Last Updated on 21 oktober, 2020 by Håkan Samuelsson

Vad är Axo Finans?

Axo Finans är en tjänst där man kan jämföra privatlån. Detta görs genom att man ansöker om lån via Axo Finans, varpå de – i egenskap av låneförmedlare – skickar ansökan till sina samarbetspartners. Man får sedan låneerbjudande från de banker och långivare som matchar med det lånet man har ansökt om. Trots att man får svar från flera långivare så tas enbart en kreditupplysning.
Här kan du läsa mer om Axo Finans.

De samarbetspartners Axo Finans har är i dagsläget är följande tjugo banker och långivare:

 1. Avida Finans
 2. Balanzia
 3. Bank Norwegian
 4. Bluestep
 5. Collector Bank
 6. Coop
 7. Euroloan
 8. Forex Bank
 9. InstaBank
 10. Komplett Bank
 11. Lendify
 12. Marginalen Bank
 13. Nordax Bank
 14. Nystart Finans
 15. Re:member
 16. Resurs Bank
 17. Santander Consumer Bank
 18. SevenDayBank
 19. Svea Ekonomi
 20. Wasa Kredit

Om Axo Finans

Axo Finans är ett aktiebolag som har funnits registrerat sedan 2012. De grundades i Sverige, men har idag verksamhet i både Sverige och Norge. Axo Finans marknadsför sig som en låneförmedlare för privatlån. Detta innebär att man kan vända sig till dem för att ansöka om lån och ta del av långivares låneerbjudanden. Att använda Axo Finans’ tjänst är kostnadsfritt för dig som kund. Det är möjligt att låna mellan 5 000 kronor och 600 000 kronor, med en återbetalningstid på upp till 18 år.

Hur går det till att låna via Axo Finans?

Att ansöka om lån via Axo Finans är enkelt och kan göras direkt via deras hemsida. För att göra processen smidig använder de sig av BankID. Både låntagare och långivare använder sig av BankID. När man ansöker om lån via Axo Finans fyller man i ett ansökningsformulär online. I detta fyller man bland annat i vilken summa man önskar låna samt vilken återbetalningstid man vill ha. Därefter skickas låneförfrågan ut till Axo Finans’ samarbetspartners. Man får sedan besked om låneerbjudanden samma dag.
Att skicka låneansökningar via Axo Finans är inte bindande. De låneerbjudanden man ser via Axo Finans är just erbjudanden, och är inte heller de bindande. För att ett avtal ska vara bindande krävs det att du godkänner och signerar ett avtal mellan dig och långivaren.

Villkor för att ansöka om lån via Axo Finans

För att kunna ansöka om lån via Axo Finans är det en fördel om man uppfyller följande villkor:

 • Minst 20 år gammal.
 • Fast inkomst på minst 10 000 kronor per månad.
 • Inneha fast anställning, vikariat eller eget företag, alternativt vara pensionerad.

Det är möjligt att ansöka om lån via Axo Finans även om man inte uppfyller samtliga av dessa villkor. Däremot kan det komma att negativt påverka ens sannolikhet att bli beviljad lån. Om man inte uppfyller samtliga krav kan det rekommenderas att ha en medansökare för lånet. Detta då det kan öka chansen att låneansökan beviljas. Om man ansöker om lån tillsammans med en medlåntagare är det även en fördel om denne uppfyller villkoren.

Axo Finans
Axo Finans

 

Faktorer som kan försvåra att få lån beviljade via Axo Finans

När man ansöker om lån via Axo Finans finns det vissa faktorer som kan försvåra att man får låneansökan beviljad. Detta kan vara följande:

 • Betalningsanmärkningar.
 • Skulder
 • För låg inkomst.
 • Ålder.

Dessa faktorer behöver dock inte innebära att det blir totalt omöjligt att låna, bara att det kan vara svårare. Faktorerna behöver dessutom ofta ses i sitt sammanhang. Om man exempelvis har betalningsanmärkningar, men samtidigt kan uppvisa en hög inkomst kan man fortfarande bli beviljad lån i vissa fall. I vissa fall kan det göra så att man inte kan låna lika stora summor som man potentiellt hade kunnat göra annars.

Det är inte bindande att ansöka om lån via Axo Finans

Att ansöka om lån via Axo Finans är inte bindande. När man ansöker om lån via Axo Finans är det man ansöker om egentligen olika låneerbjudanden från långivare. När låneerbjudanden sedan presenteras via Axo Finans kan man besluta sig för vilket erbjudande man tycker verkar passa en själv bäst. Därefter kan man välja om man vill ingå i ett avtal med någon av långivarna.
Här kan du läsa mer om Axo Finans.

