Investera i aktier och slå index

Vi har slagit index varje år sedan 2008

 

.

Investera i aktier och slå index – hitta de bästa aktierna 2019

Som nybörjare på börsen om du vill investera i aktier kan det vara svårt att veta vad man skall göra med sitt sparade kapital. Det finns dock en enkel väg att gå om man vill investera i aktier och göra en bra investeringar – att följa någon av våra aktieportföljer eller fondportföljer. En gång i månaden skickar vi ut ett mail till alla medlemmar med tydliga instruktioner på eventuella förändringar som ska göras i aktieportföljen. Mailet skickas alltid på en söndag, vilket innebär att alla medlemmar har samma möjlighet att handla till samma kurser när börsen öppnar på måndagen. En annan fördel med att ändringar sker 1 gång i månaden är för att man undviker att göra för mycket med sina aktier. Något av det viktigaste med att investera i aktier är att lämna bra investeringarna i fred och låta aktierna och marknaden göra sitt utan att man blandar sig i. Det är svårt och detta är en av anledningarna till att vi gör detta månadsvis. Givetvis korrigerar vi aktieportföljen om något stort skulle inträffa mellan uppdateringarna.

Här nedan följer lite tips på hur du som nybörjare kan komma igång med ditt sparande genom att sätta samman en enkel aktieportfölj för långsiktigt sparande.

Våra aktieportföljer har slagit index år efter år, ända sedan 2008 – något de flesta andra inte gör (jämför oss gärna!). Resultaten som redovisas i menyn ovan bygger på de strategier som ingår i ett medlemskap, vilket innebär att det är enkelt för dig som medlem att uppnå samma resultat som visas i diagrammen. Till skillnad från många andra så redovisar vi alltid resultatet från vår handel. Transparens och öppenhet är en självklarhet i våra tjänster, vilket som sagt sällan är fallet för många liknande tjänster.

Nybörjare eller erfaren – vi har slagit index sedan 2008

Våra aktieportföljer och fondportföljer är till för både nybörjare och erfarna. Målet med vår aktieportfölj och själva syftet med att välja aktier framför exempelvis fonder eller indexfonder är så klart att slå svenskt aktieindex. Vilket enkelt uttryckt betyder att våra aktieportföljers mål är att ha en bättre avkastning än börsen i övrigt. Detta är något som de flesta svenska fonder och förvaltare har väldigt svårt att klara av under längre perioder såsom flera år. Ska en aktieportfölj eller fondportfölj över tiden ha möjlighet att överträffa sitt jämförelseindex är aktiv förvaltning en nödvändighet.

Marknadstimingsignal – sälj av vid nedgångar

För att minimera risken för dig som investerar med hjälp av våra aktieportföljer så använder vi oss av något som kallas för en marknadstimingsignal, vilket ger ökade möjligheter att skydda kapital vid eventuella nedgångar på börsen.

Få högre avkastning än Avanza Zero och OMX

Känner du dig redo att investera i aktier? Våra aktieportföljer har som sagt slagit index varje år sedan starten 2008. Framtida avkastning är så klart aldrig en garanti, men vår ambition är så att fortsätta ge högre avkastning än index för våra medlemmar. De flesta som håller på med att investera i aktier, det gäller både småsparare och professionella fondförvaltare, lyckas inte få resultat som är bättre än aktieindex. Aktieindex kan man investera i utan avgifter via exempelvis fonden Avanza Zero. Nöjer man sig med samma avkastning som aktieindex så kan vi varmt rekommendera just Avanza Zero.

Men varför investera i fonder med höga avgifter som inte ens slår Avanza Zero? På Samuelssons Rapport är vi stolta över att våra aktieportföljer lyckats överträffa index (och således Avanza Zero) varje år sedan starten 2008.

Strategi – hur gör man för att hitta bra aktier att investera i

Vår investeringsstrategi är att investera i bra aktier med långsiktighet, för att på så sätt få en trygghet för framtiden med allt vad den kan innebära. Ser man över tid på bra investeringar så är inte tidpunkten då man investerar i bolaget särskilt viktigt. Man fokuserar istället på att hitta stabila bolag som ger bra avkastning. Vi tittar primärt på branscher vi förstår oss på. Vårt tips till dig som vill börja med att investera i bra aktier och är nybörjare är att hålla det enkelt och att inte göra det för svårt. Då finns risken att man tappar intresset. Det är också viktigt att komma ihåg att man eftersträvar en stadig tillväxt över tid. Under resans gång måste man vara beredda på att möta både upp- och nedgångar samt ha förmågan att revidera och utvärdera innehaven.

Om börsen faller?

Fortsätt att spara – även när börsen faller. Investera i bra aktier genom att löpande månadsspara. Du får fler aktier när priset är lågt och färre när det är högt – det jämnar ut sig. På sikt är aktiesparande en mycket bra sparform, förutsatt att man har en diversifierad aktieportfölj. Köp bara aktier du vill behålla över 5-10 år. Basera alltså beslutet på huruvida avkastningen per år kommer bli bra eller ej över en längre period. Det är viktigt att läsa in sig ordentligt på bolagen, och då menar jag allt från kvartalsrapporterna till teknisk analys, innan man gör sitt köp. Börja med att titta på historiska siffror samt hur bolaget har klarat sig i svårare tider och försök sedan få en idé om hur framtiden ser ut för bolaget. Använd tips från andra bra investerare för att få upp ögonen för ett bolag, men avgör själv om priset på aktien är rimligt mot ditt avkastningskrav.

Bli medlem här