Vem är jag?

Först och främst är jag en trader och inget annat. Bloggen Samuelssons Rapport, som jag startade redan 2008, har jag som en hobby och sidoverksamhet och framförallt för att jag tycker det är roligt. Jag har jobbat som trader på heltid och har gjort det i många år. Jag har också bott större delen av mitt vuxna liv utomlands.

Tidigare tradade jag manuellt (diskretionärt) som ”Prop” trader i USA under många år.  Idag jobbar jag nästan uteslutande med algotrading pga dess stora fördelar mot manuell trading. För mig som sett och trejdat både manuellt och automatiskt så är skillnaden enorm. Att handla automatiskt är överlägset på så många sätt. Ett exempel är att jag idag har möjligheten att handla med närmare 75-100 strategier samtidigt i realtid. Som manuell trader hade jag problem att gå över 3-5 st.

Min erfarenhet kommer från att ha trejdat den amerikanska aktie- och terminsmarknaden i över 20 år och designat tradingssystem i nästan lika lång tid. Jag har under denna tid dessutom hunnit med att vara kontorschef, varav en av uppgifterna var att lära upp nya traders, på en av USA största daytradingfirmor (Prop trading). Huvudfokus är fortfarande på de amerikanska börserna även om en del trading också varit fokuserad på ett flertal börser i Europa och Asien. Jag har handlat mycket med aktier genom åren men idag är nästan all min handel begränsad till terminer och min trading är idag nästan helt och hållet automatiserad. Jag har även mångårig erfarenhet av manuell (diskretionär) handel med aktier eftersom det var så jag en gång började.

Jag känner mig oerhört privilegierad att kunna syssla med någonting som jag älskar. Jag hoppas att alla någon gång hittar dit och få ha möjlighet att längta till jobbet varje dag. Jag som skriver detta heter Håkan Samuelsson och kommer från Göteborg.

OM BLOGGEN
Mitt mål med Samuelssons Rapport var från början en form av terapi och tidsfördriv. Den är fortfarande till viss del det men har vuxit till att bli en större del av mitt liv genom att fler och fler läser min blogg, blir medlemmar och börjar utnyttja tjänsterna. Fokus är fortfarande att det skall vara roligt att jobba med Samuelssons Rapport samt att den aldrig skall hindra min huvudsyssla, vilket alltid kommer att vara min egen handel. Jag tror och hoppas också att det faktum att jag jobbat som trader gör mina produkter både bättre samt förhoppningsvis mer trovärdiga.

Huvudfokus på Samuelssons Rapport är alltid resultatet. Därför visar vi alltid våra resultat. Dom flesta konkurrenter i branschen gömmer eller bortförklarar gärna denna oerhört viktiga del. För mig är det en självklarhet att visa detta. Jag tror att detta är en av anledningarna till att Samuelssons Rapports medlemsantal växer så kraftigt som det gör.


En intervju med mig.

Lite mer om mig