Vilket är det bästa kreditkortet 2020

I Sverige är kreditkortet inte lika vanligt som i USA. Där har i princip alla ett kreditkort. Men marknaden för kreditkortet växer allt mer här i Sverige. Så vilket är det bästa kreditkortet 2020? Vi ger en överblick över utbudet!

 

Jämför själv olika kreditkort, betalkort och bensinkort – GRATIS såklart!


Kreditkortet från bankerna

Kreditkortet erbjuds av alla de stora bankerna. Man kan till exempel koppla en kredit till sitt befintliga sparkonto. På så sätt kan man ha både plus och minus på sitt konto. En sådan kontokredit som det kallas för kan vara mycket användbar i de fall man får lite extra utgifter en månad. Framför allt är det skönt att veta att man aldrig kommer stå helt utan pengar. Använder man det allt för flitigt så kan man dock stå där med en skuld istället.

Kreditkortet och betalkortet

från banken ger bra ränta

Fördelen med bankernas egna betalkort är att dom oftast har en mycket konkurrenskraftig ränta. Vi ska senare titta på kreditkortet som riktar sig mer åt konsumtion. Har man exempelvis ett kort som används enbart för matinköp. Ja, då kan det vara en god idé att ha en kredit på det kortet. Mat är ju något nödvändigt.

Kreditkortet för bensin (Bensinkort)

Det finns två olika typer av bensinkort. Ett debitkort där du sätter in pengar och kreditkortet, där du har en kreditnivå som du kan använda varje månad. Att ha ett bensinkort med kredit kan vara smidigt för vissa. Fördelen är ju att man inte behöver lägga undan en viss summa varje månad för bensin. Istället betalar man bara fakturan i slutet av varje månad.

Kreditkortet och betalkort med mervärden

När du handlar med ett ICA-kort så samlar du poäng som sedan förvandlas bonuscheckar som du kan handla för. Det finns en uppsjö olika varianter av sådana här kort.

Vilket är det bästa kreditkortet 2020

Vilket är det bästa kreditkortet 2020

American Express – Kreditkortet som alla känner igen

American Express är kreditkortets kreditkort. Kortet har funnits i många år och är mycket mer än bara ett kreditkort. Som innehavare av ett AMEX så får du tillgång till en uppsjö av erbjudanden och förmåner. Till exempel så kan du besöka flygplatsernas lounger helt gratis över hela världen med vissa av AMEX kort. För varje krona du spenderar tjänar du poäng. Poängen kan användas till resor, hotell och nöjen.

Kreditkortet som inriktar sig på konsumtion

Kreditkortet från American Express riktar sig mot konsumenter som vill konsumera. Ju mer man konsumerar desto mer förmåner får man. Här gäller det att vara försiktig. Det kan tyckas lockande med så många förmåner men glöm inte bort att du betalar för det, även om det inte känns så.

Genom att uppgradera till olika nivåer kan man tjäna ännu mer poäng, osv. Även VISA och Mastercard har kort som påminner om American Express upplägg. Där man får en massa mervärden till sitt kort.

Kreditkortet och betalkortet som statussymbol

Kreditkortet innebär faktiskt en viss status. Till exempel så har American Express ett kort som heter Centurion. Kortet har en skyhög årsavgift och man kan bara få kortet genom att bli inbjuden. Det finns fler AMEX-kort som är exklusiva och som symboliserar status och rikedom. Man måste ju ändå medge att företaget har lyckats bra med sitt koncept. Konsumenter är villiga att betala stora summor för att få konsumera med deras kort.

Jämför olika kreditkort och betalkort

För om det specifika kreditkortet som passar just dig så behöver du jämföra kreditkortet med andra kreditkort. Vissa har högre ränta, vissa lägre. Vissa ger poäng, vissa inte. Vad kan du använda poängen till? Är det något du har nytta utav?

Förmånligaste kreditkortet

Det finns mängder med kreditkort att välja bland så hur hittar man egentligen det förmånligaste kreditkortet? För att veta vilket som är det förmånligaste kreditkortet måste du först avgöra vad som är viktigt för dig. Vill du ha den minsta årsavgiften, den lägsta räntan eller förmånliga bonusar och erbjudanden?

