Investera i aktier och slå index

Vi har slagit index varje år sedan 2008

 

.

Investera i aktier och slå index

Som nybörjare på börsen kan det vara svårt att veta hur man ska investera sitt sparkapital. Det finns dock en enkel väg att gå om man vill investera i aktier – att följa någon av våra portföljer. En gång i månaden skickas ett mail ut till alla medlemmar med tydliga instruktioner på eventuella förändringar som ska göras i portföljen. Mailet skickas alltid på en söndag, vilket innebär att alla medlemmar har samma möjlighet att handla till samma kurser när börsen öppnar på måndagen.

Här nedan följer lite tips på hur du som nybörjare kan komma igång med ditt sparande genom att sätta samman en enkel portfölj för långsiktigt sparande.

Våra aktieportföljer har slagit index år efter år, ända sedan 2008 – något de flesta andra inte gör (jämför oss gärna!). Resultaten som redovisas här bygger på strategin ovan, vilket innebär att det är enkelt för dig som medlem att uppnå samma resultat som visas i diagrammen. Till skillnad från många andra så redovisar vi alltid resultatet från vår handel. Transparens och öppenhet är en självklarhet i våra tjänster, vilket inte är fallet för många liknande tjänster.

Nybörjare eller erfaren?

Våra portföljer är till för både nybörjare och erfarna. Målet med vår aktieportfölj och själva syftet med att välja aktier framför exempelvis fonder eller indexfonder är så klart att slå svenskt aktieindex. Vilket enkelt uttryckt betyder att våra portföljers mål är att ha en bättre avkastning än börsen i övrigt. Detta är något som de flesta svenska fonder och förvaltare har väldigt svårt att klara av under längre perioder såsom flera år. Ska en portfölj över tiden ha möjlighet att överträffa sitt jämförelseindex är aktiv förvaltning en nödvändighet.

Marknadstimingsignal – sälj av vid nedgångar

För att minimera risken för dig som investerar med hjälp av våra portföljer så använder vi oss av något som kallas för en marknadstimingsignal, vilket ger ökade möjligheter att skydda kapital vid eventuella nedgångar på börsen.

Få högre avkastning än Avanza Zero och OMX

Känner du dig redo att investera i aktier? Våra portföljer har som sagt slagit index varje år sedan starten 2008. Framtida avkastning är så klart aldrig en garanti, men vår ambition är så att fortsätta ge högre avkastning än index för våra medlemmar. De flesta som håller på med att investera i aktier, det gäller både småsparare och professionella fondförvaltare, lyckas inte få resultat som är bättre än aktieindex. Aktieindex kan man investera i utan avgifter via exempelvis fonden Avanza Zero. Nöjer man sig med samma avkastning som aktieindex så kan vi varmt rekommendera just Avanza Zero.

Men varför investera i fonder med höga avgifter som inte ens slår Avanza Zero? På Samuelssons Rapport är vi stolta över att våra aktieportföljer lyckats överträffa index (och således Avanza Zero) varje år sedan starten 2008.

Strategi

Vår investeringsstrategi är att investera i aktier med långsiktighet, för att på så sätt få en trygghet för framtiden med allt vad den kan innebära. Ser man över tid på aktieinvesteringar så är inte tidpunkten då man investerar i bolaget särskilt viktigt. Man fokuserar istället på att hitta stabila bolag som ger bra avkastning. Vi tittar primärt på branscher vi förstår oss på. Vårt tips till dig som vill börja med att investera i aktier och är nybörjare är att hålla det enkelt och att inte göra det för svårt. Då finns risken att man tappar intresset. Det är också viktigt att komma ihåg att man eftersträvar en stadig tillväxt över tid. Under resans gång måste man vara beredda på att möta både upp- och nedgångar samt ha förmågan att revidera och utvärdera innehaven.

Om börsen faller?

Fortsätt att spara – även när börsen faller. Investera i aktier genom att löpande månadsspara. Du får fler aktier när priset är lågt och färre när det är högt – det jämnar ut sig. På sikt är aktiesparande en mycket bra sparform, förutsatt att man har en diversifierad portfölj. Köp bara aktier du vill behålla över 5-10 år. Basera alltså beslutet på huruvida avkastningen per år kommer bli bra eller ej över en längre period. Det är viktigt att läsa in sig ordentligt på bolagen, och då menar jag allt från kvartalsrapporterna till teknisk analys, innan man gör sitt köp. Börja med att titta på historiska siffror samt hur bolaget har klarat sig i svårare tider och försök sedan få en idé om hur framtiden ser ut för bolaget. Använd tips från andra investerare för att få upp ögonen för ett bolag, men avgör själv om priset på aktien är rimligt mot ditt avkastningskrav.

Bli medlem här