40 sätt att tjäna pengar på smarta passiva inkomster – [bästa tipsen för 2018]

By 9 februari, 2018Börsblogg, Privatekonomi

40 sätt att tjäna pengar på smarta passiva inkomster – [bästa tipsen för 2018]

Vad är passiv inkomst?

Passiv inkomst bygger på att man lägger ner tid och arbete en gång för att bygga sina inkomster och som sedan fortsätter att tjäna pengar åt dig utan att du behöver arbeta mer. Mycket av det vi människor gör idag går att göra på ett mer effektivt sätt och det går också att tjäna extra pengar på. Om man vill ta det till nästa nivå så går det att utveckla egna sätt att skaffa smarta passiva inkomster på. Målet med passiv inkomst är att kunna få dina pengar att jobba hårt åt dig istället för att du ska jobba hårt åt dem. En passiv inkomst innebär alltså att man inte aktivt behöver göra något för att tjäna pengar under processen. Däremot så kan det krävas tid, jobb, eller kapital i början.

Ända sedan jag läste Robert Kiyosakis bok ”Rich dad, poor dad” så har jag fascinerats av ämnet. En bok som borde läsas om du inte redan gjort det. Det finns många olika sätt att få passiva inkomster.

Passiv inkomst

Passiv inkomst

Här kommer 40 olika tips för att få en bra start med passiva inkomster:

 1. Skapa en video som kan bli viral

Virala videor är något som kan generera mycket pengar, det gäller bara att göra det på rätt sätt. Du behöver skapa en video som handlar om något som du tror kan locka tittare. Ett tips är att kolla på Youtube eller Facebook för att jämföra vilka videor som är en trend och hur många tittare de har. Analysera dessa videor och använd dig utav samma tricks som de. Tänk på vem du vill nå ut till och hur du vill att de ska reagera.

Videor som är roliga, tar upp nyheter, eller ger folk chansen att upptäcka något nytt (exempelvis Top 10 Hemliga Turistattraktioner i Berlin) får människor att vilja klicka på din video. Glöm inte att lägga ner lite tid på din video så att man ser att det är kvalité och bra material. Efter att videon är klar så väntar du på klickningar och visningar som genererar pengar via reklam (AdSense).

 1. Sälj som mellanhand

Det finns många saker som går att sälja bara genom att vara en mellanhand. Skapa en bra relation med ett företag eller en tillverkare och hitta ett eget och unikt sätt att nå ut till nya kunder, exempelvis genom att göra en hemsida. Du förser kunderna med produkterna bara genom att vidarebefordra deras beställning till tillverkaren och lägger till några kronor för jobbet.

 1. Bygg en mobilapplikation

Det krävs en del kunskaper och energi för att skapa en mobilapplikation men med en kurs och några timmar på forum och Youtube så kan man lära sig grunderna för mobil applikationsutveckling och börja med sin egen applikation. Den behöver inte vara avancerad utan bara möta ett behov som finns på marknaden. När många personer börjar ladda ner så kan man börja tjäna pengar.

 1. Börja blogga

En blogg kan skapa stora intäkter och dra till sig många besökare och som med många andra projekt så är det viktigt att identifiera ett behov eller intresse hos människor så att de upplever ett värde när de läser bloggen. Efter att många väljer att gå in på bloggen kan man tjäna pengar på både reklam, sponsorer, och samarbeten.

  5. Starta ett webinarium

Tusentals människor söker sig varje dag fram på internet efter ny kunskap och kompetens. Om du kan läsa på om ett ämne, sammanfatta det på ett lärorikt sätt, och sedan skapa en kurs eller webinarium i form av videor eller text på en sida så kommer besökarna automatiskt komma till dig. Du kan ta betalt per video eller för ett medlemskap baserat på en månadskostnad.

 1. Skriv en e-bok

Många älskar att berätta om saker de sett, upplevt, eller filosoferat om, varför inte få ner det på papper? Eller rättare sagt e-papper, genom att skriva en e-bok. E-boken kan sedan säljas via kontaktnät (som LinkedIn), på Amazon och andra e-bokstjänster, eller på en egen hemsida.

 1. Spela in en ljudbok

På samma sätt som man kan skriva sin egen e-bok så kan man också spela in en egen ljudbok.

 1. Investera i utdelningsaktier

Det kan låta krångligt men är det egentligen inte. Genom att investera i utdelningsaktier så får du ta del av utdelningar som företag distribuerar med jämna mellanrum. Det finns många som lever på detta och det är en perfekt passiv inkomst. Tycker man det är svårt att välja aktier så kan man följa en tjänst liknande den här på Samuelssons Rapport. Den väljer aktier åt dig. Investera i dessa hos din mäklare och du är redo för en passiv inkomst som kommer växa med åren. Här är en bra lista på aktier att börja titta på. Här kan du starta ett konto gratis hos Avanza om du vill komma igång fort.