Privatlån upp till 600 000 kronor via Axo Finans

Det är möjligt att ansöka om privatlån mellan 5 000 kronor och 600 000 kronor via Axo Finans. Då det är privatlån man ansöker om innebär det att det är ett lån utan säkerhet. Detta innebär att pengarna man lånar kan användas till vad som helst. Det är vanligt att man lånar för att kunna bekosta större utgifter, såsom renovering eller reparationer, men också vid oväntade utgifter man inte har råd att betala direkt. I vissa fall kan man också vilja låna pengar när man inte vet hur mycket någonting kommer att kosta och vill vara säker på att man har råd att betala.
Det kan också handla om att utgifterna kommer bli dyrare om man väntar med att betala, vilket gör att man bedömer det vara bättre att ta ett lån och betala direkt. Det kan exempelvis vara om man upptäcker en allvarlig skada, såsom vattenläckage, i sin bostad, och vet att det kommer bli mer problem om man avvaktar istället för att åtgärda det på en gång.
När man tar ett lån tillkommer det ofta både avgifter och ränta för detta. Den individuella räntan kan variera mellan 2,95 procent och 24 procent (augusti 2019), vilket även gäller för den effektiva räntan. Utöver det tillkommer även en startavgift på 485 kronor samt en avi-kostnad varje månad.

Samla lån och krediter hos Axo Finans

Det är möjligt att ansöka om privatlån hos Axo Finans för att kunna samla tidigare lån och krediter. Anledningen till att man kan vilja göra detta är för att man kan vilja ha sina lån på ett ställe, istället för utspritt hos olika långivare. Genom att samla lån kan det bli lättare att få en översikt över sina lånade pengar, räntan för dessa och behöver dessutom bara betala tillbaka till ett ställe varje månad istället för till flera. Generellt brukar det bli billigare att ha sina lån samlade än att ha dem utspridda. När man ansöker om ett privatlån hos Axo Finans kan man dessutom själv bestämma vilken avbetalningstid man vill ha. Det går även att lösa ut lånen snabbare än återbetalningstiden om man skulle vilja.

Axo Finans är godkända av Finansinspektionen

För att få bedriva verksamhet som låneförmedlare behöver man vara godkänd av Finansinspektionen. Axo Finans är godkända av Finansinspektionen att bedriva sin verksamhet. Godkännandet sker i enighet med lagen om viss verksamhet med konsumentkrediter.

Axo Finans låneförmedlingstjänst är kostnadsfri

När man använder sig av Axo Finans’ låneförmedlingstjänst kostar det ingenting. På så sätt kan det sägas fungera likadant som om du skulle vända dig direkt till långivarna. Axo Finans tjänar pengar genom sina samarbeten med långivarna. Vanligtvis brukar det handla om att låneförmedlingstjänsten – i det här fallet Axo Finans – går en viss summa pengar när någon låntagare tar ett lån från någon av samarbetspartnerna vars låneerbjudande Axo Finans har erhållit. Detta innebär inga extra avgifter för dig som låntagare, utan är en affär mellan långivaren och låneförmedlaren.

Lånet betalas ut inom tre arbetsdagar

Efter att man har skickar in en låneansökan via Axo Finans kommer man kunna ta del av långivarnas låneerbjudanden. Man får besked om låneerbjudandena inom ett dygn. Om man därefter beslutar sig för att man vill ta ett lån av någon av dessa långivare kan man ansöka om det. Därefter är det upp till långivarna att bevilja eller avslå din ansökan. Om den blir beviljas kommer du, efter att lånet beviljats, kunna få pengarna inom tre arbetsdagar.
Huruvida lånet beviljas eller inte är någonting som långivaren beslutar om. Detta betyder att Axo Finans inte bestämmer om det, och således inte heller kan påverka långivarnas beslut. Att man ansöker om låneerbjudanden via Axo Finans är ingen garanti för att man kommer bli beviljad ett lån.

Vad påverkar vilken ränta som sätts för lånet?

När man ansöker om lån via Axo Finans sätts räntan för lånet individuellt av långivaren. Vilken ränta som sätts varierar mellan 2,95 procent och 24 procent. Vilken ränta man får är beroende av faktorer som bland annat inkomst, betalningshistorik, tidigare skulder, hur mycket pengar som har lånats och hur lång återbetalningstid man har valt. Utifrån detta, tillsammans med en kreditupplysning, görs en bedömning för hur din återbetalningsförmåga är. Om en låntagare bedöms ha en god återbetalningsförmåga kan räntan sättas lägre, medan om återbetalningsförmågan bedöms vara osäker eller tveksam kan räntan som sätts vara högre. Om man vill öka riskspridningen för långivaren rekommenderas det ibland att ansöka om lån tillsammans med en medsökare.

Ansök om lån hos Axa Finans.

Sammanfattning

Axo Finans är en låneförmedlare som fungerar som en förbindelse mellan långivare och låntagare. Axo Finans har en tjänst som gör det möjligt för låntagare att ansöka om låneerbjudanden från långivare och banker. När man ansöker om låneerbjudanden via Axo Finans får man samtliga erbjudanden från deras samarbetspartners. Fördelen med att använda sig av en låneförmedlare som Axo Finans är att man får flera olika erbjudanden från olika långivare, samtidigt som det bara görs en kreditupplysning. Det är möjligt att ansöka om privatlån på upp till 600 000 kronor via Axo Finans.