Hur bra är Bank Norwegian? | Är Bank Norwegian bra?

Bank Norwegian är en bank som grundades i Oslo, Norge, och har funnits sedan år 2007. De riktar sig till privatpersoner i hela Norden. Sedan 2015 har de verksamhet i både Danmark och Finland. Bank Norwegian har bland annat blivit populära på grund av sina banktjänster, sparkonton och blancolån. Men också då de har ett lojalitetsprogram för sina kreditkort, där man samlat poäng för flygresor hos Norwegian.

Bank Norwegian riktar sig till privatpersoner som exempelvis vill ta blancolån. Dessa kan tas för att samla tidigare lån, utöka befintliga lån eller ta nya lån. Blancolån är en låneform som passar bra för personer som letar efter lån utan säkerhet. Bank Norwegian och deras tjänster kan också passa bra för personer som reser mycket med flygbolaget Norwegian. Detta då Bank Norwegian erhåller ett kreditkort, kallar Norwegian-kortet, där man får bonus samt erbjudanden kopplade till just Norwegian.

 

Läs mer om hur Bank Norwegian kan hjälpa dig.

 

Huruvida Bank Norwegian är bra eller inte, eller hur bra de är, är svårt att ge ett definitivt svar på då frågorna inte är färdigformulerade. Bra, för vad? Hur bra, jämfört med vad? Vad som däremot kan sägas är: När man väljer bank är det viktigaste att man väljer en som man själv anser är bra, i de avseenden man tycker är viktiga.

 

 

För vissa kan erbjudanden från Bank Norwegian vara exakt vad som letas efter, medan andra kanske har mindre nytta av just det. I den här texten kommer vi gå igenom lite information om bland annat de banktjänster Bank Norwegian har, vilka lån de erbjuder, vad som gäller för deras kreditkort och vilka samarbetspartners de har.

 

Bank Norwegian

Bank Norwegian

 

Bank Norwegians banktjänster

Bank Norwegian erbjuder möjligheter att ta blancolån, öppna ett sparkonto och att ha kreditkort. Mer om detta nedan:

 

 • Blancolån – Blancolån är ett lån som tas utan säkerhet som man kan ansöka om hos Bank Norwegian. Det betyder att du inte behöver sätta exempelvis din bostad i pant för att ta ett blancolån. Blancolån gör det möjligt att både lösa in gamla lån, men också att ta nya lån. Det är vanligt att samla sina befintliga lån för att på så sätt få en lägre totalränta för dem. Blancolån kan även användas om man behöver ta ett lån akut, men fortfarande önskar bättre lånevillkor än för exempelvis snabblån.

 

Hur bra är Bank Norwegian

Hur bra är Bank Norwegian

 

Att ta lån utan säkerhet innebär ofta en enklare låneprocess, än om man lånar med säkerhet. Detta då antalet steg i låneprocessen är färre. Blancolånet kan sedan återbetalas till Bank Norwegian antingen fullständigt eller stegvis, beroende på vad som har överenskommits. Beroende på hur lång återbetalningstiden är kommer det påverka hur stor summa som återbetalas månatligen.

Hos Bank Norwegian är det möjligt att låna upp till 600 000 SEK och återbetalningstiden kan vara upp till 15 år. När man ansöker om ett blancolån hos Bank Norwegian kan det även tillkomma följande extra avgifter eller kostnader:

 

Rörlig ränta. Denna bestäms individuellt av Bank Norwegian. Vanligtvis är den mellan 6,99 procent och 22,99 procent.

 

Uppläggningavgift. Kostnaden för detta ligger mellan 0 SEK och 399 SEK hos Bank Norwegian. Engångsavgift.

 

Administrativa avgifter. Kostnad som tillkommer till Bank Norwegian mellan 0 SEK och 19 SEK per månad.

 

 • Bank Norwegian erhåller kreditkort till personer som är över 23 år, inte har några betalningsanmärkningar samt har varit folkbokförda i Sverige i minst de senaste 36 månaderna. Utöver det ska den ansökande även anses ha en kreditvärdighet som är godkänd.

När man använder sig av kreditkort från Bank Norwegian kan man handla på kredit. Det går att ha upp till 100 000 SEK i kredit hos Bank Norwegian. När man handlar med kreditkortet tillkommer ingen varuköpsavgift, varken inrikes eller utrikes. Den räntefria krediten kan vara upp till 45 dagar, men detta bestäms om i avtalet. Krediterna ska alltid betalas tillbaka till Bank Norwegian i tid. Om detta inte görs kommer det tillkomma en förseningsavgift. Förseningsavgiften består av en  effektiv ränta motsvarande 21,93 procent.

Några fördelar med att ha ett kreditkort hos Bank Norwegian är att det ingår reseförsäkring i kortet. Även avbeställningsskydd för resor är inkluderad. Detta är bra för dig som reser mycket, då det innebär att du inte behöver fixa reseförsäkring och avbeställningsskydd på annat sätt inför varje resa om du önskar ha detta. Utöver det får man en bonus på 0,5 procent för köp upp till 100 000 SEK per år. I vissa fall kan man även få upp till 10 procent bonus på flex-biljetter hos Norwegian.

