Vi anpassar våra portföljer till alla tjänstepensionsförsäkringar

Tjänstepensionen kan vara en viktig del för mångas framtida pension. De flesta anställda får tjänstepension, även kallad avtalspension, som betalas in av arbetsgivaren. Tyvärr kan det många gånger vara komplicerat att förstå vad man skall göra för att få ut så mycket som möjligt av sin försäkring. En stor del i tjänstepensionen (fondförsäkring) är att kunna få en bra avkastning på sina pengar.

Med bra fondval kan man öka sin pension ordentligt. Valen man kan göra i olika försäkringar beror på var du jobbar och det kollektivavtal du är ansluten till. Det finns i dagsläget många olika fondplattformar och antalet fonder att välja mellan varierar kraftigt.

På Samuelssons Rapport hjälper vi till att specialanpassa våra modellportföljer för alla olika tjänstepensioner. I de fall som våra portföljer inte går att direktanpassa så försöker vi hitta en likvärdig fond i respektive fondförsäkrings fondlista. Observera att alla byten av fonder görs av dig personligen. Kontakta din försäkringsmäklare, arbetsgivare eller fackförbund så hjälper dom dig att komma igång med fondbyten.

De portföljer man kan välja att efterlikna är följande:

PPM-portföljer
Aktieportföljer
.
Här är exempel på olika Fondplattformar som finns:

Pris för att bli medlem och att börja följa de portföljer som finns på Samuelssons Rapport i din tjänstepension kostar 148 kronor per månad. Har du redan något medlemskap på Samuelssons Rapport så kostar ett Tjänstepensionstillägg 49 kronor per månad.

Som tjänstepensionsmedlem så får du exakt samma innehåll och förmåner som en Investerarmedlem får. Du får förutom tjänstepensionsportföljerna även dessa portföljer att välja mellan:

Large Cap
Small Cap
Gordon Gekko
PPM Offensiv
PPM Balans
USA – Portföljen
Lat men Smart
PPM – Bra Fonder

Betalning sker via Paypal. Har du inget konto hos där ännu ännu så är det superenkelt att sätta igång med.  Det är dessutom kanske det säkraste onlinebetalningsmedlet som finns. Efter att ha anmält sig som medlem så kommer pengar att dras automatiskt från ditt konto tills du avslutar medlemskapet. Detta gör du själv via den betalningsmetod du använder. Pengar kommer betalas i förskott för varje kommande månad. Du kan givetvis avsluta ditt konto när som helst.

Här kan du läsa om tjänstepension:
www.minpension.se
Exempel på Kollektivavtal:

Avkastningen hittar du här

Medlemskap – översikt

Här hittar du senaste portföljuppdateringen

——————————————————————————————————————

Den information och de analyser som ni finner på denna webbplats tillhandahålls endast i informationssyfte. Ingenting häri skall tolkas som personlig investeringsrådgivning. Under inga omständigheter skall denna information ses som en rekommendation att köpa, sälja eller behålla något värdepapper. Jag kan heller inte garantera att något av den information som du hittar på denna webbplats är korrekt, och att något skrivet här bör eller kan bli föremål för oberoende kontroll. Du, och du ensam, är ansvarig för eventuella investeringsbeslut du gör. De idéer och strategier som finns på webbplatsen ska aldrig användas utan att du först bedömer din egen personliga och ekonomiska situation, eller att du rådfrågar en professionell finansiell rådgivare. Mina tankar och åsikter kommer också att ändras från tid till annan allteftersom som jag lär och samlar på mig mer kunskap.