Last Updated on 21 oktober, 2020 by Håkan Samuelsson

vilket är det bästa kreditkortet 2020? I Sverige är kreditkortet inte lika vanligt som i USA. Där har i princip alla ett kreditkort. Men marknaden för kreditkortet växer allt mer här i Sverige.  Vi ger en överblick över utbudet!

Jämför själv olika kreditkort, betalkort och bensinkort – GRATIS såklart!

Kreditkortet från bankerna

Artikelns Innehåll


Kreditkortet erbjuds av alla de stora bankerna. Man kan till exempel koppla en kredit till sitt befintliga sparkonto. På så sätt kan man ha både plus och minus på sitt konto. En sådan kontokredit som det kallas för kan vara mycket användbar i de fall man får lite extra utgifter en månad. Framför allt är det skönt att veta att man aldrig kommer stå helt utan pengar. Använder man det allt för flitigt så kan man dock stå där med en skuld istället.

Kreditkortet och betalkortet

från banken ger bra ränta

Fördelen med bankernas egna betalkort är att dom oftast har en mycket konkurrenskraftig ränta. Vi ska senare titta på kreditkortet som riktar sig mer åt konsumtion. Har man exempelvis ett kort som används enbart för matinköp. Ja, då kan det vara en god idé att ha en kredit på det kortet. Mat är ju något nödvändigt.

Kreditkortet för bensin (Bensinkort)

Det finns två olika typer av bensinkort. Ett debitkort där du sätter in pengar och kreditkortet, där du har en kreditnivå som du kan använda varje månad. Att ha ett bensinkort med kredit kan vara smidigt för vissa. Fördelen är ju att man inte behöver lägga undan en viss summa varje månad för bensin. Istället betalar man bara fakturan i slutet av varje månad.

Kreditkortet och betalkort med mervärden

När du handlar med ett ICA-kort så samlar du poäng som sedan förvandlas bonuscheckar som du kan handla för. Det finns en uppsjö olika varianter av sådana här kort.

Vilket är det bästa kreditkortet 2020
Vilket är bäst kreditkort

American Express – Kreditkortet som alla känner igen

American Express är kreditkortets kreditkort. Kortet har funnits i många år och är mycket mer än bara ett kreditkort. Som innehavare av ett AMEX så får du tillgång till en uppsjö av erbjudanden och förmåner. Till exempel så kan du besöka flygplatsernas lounger helt gratis över hela världen med vissa av AMEX kort. För varje krona du spenderar tjänar du poäng. Poängen kan användas till resor, hotell och nöjen.

Kreditkortet som inriktar sig på konsumtion

Kreditkortet från American Express riktar sig mot konsumenter som vill konsumera. Ju mer man konsumerar desto mer förmåner får man. Här gäller det att vara försiktig. Det kan tyckas lockande med så många förmåner men glöm inte bort att du betalar för det, även om det inte känns så.
Genom att uppgradera till olika nivåer kan man tjäna ännu mer poäng, osv. Även VISA och Mastercard har kort som påminner om American Express upplägg. Där man får en massa mervärden till sitt kort.

Kreditkortet och betalkortet som statussymbol

Kreditkortet innebär faktiskt en viss status. Till exempel så har American Express ett kort som heter Centurion. Kortet har en skyhög årsavgift och man kan bara få kortet genom att bli inbjuden. Det finns fler AMEX-kort som är exklusiva och som symboliserar status och rikedom. Man måste ju ändå medge att företaget har lyckats bra med sitt koncept. Konsumenter är villiga att betala stora summor för att få konsumera med deras kort.

Jämför olika kreditkort och betalkort

För om det specifika kreditkortet som passar just dig så behöver du jämföra kreditkortet med andra kreditkort. Vissa har högre ränta, vissa lägre. Vissa ger poäng, vissa inte. Vad kan du använda poängen till? Är det något du har nytta utav?

Förmånligaste kreditkortet

Det finns mängder med kreditkort att välja bland så hur hittar man egentligen det förmånligaste kreditkortet? För att veta vilket som är det förmånligaste kreditkortet måste du först avgöra vad som är viktigt för dig. Vill du ha den minsta årsavgiften, den lägsta räntan eller förmånliga bonusar och erbjudanden?

Börja med dig själv

Det finns en stor mängd kreditkort på marknaden och de skiljer sig åt ganska mycket. Därför går det inte att bara jämföra korten rakt av utan att först bestämma vad som är viktigast för dig.

Förmånligaste kreditkortet
Förmånligaste kreditkortet

Förmånligaste kreditkortet och betalkortet för bonusar

Det blir allt vanligare att man väljer ett kort efter de bonusar som man kan få. Nästan alla kort erbjuder någon form av bonussystem eftersom kreditkortsbolagen vet att vi konsumenter efterfrågar det. Bonussystemen fungerar som så att du får poäng varje gång du betalar med kortet. Ibland får du mer poäng om du handlar i vissa butiker eller kedjor. Matkedjorna har till exempel egna kort. Med dessa får du extra poäng när du handlar i deras affärer. Ett annat exempel är mackarnas kort med vilka du får rabatt på bränsle. Syftet med bonussystemen är givetvis att få dig att handla i vissa affärer. Det förmånligaste kreditkortet är kanske det som ger dig högst bonusar där du ändå handlar.

