OM MIG

Jag är en heltidstrader och försörjer mig på detta. Jag känner mig oerhört privilegierad att kunna syssla med någonting som jag älskar. Jag hoppas att alla någon gång hittar dit där jag är idag och kunna få ha möjligheten att längta till jobbet varje dag.

Min erfarenhet kommer
 från att ha trejdat den amerikanska aktiemarknaden i över 20år och designat tradingssystem i nästan lika lång tid. Jag har under denna tid dessutom hunnit med att under en tid vara kontorschef varav en av uppgifterna var att lära upp nya traders på en av USA största daytradingfirmor (Prop trading). Huvudfokus är fortfarande på de amerikanska börserna även om jag handlar på ett flertal börser runt om i världen idag. Jag har lång erfarenhet inom både aktie- och terminshandel.

OM BLOGGEN
Mitt syfte med bloggen är främst en blandning av terapi och ett sätt för mig att få kontakt med andra likasinnade samt att försöka sprida lite kunskap om börsen. Jag är väldigt tacksam och ödmjuk inför alla dom fantastiska kontakter som jag fått genom den här bloggen. Vidden och värdet av detta är något som jag aldrig kunnat drömma om. Denna bloggen har betalat sig själv flera tusen gånger om pga detta.

Dom flesta som handlar på börsen matas med nyheter från gammelmedia vilkas nyhetsbevakning tyvärr är mer skadlig för din portfölj än tvärtom. Många glömmer att när väl en nyhet når media så har de flesta insiders och institutioner redan agerat vilket gör att man alltid är tvåa på bollen…

Det blir mycket länkar som jag kommer att lägga in i bloggen istället för eget material och det är av två anledningar, den ena är att jag sällan kommer att klara av att utrycka vad som står i artikeln bättre själv i egen skrift samt att det spar tid för mig. Jag började bloggen ambitiöst med mycket eget material men jag upptäckte snart att det tog alltför mycket tid. Valet stod mellan att göra vad jag gör nu eller att lägga ner helt…

Jag älskar trading och allt vad det innefattar men här på bloggen så kommer jag inte skriva så mycket om det eftersom jag får min dos och mer därtill när jag tradar. Jag vet att många av mina läsare gärna vill att jag skriver mer om min trading men skulle jag göra det så skulle det bli mer “undervisning” av det än något annat och det är för det första ingen terapi för mig och för det andra så är det extremt mycket arbete…

Fokus kommer att vara mycket på sådant utanför Sverige och det är av två anledningar. Den ena är att jag inte tycker det finns så mycket läsvart om trading och aktier i Sverige idag, det andra är att Sverige oftast följer Europas och USAs finansmarknader ändå. Så om ett inlägg visar ett diagram från SP500 eller Dow Jones i USA så kanske det kan tyckas vara irrelevant om man handlar på den svenska börsen men mer regel än undantag så kan detta i huvudsak även appliceras på svenska börsen. Detta är alltså oftast mitt huvudsyfte när jag har med olika råd och ideer kring diagram på bloggen.

——————————————————————–

Jag vill understryka att jag inte rekommenderar någon att ta det jag skriver om som råd att köpa eller sälja något för att tjäna pengar utan istället för vad det är; högst personliga åsikter om kapitalmarknaderna.

—————————————————————————————-

En intervju med mig.

Lite mer om mig

—————————————————————————————-

Kontakta mig gärna. På grund av mycket arbete kan det ibland ta tid för mig att svara. Jag försöker dock svara på alla (seriösa) mail.

samuelssonsrapport (a) gmail.com