Vem är jag?

Jag är en helt oberoende heltidstrader som tidigare jobbat som ”prop” trader i USA under många år.  Idag jobbar jag nästan uteslutande med algotrading pga dess stora fördelar mot manuell trading som jag sysslade med tidigare.. För mig som både sett och trejdat manuell trading och algotrading så tycker jag nästan man kan jämföra dom båda med Gokart och Formula 1. Den ena är såpass överlägsen som traderverktyg.

Min erfarenhet kommer från att ha trejdat den amerikanska aktie- och terminsmarknaden i över 20år och designat tradingssystem i nästan lika lång tid. Jag har under denna tid dessutom hunnit med att vara kontorschef, varav en av uppgifterna var att lära upp nya traders, på en av USA största daytradingfirmor (Prop trading). Huvudfokus är fortfarande på de amerikanska börserna även om en del trading också varit fokuserad på ett flertal börser i Europa och Asien. Jag har handlat mycket med aktier genom åren men idag är nästan all min handel begränsad till terminer och min trading är idag till stor del automatiserad. Jag har även mångårig erfarenhet av manuell (diskretionär) handel med aktier eftersom det var så jag en gång började.

Jag känner mig oerhört privilegierad att kunna syssla med någonting som jag älskar. Jag hoppas att alla någon gång hittar dit och få ha möjlighet att längta till jobbet varje dag.

OM BLOGGEN
Mitt mål med Samuelssons Rapport var från början en form av terapi och tidsfördriv. Den är fortfarande till viss del det men har vuxit till att bli en större del av mitt liv genom att fler och fler läser min blogg, blir medlemmar och börjar utnyttja tjänsterna. Fokus är fortfarande att det skall vara roligt att jobba med Samuelssons Rapport samt att den aldrig skall hindra huvudsysslan, vilket alltid kommer att vara trading. Jag tror och hoppas också att det faktum att jag jobbat som trader gör mina produkter både bättre samt förhoppningsvis mer trovärdiga.

Huvudfokus på Samuelssons Rapport är alltid resultatet. Därför visar vi alltid våra resultat. Dom flesta konkurrenter i branschen gömmer eller bortförklarar gärna denna oerhört viktiga del. För mig är det en självklarhet att visa detta. Jag tror att detta är en av anledningarna till att Samuelssons Rapports medlemsantal växer så kraftigt som det gör.


En intervju med mig.

Lite mer om mig


Kontakta oss.