Om mig, min trading och min blogg…

Om mig, min trading och min blogg…

Tyvärr måste jag erkänna att jag är slagen och denna gång är det av tiden Jag hinner inte med allt som jag vill hinna med längre. Jag älskar att hålla på med denna blogg och jag önskar att kunde ägna den mer tid än vad jag redan gör. Jag önskar att jag hade tid att skriva mycket mer om allt som berör mig inom trading och göra det mer på djupet.

Jag önskar jag kunde skriva mycket mer om hur mitt liv som daytrader är och hur det har varit att jobba i USA på en av USA’s största daytradingkontor som kontorschef. Jag har mycket att berätta och säkert en hel del som kan vara intressant att lyssna på om man gillar trading och aktier (och orkar lyssna på mig). Det är frustrerande att inte hinna med allt det som man vill berätta om men jag måste tyvärr börja att prioritera.

Det Ni inte vet ännu om mig och min trading är att en av de stora drakarna som Ni läst om och som varit på löpsedlarna nästan varje dag det senaste halvåret i USA har varit och är det företag som jag jobbar ”med” och ”igenom” och använder dagligen. Det har trots tumultet inom företaget inte påverkat mig någonting. Allting har flutit på som vanligt utan avbrott. Jag är själv förvånad över detta.

Jag skulle gärna också vilja skriva mer om hur jag jobbar och med vad och vilka strategier osv. En del strategier är framtagna av mig själv och en hel del tillsammans med andra. Att dela med sig hör till vanligheterna inom tradingkretsar och de flesta är mycket hjälpsamma men tyvärr endast till de man tradar tillsammans med. Det kan vara svårt att komma in i en sådan krets men har man väl kommit in så respekterar man varandra och sprider inte ut hemligheter. Gör man det så är den källan till kunskap stängd…

Tyvärr är det så att strategier kan sluta fungera ganska snabbt om alltför många använder dom. Börsen utvecklas och förändrar dessutom ständigt och det är ett måste att hela tiden försöka att ligga ett steg före. Därför är det till stor hjälp att ha kontakter med andra. Det går inte att luta sig tillbaka med en strategi och tro att den kommer att fungera för alltid. Det gör den inte.

Det enda som kommer att fungera för alltid trots alla som idag säger motsatsen är att börsen alltid kommer att gå upp i det långa loppet. Buy and Hold med bra bolag är och kommer alltid att vara en bra investeringsform…

Mina dagliga rutiner blir som sagt tyvärr lidande av allt bloggande och jag hinner inte med allt det jag vill. Det är främst min ”research” inom trading som jag inte hunnit med på samma sätt den senaste tiden och det är den som tidigare gjort att jag haft en liten chans att alltid ligga steget före. Jag kommer inte att lägga ner bloggen men den kommer inte att innehålla samma inläggsfrekvens. Vad den kommer att innehålla framöver vet jag inte men Ni får gärna fortsätta att komma med förslag.

Jag vet att det finns en del som läser min blogg och det är jag otroligt smickrad och stolt över. Många gånger förvånar det mig att någon orkar läsa mina kråkfötter överhuvudtaget… 😉 Men tack till alla Er som ”följer” med i min blogg. Som jag sa, jag kommer fortsätta på något sätt med bloggen men tiden får utvisa hur och med vad…

Jag får en hel del privata email om trading av olika karaktär från Er läsare och det är roligt tycker jag. Ni får gärna fortsätta skicka dessa och jag kommer att svara så gott jag kan och hinner. Ni får dock räkna med att det kan ta några dagar och ibland upp till en vecka innan jag svarar.

En liten ide som jag hade kanske skulle kunna vara att jag publicerar frågor och svar på bloggen. Jag vet inte om det kan vara av intresse? Hör av Er om detta i så fall.

Mitt PPM-system kommer jag att fortsätta med som vanligt och för alla Er som prenumererar så är det bara att ta det lugnt och vänta på att jag skickar ut mail med byten på fonder.

Leave a Reply