Nu blankar vi också aktier och ETF’er i vår swingtrading

By 13 mars, 2017Blogg

Börsen har gått upp snart i 8 år utan en ”riktig” nedgångsperiod.  Senast var finanskrisen där vi såg en ordentlig nedgång. Att en björnmarknad kommer allt närmare är nog många eniga om. Sedan om det dröjer 1 dag eller 5+ mekanisk tradingår är det tyvärr svårare att veta. Att komplettera sin trading med att blanka ibland behöver därför inte vara en nackdel. Jag har nu lagt till detta i vår swingtrading och kommer då och då blanka aktier och marknader om jag ser att sannolikheten för ett fall i värdepappret är stort. Det är fortfarande i Betastadiet men signalerna är riktiga och live.

Att hitta bra setuper och mönster för blankning är mycket svårare än att hitta detsamma för en köpposition. Därför kommer det vara glesare med blankningssignaler än tvärtom. Jag kommer i möjligaste mån köpa ”omvända”  ETF’er istället för att blanka.

Tro inte att jag gör detta för att den swingtrading som finns nu på bloggen kommer sluta fungera i en nedgångsperiod. Jag har ingen anledning att tro något liknande. Ett av de bästa åren över huvudtaget för den typ av swingtrading jag håller på med hade ett av sina bästa år under finanskrisen. Nej, se det istället som ett komplement till ett redan bra swingsystem.

Du kan läsa mer här om swingtradingen.