Christer Gardell – 7 tips till aktiesparare

Christer Gardell 7 tips till aktiesparare

Christer Gardell

Christer Gardell – 7 aktietips

  1. Man kan inte vinna hela tiden. Det gäller att kunna ta en förlust och gå vidare utan att bryta ihop. Nyckeln till att hantera förluster är att titta framåt. Dra lärdom och gå vidare. Om man tittar bakåt för mycket blir det tokigt.
  2. Börsen skakar ibland. Marknaden fungerar så: alla aktörer positionerar sig på samma sätt och gör samma saker. Därför blir det stora slag ibland. Efter detta så studsar det tillbaka till normalläge igen.
  3. Sett till avkastning sticker aktiemarknaden ut om man jämför med obligationer och fastigheter. Vi är inne i en extrem lågräntemiljö. Ur det perspektivet är aktiemarknaden rätt billig. Aktiemarknaden kommer försätta vara stark framöver så länge det är så. Det kommer bli turbulenta inslag eftersom flockbeteendet är extremt. Det kommer att vara en guppig resa men den går uppåt.
  4. Börsen är en bra plats att ha en del av sina tillgångar. På börsen får man glömma bort kortsiktigt brus och turbulens. Det är en marknad som man stoppar in pengar i långsiktigt.
  5. Som normal placerare tycker Christer att man ska ha en ganska bred exponering. Man ska köpa investmentbolag och behålla dem långsiktigt. Man skall inte börja sälja så fort det skakar lite. Då hamnar man alltid i otakt.
  6. Var försiktig med bolag som inte tjänar pengar. De kan ha höga värderingar eftersom det finns en ”hype” kring dem. Men i slutändan bygger värderingen på att det finns en underliggande vinstgenerering. Så förlustbolag ska man vara försiktig med. Även om de känns jättespännande så finns det en stor risk att man förlorar mycket pengar på dem.
  7. Christer Gardell avskyr att förlora och det är säkert en egenskap som kan säkert hjälpa till om man inte vill förlora pengar på börsen.

Så här tar du rygg på Christer Gardells portfölj – Cevian 

//Tipsen har jag samlat ihop från diverse intervjuer som finns att tillgå på internet och i tidningar med Christer genom åren.

Om Christer Gardell

Nej, han är inte släkt med Jonas Gardell. Inte vad jag har kommit fram till i alla fall. Däremot så har han en enäggstvilling vid namn Rickard. 

Han älskar att spela tennis uppenbarligen vilket han försöker göra dagligen.

Dela gärna detta

Join the discussion One Comment