April 4

Är du diversifierad?

Last Updated on 12 April, 2024 by Håkan Samuelsson

Är du diversifierad I din trading? Hur har det gått den senaste veckan för dig? Har du, som många andra som inte är diversifierade, förlorat en massa pengar i den senaste nedgången? Det har varit en tuff vecka där många har förlorat en massa pengar.
Dom flesta av mina aktiesystem har haft långa positioner och naturligtvis förlorat pengar den senaste veckan. Men om jag summerar alla mina strategier så har jag faktiskt  tjänat pengar. Hur är det möjligt undrar många? Diversifiering är svaret! Även om jag förlorat How to Diversify Samuelssons Rapportpengar på aktieindex så har jag även blankat olja, kaffe och köpt Guld med mera med mera som gjort att jag tjänat pengar totalt.
Detta är fördelen med att vara diversifierad. Man är inte beroende av en marknad utan man är trygg i att veta att det oftast är någon annan marknad som ”går” bra när exv. börsen har det tufft.
Hur blir man diversifierad? Man skaffar sig en massa olika strategier som är så okorrelerade som möjligt.
PS. Jag kommer antagligen starta en strategi/trading-utbildning under hösten/vintern där jag bl.a.  kommer lära ut  hur man utvecklar strategier samt hur man undviker dom vanligaste misstagen. Hur undviken man överoptimering och hur vet man om en strategi är robust är några av frågorna jag kommer gå igenom? Jag kommer begränsa utbildningen genom att bara jobba med en eller två per månad. Jag kommer inkludera några egna strategier som jag tradar live idag och även visa hur jag utvecklat dom. Bara värdet av dessa kommer vara långt över det pris som utbildningen kostar… Liknande utbildningar i USA kostar mellan 50-100 000 kronor. Jag kommer erbjuda utbildningen för en bråkdel av det priset. Hör av dig vid intresse. Först till kvarn…

Related Posts

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer – (Resultat Från 2008)

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer – (Resultat Från 2008)

Prova Trading Signaler (Dagligen + Live Resultat) – Endast 9 SEK

Prova Trading Signaler (Dagligen + Live Resultat) – Endast 9 SEK

Samuelssons Rapport

Samuelssons Rapport

Sova gott med en ny tradingstrategi

Sova gott med en ny tradingstrategi