 1. Hyr ut din bostad eller ditt extra rum

När du är ute och reser kan du hyra ut din bostad via AirBnb och om du har ett extra rum kan turister eller tillfälliga studenter hyra.

 1. Köp och sälj domäner

Många är ute efter nya och unika domäner, inte såna som slutar på .com och .se utan innovativa och nischade domäner som slutar på .earth, .world, och .shop. Om du håller utkik efter unika namn som kan passa företag i framtiden så kan de köpas billigt nu för att senare säljas dyrt till företaget.

 1. Bitcoin mining

  Passiv inkomst

  Passiv inkomst med bitcoin mining

Likt investering så kan man göra mycket med bitcoins och andra kryptovalutor. Läs på om ämnet och sätt in dig i processen om hur man minar och arbetar med kryptovalutor.

 1. Skapa ett mediabibliotek för andra att låna

Om du har lite talang och tid så kan du skapa musiksnuttar, filma och ta foton för att sedan låta andra låna ditt material mot en liten summa.

 1. Hyr ut dyr utrustning som ligger hemma

Har du något unikt eller dyrt hemma som du inte alltid använder? Skidor, ett piano, eller en professionell kamera? Hyr ut dessa till vänner och bekanta för en slant när de behöver.

 1. Placera ut automater

Godisautomat, fruktautomat, juiceautomat, you name it! Försök hitta en strategisk plats där din automat kan placeras och där du vet många personer passerar förbi dagligen. Runt en busstation, byggarbetsplats eller nära en badplats kanske?

 1. Starta en liten business och outsourca arbetet

Det kan krävas en större investering för detta men det finns också större möjlighet till hög vinst. Starta en liten business eller köp en som håller på att säljas, exempelvis en blomaffär, ett bageri, eller café. Anställ en pålitlig person som kan vara ansvarig och som tar hand om verksamheten. Då och då kan du kolla upp verksamheten och se till att allt går som det ska.

 1. Hyr ut din bil, motorcykel, båt, eller cykel

Om ditt fordon bara står där så hyr ut till vänner och bekanta när de ska ut och resa.

 1. Vakta husdjur

Hur mycket mer passivt kan det bli när man vaktar en hamster? Vakta grannarnas husdjur när de reser bort för en liten peng. Glöm inte att ge husdjuret den mat och vatten som behövs dagligen.

vakta husdjur

vakta husdjur

 1. Vakta hus och trädgård

I vissa fall kan personer som ska resa bort behöva någon som tar hand om huset och trädgården medan de är borta. Rena semestern och du får betalt!

 1. Sopsortera och skapa jord

Investera i en större bunke eller en riktig restavfallsstation där du slänger dina matrester och efter några veckor har jord som kan säljas billigt till de som behöver i trädgården eller på balkongen.

 1. Bli en konsult

  passiv inkomst

  Rich dad, poor dad – passiv inkomst

Har du någon dold talang eller kompetens? Dela med dig och ta betalt! Börja med kontakter och efter att ryktet spridit sig så kommer mer och mer beställningar komma. Du kan då hyra in extra hjälp så att du slipper göra allt själv.

 1. Betald marknadsföring

Har du en stor yta på din tomt eller en bil? Tillåt företag att marknadsföra på din yta för en mindre kostnad.

 1. Låna ut pengar

Det finns idag många tjänster för peer-to-peer utlåning av pengar om man söker på det online.

 1. Skriv en guide

Lägg ner lite tid på att designa och skriva en hjälpfull guide och lägg upp den på en egen hemsida eller via en annan plattform. Det kan handla om staden du kommer ifrån, muffinsrecept utan ägg som ingrediens, eller vilket programmeringsspråk man ska lära sig som nybörjare.

 1. Spela poker

Det kan vara riskfyllt men om poker ändå är en hobby eller intresse så varför inte tjäna pengar på det? Spendera mer tid på att kolla på andras spel och strategier och lär dig av dem.

Poker

Poker

 1. Skapa en nischad hemsida

Att locka personer till hemsidor handlar om att erbjuda något de inte kan hitta någon annanstans. Det kan också vara något som kan vara svårt att hitta på egen hand. Skapa en nischad hemsida som samlar information, produkter, eller tjänster på en plats på ett lättillgängligt och användarvänligt sätt. Gör det helt enkelt bättre än konkurrenterna!

 1. Skapa din egen produkt

Om du har kapital kan du investera i att skapa och tillverka en egen produkt som du tror kan sälja bra. Du kommer behöva lägga ner mycket tid och energi i början men om du tror på din produkt så kan detta vara något som förändrar ditt liv.

 1. Bli en tyst partner

Läs på om olika trender och nya produkter och hitta en business där du kan bli en tyst partner och investerare.