 

 • Bank Norwegian har ingen minimigräns för hur stora eller små insättningar som ska göras på sparkonton hos dem. Årsräntan som gäller är 0,70 procent, och beräknas från och med den första insättningen som görs. Det finns inga uttagsgränser och du kommer alltid ha full tillgång till dina pengar. Sparkontot hos Bank Norwegian är digitalt, vilket innebär att du kan ha sparkonto hos dem så länge du kan identifiera dig med BankID.

 

Sparkonton hos Bank Norwegian står under Finansinspektionen i Norge, vilket också gör att de lagar och regler som gäller för kontot regleras där. Av den anledningen gäller också insättningsgaranti när man använder sig av Bank Norwegian. Insättningsgarantin innebär att pengarna du har på sparkontot hos Bank Norwegian är skyddade.

 

 

Privatlån hos Bank Norwegian mellan 5 000 SEK och 600 000 SEK

När man lånar pengar via Bank Norwegian är det möjligt att låna upp till 600 000 SEK. Privatlånen är blancolån, vilket innebär att de är utan säkerhet. Privatlån hos Bank Norwegian passar för privatpersoner som vill ta lån. Pengarna som lånas kan användas till det som önskas. De behöver med andra ord inte användas till något specifikt, till exempel som lån med säkerhet som har mer givna användningsområden. Privatlån hos Bank Norwegian kan bland annat användas till att samla befintliga lån, för att på så sätt enbart ha ett lån istället för flera. Det kan också användas till andra saker, såsom renovering, kontantinsats till en bostad eller materiella ting.

 

Är bank norwegian bra

Är bank norwegian bra

 

Avgiftsfritt sparkonto utan avgifter

Det är avgiftsfritt att öppna ett sparkonto hos Bank Norwegian. De har inga gränser för hur många uttag man får göra från kontot. När man har pengarna hos Bank Norwegian skyddas de av den rådande insättningsgarantin, vilken regleras och bestäms av myndigheterna i Norge. Det går att skapa ett sparkonto hos Bank Norwegian direkt via deras hemsida.

 

Norwegian Banks samarbetspartners

Norwegian Bank samarbetar med både researrangörer, Norwegian AS och försäkringsbolag. Mer specifikt står följande aktörer som samarbetspartners till Norwegian Bank:

 

 • AIG, försäkringsbolag.
 • AmTrust Insurance Services, försäkringsbolag.
 • BNP Parabas Cardif, försäkringsbolag.
 • Norwegian Holiday, Norwegian AS.
 • Norwegian Reward, Norwegian AS.
 • Reisecompaniet, researrangör.
 • Travel Maker, researrangör.
 • Tur og Tog, researrangör.
 • Unik Travel, researrangör.

 

Att samla lån hos Bank Norwegian – Hopbakslån

Hos Bank Norwegian är möjligt att ansöka om att lösa in lån och krediter. Det är även möjligt att göra ett så kallat hopbakslån. Man kan ansöka om lån av detta slag upp till 600 000 SEK. När man ansöker om att samla lån är det ett blancolån man ansöker om. Detta är ett lån utan säkerhet. För att kunna ansöka om att samla lån krävs det att följande krav är uppfyllda:

 

 • Den ansökande är minst 23 år.
 • Inga betalningsanmärkningar.
 • Folkbokförd i Sverige de senaste 3 åren.
Läs mer om hur Bank Norwegian kan hjälpa dig.

 

När man ansöker om att samla lån hos Bank Norwegian gör de alltid en kreditupplysning. Detta för att se om de vill bevilja lånet eller inte. Det är även utifrån kreditupplysningen som villkoren för lånet och räntan för lånet sätts. Räntan sätts individuellt och varierar mellan 6,99 procent och 22,99 procent.

Kreditkort hos Bank Norwegian – Norwegian-kortet

Bank Norwegian har ett eget kreditkort som man kan ansöka om. För att kunna ansöka om Bank Norwegian kort krävs det att följande kriterier är uppfyllda:

 

 • Du är över 23 år gammal.
 • Du saknar betalningsanmärkningar.
 • Du har varit folkbokförd i Sverige föregående 36 månader.

 

När man använder Norwegian-kortet får man bland annat upp till 10 procent bonus på flex-biljetter hos Norwegian. Man betalar ingen avgift när man använder kortet, oavsett i vilket land man använder det. Krediten är räntefri i upp till 45 dagar och det går att ha upp till 100 000 SEK i kredit. Med Norwegian-kortet ingår dessutom alltid reseförsäkring samt avbeställningsskydd. Om man återbetalar krediten inom den räntefria tiden tillkommer ingen ränta. Om man däremot skjuter upp återbetalningen tillkommer en effektiv ränta som brukar vara ganska hög.

 

 

Sammanfattning

Bank Norwegian är en bank som har sin bas i Norge. De erbjuder tjänster till privatpersoner, såsom blancolån, sparkonto och kreditkort. När man lånar via Bank Norwegian är lånet utan säkerhet. Det går att låna mellan 5 000 SEK och 600 000 SEK hos dem. Med blancolån är det även möjligt att finansiera och samla tidigare smålån man har. Kreditkort hos Bank Norwegian riktar sig i synnerhet till personer som reser mycket med Norwegian, men också till personer som letar efter ett förhållandevis avgiftsfritt kreditkort. Med kreditkortet från Bank Norwegian är det möjligt att handla på kredit upp till 100 000 SEK och det går att genomföra varuköp både nationellt och internationellt utan extra avgifter.

Leave a Reply