Kreditkort för resor

Det är en trygghet att ha med sig ett extra kort på resan. Det har många kreditkortsbolag tagit fasta på och erbjuder därför kort för dig som reser mycket. Resekort erbjuder ofta lägre eller ingen uttagsavgift i bankomater utomlands. Växlingsavgiften för köp i utländsk valuta är lägre eller så har den tagits bort helt och hållet. Det förmånligaste kreditkortet och betalkortet för resan kan också ha en extra bra reseförsäkring om kortet används för att betala resan.

Om du vill låna pengar

Vissa skaffar sig ett kort just för att få tillgång till krediten. Räntan varierar kraftigt mellan olika kreditkort. I de flesta fall lönar det sig att ta ett privatlån istället för att låna med kortet. Samtidigt är kreditkortet många gånger smidigare än ett privatlån. Det finns också kort med relativt låg ränta. Det förmånligaste kreditkortet när det gäller räntan är inte dyrare än cirka 5 procent i ränta per år! Det är faktiskt bättre än många privatlån. Haken är att sådana kort kräver att du har en hög lön och dessutom är årsavgiften istället högre.

Kreditkort som en buffert

Det är bra att ha en sparbuffert som kan täcka oförutsedda utgifter. Ett kreditkort och betalkort kan vara ett gott alternativ till en sparbuffert. Nackdelen är att du betalar ränta när du använder krediten. Samtidigt finns det alltid en räntefri period vilket gör att du kan låna gratis till oförutsedda utgifter om du har möjlighet att betala tillbaks krediten ganska snabbt. Det förmånligaste kreditkortet att ha som buffert är ett kort som har låg eller ingen årsavgift.

Så jämför du

När du har avgjort vilken typ av kreditkort du behöver kan du börja jämföra. De viktigaste sakerna att jämföra är:

 • Ränta: Nästan alla kreditkort har en årsränta på mellan 10 och 20 procent.
 • Årsavgift: Det finns gratis kort som inte kostar något i årsavgift. Det är inte ovanligt att årsavgiften annars ligger på upp till runt 300 kronor om året. Det finns även dyrare kreditkort.
 • Räntefri period: Vanligtvis kan du använda krediten i 45-60 dagar utan att betala ränta.
 • Aviavgift: När du utnyttjar krediten får du en faktura varje månad. De flesta kort tar ut en avgift för pappersfaktura. Vissa bolag tar även ut en avgift för elektronisk faktura.
 • Valutaväxlingspåslag: När du handlar i andra valutor än kronor får du som regel betala en procentsats i valutaväxlingspåslag.
 • Bonusar: Flygresor, rabatter i matbutiker, bensin och upplevelser. Det är bara några av exemplen på bonusar och förmåner som korten erbjuder.
 • Försäkringar: De flesta kort har en kompletterande reseförsäkring. Vissa kort har även andra typer av försäkringar, till exempel elektronikförsäkring.

Vilket kreditkort är bäst i Sverige?

Vilket kreditkort är bäst i Sverige? Det beror främst på vad du tänker använda kortet till. Det finns kreditkort som är bäst för resor, bonus, drivmedel eller mat. Dessutom kostar korten olika mycket att äga och använda. En del kreditkort är gratis. Vi reder ut begreppen.

Bästa kreditkortet i Sverige 2020

Dessa är de bästa kreditkorten i Sverige som vi rekommenderar:

Kreditkort med bonus

De flesta kreditkort har någon form av bonus. När du handlar med kortet får du poäng. Dessa poäng kan sedan växlas in mot resor, drivmedel eller varor i butiker. Vissa kort ger cashback, det vill säga pengar tillbaks som sätts in på kortet. Det finns i princip inga nackdelar med att ha bonus på kreditkortet. Tänk bara på att det kan finnas vissa begränsningar i hur mycket bonus du kan få och var bonuspoängen kan användas.

Kort för resan

Vi svenskar reser mycket och därför har det blivit populärt med kreditkort för resor. De flesta kreditkort har en gratis kompletterande reseförsäkring som gäller om du betalar resan med kortet. Vissa kort för resor ger kostnadsfria automatuttag i utlandet. Några få kort bjuder på valutaväxlingsavgiften. Det finns kreditkort som kombinerar bonus med reseförmåner. Bank Norwegian låter dig till exempel använda poängen att köpa flygresor för. Om du reser mycket är troligtvis ett kreditkort för resor bästa val.

Drivmedelskort

Vissa mackar har sina egna kort. Om du kör mycket bil är det bästa kreditkortet i Sverige troligen ett drivmedelskort. När du tankar hos en av de mackar som ingår i kedjan får du extra poäng på ditt kort. Därför bör du se vilken kedja som har flest mackar på de sträckor som du kör på. Poängen kan du sedan använda för att tanka eller handla för på macken. Vissa kreditkort för drivmedel erbjuder cashback som innebär att du får tillbaks pengar på kortet.