Börja med dig själv

Det finns en stor mängd kreditkort på marknaden och de skiljer sig åt ganska mycket. Därför går det inte att bara jämföra korten rakt av utan att först bestämma vad som är viktigast för dig.

Förmånligaste kreditkortet

Förmånligaste kreditkortet

Förmånligaste kreditkortet och betalkortet för bonusar

Det blir allt vanligare att man väljer ett kort efter de bonusar som man kan få. Nästan alla kort erbjuder någon form av bonussystem eftersom kreditkortsbolagen vet att vi konsumenter efterfrågar det. Bonussystemen fungerar som så att du får poäng varje gång du betalar med kortet. Ibland får du mer poäng om du handlar i vissa butiker eller kedjor. Matkedjorna har till exempel egna kort. Med dessa får du extra poäng när du handlar i deras affärer. Ett annat exempel är mackarnas kort med vilka du får rabatt på bränsle. Syftet med bonussystemen är givetvis att få dig att handla i vissa affärer. Det förmånligaste kreditkortet är kanske det som ger dig högst bonusar där du ändå handlar.

Kreditkort för resor

Det är en trygghet att ha med sig ett extra kort på resan. Det har många kreditkortsbolag tagit fasta på och erbjuder därför kort för dig som reser mycket. Resekort erbjuder ofta lägre eller ingen uttagsavgift i bankomater utomlands. Växlingsavgiften för köp i utländsk valuta är lägre eller så har den tagits bort helt och hållet. Det förmånligaste kreditkortet och betalkortet för resan kan också ha en extra bra reseförsäkring om kortet används för att betala resan.

Om du vill låna pengar

Vissa skaffar sig ett kort just för att få tillgång till krediten. Räntan varierar kraftigt mellan olika kreditkort. I de flesta fall lönar det sig att ta ett privatlån istället för att låna med kortet. Samtidigt är kreditkortet många gånger smidigare än ett privatlån. Det finns också kort med relativt låg ränta. Det förmånligaste kreditkortet när det gäller räntan är inte dyrare än cirka 5 procent i ränta per år! Det är faktiskt bättre än många privatlån. Haken är att sådana kort kräver att du har en hög lön och dessutom är årsavgiften istället högre.

Kreditkort som en buffert

Det är bra att ha en sparbuffert som kan täcka oförutsedda utgifter. Ett kreditkort och betalkort kan vara ett gott alternativ till en sparbuffert. Nackdelen är att du betalar ränta när du använder krediten. Samtidigt finns det alltid en räntefri period vilket gör att du kan låna gratis till oförutsedda utgifter om du har möjlighet att betala tillbaks krediten ganska snabbt. Det förmånligaste kreditkortet att ha som buffert är ett kort som har låg eller ingen årsavgift.

Så jämför du

När du har avgjort vilken typ av kreditkort du behöver kan du börja jämföra. De viktigaste sakerna att jämföra är:

  • Ränta: Nästan alla kreditkort har en årsränta på mellan 10 och 20 procent.
  • Årsavgift: Det finns gratis kort som inte kostar något i årsavgift. Det är inte ovanligt att årsavgiften annars ligger på upp till runt 300 kronor om året. Det finns även dyrare kreditkort.
  • Räntefri period: Vanligtvis kan du använda krediten i 45-60 dagar utan att betala ränta.
  • Aviavgift: När du utnyttjar krediten får du en faktura varje månad. De flesta kort tar ut en avgift för pappersfaktura. Vissa bolag tar även ut en avgift för elektronisk faktura.
  • Valutaväxlingspåslag: När du handlar i andra valutor än kronor får du som regel betala en procentsats i valutaväxlingspåslag.
  • Bonusar: Flygresor, rabatter i matbutiker, bensin och upplevelser. Det är bara några av exemplen på bonusar och förmåner som korten erbjuder.
  • Försäkringar: De flesta kort har en kompletterande reseförsäkring. Vissa kort har även andra typer av försäkringar, till exempel elektronikförsäkring.

