Vilken timma på dagen är det bäst att köpa aktier?

Vilken timma på dagen är det bäst att köpa aktier?

Här är en analys för att se vilken tid på dagen som det är bäst att köpa aktier på om du gjorde det på Stockholmsbörsen. Vi köper på olika klockslag och säljer på stängningskursen kl. 1730. Analysen är gjort på ca 15 års data från OMX30.  Inget courtage eller slippage inräknat) Som vi kan se så är det ganska så stor skillnad beroende på när du köper.

De 2 bästa tiderna att köpa om man använder vinstprocent som parameter är först och främst klockan 17 och sedan kl 1200. Tittar vi på Profit factor, som är vinsterna dividerat med förlusterna, så är även här kl 1700 bäst och kl 1600 näst bäst. Sämst tid att köpa är på öppningen kl 900 och kl 1400 för båda analyserna.

Daytrading

Swingtrading

Swingtrading2

Swingtrading1

Diagrammet om vi köper kl 1700 och säljer kl 1730 ser ut som följer.

Avkastning daytrading

Liknande mönster som det ovan är sådant som jag undersöker och analyserar när jag bygger tradingsystem. Att endast förlita sig på tiden att köpa är inte tilläckligt men i kombination med något annat kan man börja hitta sådant som är bra nog för att handla med på börsen.

För mig är det A och O att stödja mig på liknande analyser när jag handlar på börsen. Att handla i blindo utan att veta om det finns en edge eller inte är för mig ren och skär gambling. Det är likställt med att spela på ett casino.

Angående analysen ovan så kan man med ett litet tillägg (filter) i analysen/strategin få ett diagram som ser ut som det nedan. Nedan diagram är alltså baserat på att vi köper klockan 1700 och säljer klockan 1730 plus ett filter.

Om du vill veta vad jag gjort för att få det senaste diagrammet och vilket tillägg/filter som behövdes för att uppnå detta så behöver du vara Tradermedlem. Ni som är tradermedlemmar hittar filtret/tillägget här.

Avkastning Swingtrading

Så här ser strategin ut med terminsdata?

Här hittar du många fler strategier och edger.

Information om edger och strategier som du hittar på Samuelssons Rapport