internet bank

Last Updated on 7 oktober, 2021 by Håkan Samuelsson

Nu för tiden erbjuder de flest stora bankerna i Sverige någon form av en internetbank. Idag ska vi kolla på några olika och komma fram till vilken bank som erbjuder bäst tjänster via internet och vilken du ska välja för att få bästa hjälp, utan att behöva gå in på ditt bankkontor.

En internetbank bör erbjuda:

Det finns mycket som en internetbank borde erbjuda och nu ska vi gå igenom några av de viktigaste punkterna. En internatbank bör till exempel erbjuda möjligheten att betala fakturor, flytta pengar och öppna nya konton. Det är också trevlig om den erbjuder banktjänster för Svenska Online Casinon. Speciellt om du gillar att spela.

Handelsbanken:

Handelsbanken erbjuder en bra internetbank. För att komma åt den behöver du BankID, antingen på mobilen eller på datorn. Om du använder dig av BankID på datorn behöver du en bankdosa för att kunna legitimera dig mot internetbanken. Väl inne finns det väldigt många olika bankärenden som du kan utföra.
Du kan till exempel föra över pengar, betala räkningar och skapa nya konton. Här finns det mesta helt enkelt. En riktigt bra tjänst som handelsbanken erbjuder är ”Min ekonomi.” Här får du en överblick över din ekonomi en specifik månad. Du kan till exempel se alla dina utgifter och vart pengarna gick. Du ser också dina inkomster för den månaden. En riktigt bra tjänst om du vill få bättre koll på din ekonomi.

Nordea:

Precis som handelsbanken erbjuder Nordea en bra lösning för internetbank. Precis som vanligt legitimerar du dig med BankID, antingen på datorn eller på mobilen. Här kan du till exempel öppna konton, ansöka om kort och köpa samt sälja fonder.
Du kan också lägga till en funktion som gör att alla återkommande räkningar som el och hyra betalas automatisk utan att du behöver lyfta ett finger. Mycket enklare än så blir det helt enkelt inte.

Swedbank:

Swedbank är en av våra största banker och hos dem har du länge haft tillgång till en internetbank. Här kan du till exempel se över dina lån, teckna försäkringar och sköta din ekonomi på ett väldigt smidigt sätt.

Självklart är säkerheten runt detta hög. Du legitimerar dig med BankID, som vanligt kan du använda både mobilen och datorn. Kraven som ställs på din dator är relativt låga, något som gör det möjligt för nästan alla att använda sig av deras online tjänster. De har även en speciell tjänst som gäller unga. Du som målsman kan se ditt barns utgifter och inkomster, detta kan även barnet göra för att få en bra överblick av sin ekonomi. Självklart är vissa funktioner låsta, barnet kan till exempel inte ta lån eller teckna försäkringar. För dessa funktioner finns en 18-årsgräns.
Självklart finns det fler än dessa tre internetbanker i Sverige men det är dessa tre som vi har valt att välja ut för just denna artikel. Om du ännu inte använder dig av en internetbank kan vi starkt rekommendera att du gör det. Livet blir väldigt mycket enklare när du inte behöver åka ner till banken varje dag.

Följ Oss På Twitter