INVESTERARE – översikt

Aktieportföljer som slagit index varje år sedan 2008

 

.

Aktieportföljer som slagit index varje år – investera i aktier

Det finns två olika medlemskap beroende på vilken aktieportfölj du är intresserad av och hur du vill investera i aktier. Bas och Premium. Du kan se i högerspalten vilja portföljer som ingår i vilket medlemskap.

Bättre resultat än Avanza Zero och OMX index

Vill du investera i aktier så har du kommit rätt. Våra portföljer har slagit index varje år sedan start 2008 och även om vi inte kommer att lyckas med det i framtiden varje år så är det ändå alltid vår ambition. De flesta som håller på med att investera i aktier, det gäller både spåsparare och professionella fondförvaltare lyckas inte få resultat som är bättre än aktie index. Aktie index kan du investera i utan avgifter via exempelvis fonden Avanza Zero

Om nu dom flesta inte klarar av att få en avkastning bättre än index eller Avanza Zero när dom väljer att investera i aktier så finns det ju ingen anledning att använda dom. Då är det ju bättre att parkera sina pengar i just Axanza Zero eller liknande fonder med noll i avgift. Jag rekommenderar det starkt. På Samuelssons Rapport är vi stolta för vi har lyckats att få bättre resultat än index och Avanza Zero alla år sedan start på våra 2 (bland annat) stora svenska portföljer.

Nybörjare

Det är mycket enkelt att investera i aktier och följa våra portföljer. Vi skickar ut ett mail en gång i månaden och uppdaterar alla medlemmar om något skall köpas eller säljas. Uppdateringen sker alltid på en söndag vilket innebär att alla har samma chans att köpa och sälja till samma kurser på måndagens öppning. Som nybörjare kan det vara svårt att veta hur man ska investera sitt sparkapital. Här tipsar jag därför om hur du som nybörjare kommer igång och sätter samman en enkel portfölj för långsiktigt sparande.

Resultatet har slagit index ända sedan 2008 – något de flesta inte gör
Resultaten som du hittar här kommer från handel som har redovisats på exakt det sätt som vi skriver om ovan. Det är väldigt enkelt att följa portföljen och få exakt lika resultat som de jag har redovisat i diagrammen. Transparens och öppenhet är en självklarhet i våra tjänster. Till skillnad från dom flesta andra så redovisar vi resultatet från vår handel. Många gömmer gärna denna detalj eller också så ändrar dom det på något sätt.

För dig som är avancerad (Gäller ej Basmedlem)

För att minimera risken, när du investerar i aktier, och nedgångar i portföljerna så använder jag även en marknadstimingsignal som ger mig ökade möjligheter att skydda mina sparpengar vid eventuella nedgångar på börsen.

Målet med min aktieportfölj och med att investera i aktier överhuvudtaget är alltid att varje år slå svenskt aktieindex. Något som de flesta svenska fonder och förvaltare i princip aldrig klarar av. Ska en portfölj över tiden ha möjlighet att överträffa sitt jämförelseindex är aktiv förvaltning en nödvändighet.

Strategi

Min investeringstrategi när jag väljer att investera i aktier är långsiktighet för att få en trygghet när man är gammal och kanske får barnbarn. När det gäller en tid på 5-10 år är det inte så viktigt egentligen när man köper aktien utan jag har valt vad jag tycker är stabila bolag med bra avkastning. Men fortfarande i branscher som jag förstår mig på. Mitt tips till dig som vill börja med att investera i aktier och för dig som är nybörjare är att hålla det enkelt och inte göra det för svårt. Då finns risken att man tappar intresset. Det är också viktigt att komma ihåg att man eftersträvar en stadig tillväxt över tid. Under resans gång måste man vara beredda på att möta både upp- och nedgångar samt revidera och utvärdera innehaven.

Om börsen faller?

Fortsätt att spara, även när börsen faller. Investera i aktier genom att löpande månadsspara får du fler aktier när priset är lågt och färre när det är högt. På sikt är aktiesparande en mycket bra sparform, förutsatt att man har en diversifierad portfölj. Jag köper bara aktier som jag vill behålla i över 5-10 år. Så när jag gör ett köp baserar jag det på att avkastningen per år kommer bli bra över en längre period. Det är viktigt att läsa in sig ordentligt på bolagen och då menar jag allt från kvartalsrapporterna till teknisk analys innan man gör sitt köp. Börja med att titta på historiska siffror och hur bolaget har klarat sig i svåra år, försök sedan få en idé om hur framtiden ser ut för bolaget. Tips från andra som investerar är bra för att få upp ögonen för ett bolag, men sen måste du själv se om priset på aktien är rimligt mot ditt avkastningskrav.