 1. Tryck loggor och text på T-shirt, koppar, och tygpåsar

Detta är en business som kräver väldigt lite kunskap och skicklighet. Köp in ett lager av vita T-shirts, koppar och tygpåsar eller någon annan produkt du tror är vanlig för merchandise och lär dig hur man trycker loggor på dem. Sälj via kontaktnät, plattformar, eller en egen hemsida. Erbjud extra service eller kvalité för att konkurrera mot andra företag som gör samma.

 1. Hitta en produkt som kan sälja men inte har tillräckligt med exponering

Har du hittat ett bageri som kan göra en vegansk tårta? Eller ett antikvariat som har några av de äldsta svenska mynten? Hitta något som är nischat men som inte har mycket exponering och hitta sedan kunderna för produkterna genom att exempelvis göra en simpel hemsida eller ha en nära relation med affären. Ta några extra procent till dig själv för att ha introducerat kunden.

 1. Starta en podcast

  Podcast

  Podcast

Att starta en podcast kanske inte alltid blir så passivt utan man får lägga ner lite tid på att planera innehåll, spela in avsnitt, och klippa och redigera efteråt. Man kan skapa många avsnitt till en början så att de sedan sporadiskt släpps. Få en inkomst genom att skaffa sponsorer och samarbeten med företag som vill ha mer exponering.

 1. Använd bankkort och konton där man får pluspoäng och pengar tillbaka

Många bankkort och bankkonton har schyssta erbjudanden där man får pengar tillbaka på sina köp eller en bra ränta på sparkonton. ICA Kort och American Express är bara några exempel.

 1. Köp en online business

Istället för att köpa en fysisk butik eller annan verksamhet så kan köpa upp en online business som redan är i full gång. Gör research först för att se vilka möjligheter sidan kan ha i framtiden.

 1. Erbjud tjänster via kontakter

Har du en kompis som är bra på att fixa datorer eller baka? Du kan få passiva inkomster genom att erbjuda deras tjänster till andra bekanta eller på din arbetsplats. Försök att övertala chefen att beställa några tårtor från kompisen innan nästa födelsedagskalas på kontoret. Självklart tar du något extra för tjänsten.

 1. Skapa upplevelser och nöjen

Det krävs en mindre investering för detta men ger definitivt en stadig liten passiv inkomst. Börja med att analysera områden du känner till som parker, shoppinghus, eller andra platser där mycket folk och barn samlas. Investera sedan i att bygga eller köpa någon form av upplevelse som en klätterställning, trampolin, eller cykeluthyrning.

 1. Samåka är också ett sätt att skaffa smart passiv inkomst

Åker du samma tid och väg till jobbet varje dag? Du kan få passiva inkomster genom att samåka med grannar eller kollegor för en slant om det ändå finns extra plats i bilen.

 1. Odla blommor och grönsaker

Du kan få passiva inkomster genom att odla egna blommor och grönsaker kräver energi och tid från början men de som redan har odling och plantering som hobby bör definitivt ta chansen med att tjäna in lite extra pengar.

 1. Sälj data från direktsändning av din kamera

Om du har en extra kamera som är tålig eller om du kan investera i en professionell utomhuskamera så kan du placera den på en plats där det kan vara intressant för andra att se hur det ser ut i direktsändning. Du kan sedan hyra ut direktsändningen till andra hemsidor eller applikationer. Livesändning av vädret, antal bilar på en parkering utanför ett populärt område, eller stopp i trafiken kan alla vara saker som folk vill se när de planerar sin dag.

 1. Hyr ut större maskiner

Investera i maskiner som du vet att olika verksamheter behöver då och då som exempelvis stora kylskåp och frysar för sommarsäsongen, tunga verktyg för byggarbetsplatser, eller hud- och hårvårdsmaskiner till salonger.

 1. Sälj dina idéer

Har du själv idéer men inte mycket kapital? Sälj idéerna till större företag och så kan du se dig själv som en uppfinnare och konsult. Passiva inkomster kan komma i många olika former.

 1. Köp och sälj dyrare

Om du har tid så kan du använda dig utav sidor som Tradera, Blocket, och Ebay för att hitta produkter som du tror säljs för billigt. Köp produkterna och sälj de sedan dyrare via samma kanaler. Det krävs tid när du väl får produkten då du bör förbättra produktbeskrivningen och ta bättre bilder men det blir en hel del passiv tid där du bara väntar på att någon köper.

Nedan förklarar Robert Kiyosaki vad passiv inkomst är för något.

Passiva inkomster är ett spännande ämne och det finns naturligtvis många många fler idéer till hur man kan tjäna pengar. En del av tipsen går det att få pengar snabbt igenom och en del är inte snabba pengar. Det finns också många exempel online på de som lyckats förträffligt med att tjäna pengar online och offline.