Vilket kreditkort är bäst i Sverige?

Vilket kreditkort är bäst i Sverige? Det beror främst på vad du tänker använda kortet till. Det finns kreditkort som är bäst för resor, bonus, drivmedel eller mat. Dessutom kostar korten olika mycket att äga och använda. En del kreditkort är gratis. Vi reder ut begreppen.

Bästa kreditkortet i Sverige 2020

Dessa är de bästa kreditkorten i Sverige som vi rekommenderar:

Kreditkort med bonus

De flesta kreditkort har någon form av bonus. När du handlar med kortet får du poäng. Dessa poäng kan sedan växlas in mot resor, drivmedel eller varor i butiker. Vissa kort ger cashback, det vill säga pengar tillbaks som sätts in på kortet. Det finns i princip inga nackdelar med att ha bonus på kreditkortet. Tänk bara på att det kan finnas vissa begränsningar i hur mycket bonus du kan få och var bonuspoängen kan användas.

Kort för resan

Vi svenskar reser mycket och därför har det blivit populärt med kreditkort för resor. De flesta kreditkort har en gratis kompletterande reseförsäkring som gäller om du betalar resan med kortet. Vissa kort för resor ger kostnadsfria automatuttag i utlandet. Några få kort bjuder på valutaväxlingsavgiften. Det finns kreditkort som kombinerar bonus med reseförmåner. Bank Norwegian låter dig till exempel använda poängen att köpa flygresor för. Om du reser mycket är troligtvis ett kreditkort för resor bästa val.

Drivmedelskort

Vissa mackar har sina egna kort. Om du kör mycket bil är det bästa kreditkortet i Sverige troligen ett drivmedelskort. När du tankar hos en av de mackar som ingår i kedjan får du extra poäng på ditt kort. Därför bör du se vilken kedja som har flest mackar på de sträckor som du kör på. Poängen kan du sedan använda för att tanka eller handla för på macken. Vissa kreditkort för drivmedel erbjuder cashback som innebär att du får tillbaks pengar på kortet.

Matkort

Alla handlar mat och därför kan det vara praktiskt att ha ett kreditkort från den matbutik som man oftast handlar i. Vilket kreditkort är bäst i Sverige är för många just ett matkort. Matkedjorna ger extra poäng för köp som du gör hos dem. Det kan bli ganska mycket pengar under ett år eftersom mat är en av de största utgifterna för de flesta. Varje månad kan du använda poängen för att betala i kassan.

Det billigaste kreditkortet är kanske det bästa?

Alla kreditkort har en räntefri period. Det innebär att du inte betalar någon ränta på utnyttjad kredit under en viss period. För de flesta kort är det 45 till 60 dagar som gäller. Om du utnyttjar krediten ofta är det kreditkort som är bäst i Sverige kanske ett kort med lång räntefri period.

Hur hög räntan är när du utnyttjar krediten kan också avgöra vilket kort som är bäst i Sverige. De flesta kreditkort har en årsränta på 10 till 20 procent. Ifall du planerar att utnyttja krediten ofta bör du sikta på ett kort med låg ränta, även om det kanske innebär en lite högre årsavgift.

Slutligen bör du även titta på årsavgiften. Vissa kreditkort har ingen årsavgift. Om du använder kortet som en extra buffert och inte är så intresserad av bonusar kan det vara extra bra att ha en låg årsavgift.

Sammanfattning

Vilket kreditkort som är bäst i Sverige beror främst på vad du ska använda ditt kort till. Ska du använda det för resor, bonusar, drivmedel eller mat? Vi listar våra bästa kreditkort inom varje kategori i listan här ovanför. VI har även t

Hitta det förmånligaste kreditkortet genom att utgå från dina behov. Vilket som är det förmånligaste kreditkortet beror på om du ska använda det till resa, shopping eller som en extra trygghet.

Kreditkortet växer och vilket som är det bästa kreditkortet 2020 låter vi vara osagt. Men genom att jämföra kreditkortet med andra kreditkort så kan man hitta det kort som passar än själv allra bäst.