NYBÖRJARGUIDE – SPARA I AKTIER MED SAMUELSSONS RAPPORT

1. VÄLJ EN MÄKLARE

Vi ger dig stöd för att välja portfölj att köpa, men aktieköpen gör du själv via en bank eller mäklare. På detta sätt försvinner dyra mellanhänder som gör att kan spara så mycket pengar som möjligt åt dig själv. Det finns många billiga aktiemäklare idag. En lista med billiga aktiemäklare hittar du här. Jämför även med Degiro som inte finns med i den listan. Det är väldigt enkelt idag att öppna ett mäklare konto och det kostar många gånger ingenting.

2. VÄLJ VILKEN KONTOTYP

Olika konton har olika för-och nackdelar. Många väljer att investera via ett så kallat investeringssparkonto (ISK), där enskilda vinster och förluster inte behöver deklareras. Skatten dras istället årsvis baserat på det belopp du har på ditt konto, vilket gör ditt sparande mycket enkelt.

3. BLI MEDLEM

Det finns flera olika medlemsnivåer att välja bland på Samuelssons Rapport. Välj den som passar dig bäst. Fråga oss gärna om du är osäker. Du hittar kontaktformuläret nedan. Den enklaste medlemsformen kostar 29 kr per månad. Den heter BAS.

4. VÄLJ EN AKTIEPORTFÖLJ SOM DU VILL SPARA I

Välj därefter vilken portfölj som du vill spara i på Samuelssons Rapport. Du kan läsa mer om dom olika portföljerna här. Vill du se avkastningen för dom så har du riktiga live resultat sedan 2008 här. Samuelssons Rapport hjälper dig som medlem att komma ihåg genom att skicka nyhetsbrev varje månad med aktuella aktier och om det skett något byte eller liknande. Om det uppstår frågor så hjälper vi alltid till så att du snabbt kommer vidare. Här kan du läsa bra tips för att komma igång.

5. KÖP DINA AKTIER

Du behöver ett konto som du kan köpa aktier i. Se punkt 1 och 2 hör i listan. Har du frågor om hur man köper aktier så står både vi och din mäklare till hjälp. Det är inte svårt och det går snabbt och lätt att komma igång.

6. KONTINUERLIGT SPARANDE

Du kan välja att spara pengar i din portfölj månadsvis, kvartalsvis, eller när du vill och har lite pengar över. Som medlem får du varje månad ett nyhetsbrev med vad just din portfölj har köpt och sålt den månaden. dags.

7. HAR DU FRÅGOR SÅ HJÄLPER VI GÄRNA TILL

Du hittar vårt kontaktformulär nedan