Matkort

Alla handlar mat och därför kan det vara praktiskt att ha ett kreditkort från den matbutik som man oftast handlar i. Vilket kreditkort är bäst i Sverige är för många just ett matkort. Matkedjorna ger extra poäng för köp som du gör hos dem. Det kan bli ganska mycket pengar under ett år eftersom mat är en av de största utgifterna för de flesta. Varje månad kan du använda poängen för att betala i kassan.

Det billigaste kreditkortet är kanske det bästa?

Alla kreditkort har en räntefri period. Det innebär att du inte betalar någon ränta på utnyttjad kredit under en viss period. För de flesta kort är det 45 till 60 dagar som gäller. Om du utnyttjar krediten ofta är det kreditkort som är bäst i Sverige kanske ett kort med lång räntefri period.
Hur hög räntan är när du utnyttjar krediten kan också avgöra vilket kort som är bäst i Sverige. De flesta kreditkort har en årsränta på 10 till 20 procent. Ifall du planerar att utnyttja krediten ofta bör du sikta på ett kort med låg ränta, även om det kanske innebär en lite högre årsavgift.
Slutligen bör du även titta på årsavgiften. Vissa kreditkort har ingen årsavgift. Om du använder kortet som en extra buffert och inte är så intresserad av bonusar kan det vara extra bra att ha en låg årsavgift.

Kan man köpa aktier med ett kreditkort?

Du kan läsa mer om det här. Kan man köpa aktier med ett kreditkort?

Vad är skillnaden mellan bankkort, betalkort, kreditkort och debetkort?

Vad är skillnaden mellan bankkort, betalkort, kreditkort och debetkort? Att det finns olika typer av bankkort känner du säkert till, men vet du hur de fungerar och vad som är skillnaden mellan dem? Om svaret är nej ska du fortsätta läsa, eftersom den här artikeln beskriver hur olika bankkort fungerar, vad som krävs för att få ett kort samt vilka likheter och skillnader som finns mellan dem.
De fyra olika korten – bankkort, betalkort, kreditkort och debetkort, har flera viktiga skillnader. Det finns även en hel del likheter som kan vara bra att känna till, i synnerhet om du funderar på att skaffa ett kort till dig själv eller till någon närstående.

Vad är ett bankkort och hur fungerar det?

Ett bankkort är ett kort som är kopplat direkt till ett bankkonto. Det innebär att pengar dras direkt ifrån ditt kort när du använder det för att köpa någonting i en butik eller via nätet.
Fördelen med att pengarna dras direkt är att det inte går att övertrassera kontot. Det betyder att det inte är möjligt att handla för mer än det som faktiskt finns på kontot. Samtidigt måste du själv hålla koll på hur mycket pengar som finns på kontot, vilket kan ses som en nackdel.

Åldersgräns, villkor och krav för att få ett bankkort

Ett bankkort kan utfärdas till personer som är icke-myndiga, det vill säga yngre än 18 år. Det finns inga krav på inkomst för att få ett betalkort.

Vad är skillnaden mellan bankkort, betalkort, kreditkort och debetkort?

 

Vad är ett betalkort och hur fungerar det?

Ett betalkort kan enklast beskrivas som ett mellanting mellan bankkort och kreditkort. Det går visserligen inte att handla på kredit med ett betalkort, men istället för att pengarna dras direkt från kontot när du handlar får du en månadsfaktura för dina samlade köp.
Fördelen med att betala via månadsfaktura är att det är enkelt att få en översikt över sin privatekonomi. Dessutom ger ett betalkort ofta någon form av bonus i form av rabatter, poäng och andra erbjudanden. Det som dock inte är möjligt är att köpa saker på avbetalning, vilket kan ses som en nackdel.

Åldersgräns, villkor och krav för att få ett betalkort 

Åldersgränsen för att få ett betalkort varierar, men de flesta nätbanker har en gräns på 15 år. Den kommer dock med all sannolikhet att sänkas till 11 år. Åldersgränsen varierar även mellan andra banker och i vissa fall är gränsen så låg som 7 år.
Kravet för att betala via månadsfaktura är att den ska betalas i sin helhet för att slippa eventuella straffavgifter.

Vad är ett kreditkort och hur fungerar det?

Likheten med betalkort är ganska stor men ett kredit kort ger större frihet då det har fler betalningsalternativ. Precis som med ett betalkort får du en månadsfaktura när du handlar med ett kreditkort, men då kredit betyder lån kan du välja när och hur mycket du vill betala i slutet av månaden. Dock brukar det oftast finnas ett lägsta belopp som du behöver ta hänsyn till.
Precis som med ett betalkort får du alltså månadens inköp samlade på en och samma faktura när du handlar med ett kreditkort, vilket många ser som en fördel. En annan likhet är att kreditkort generellt sett omfattas av bonusar och rabatter, samt att möjligheterna att köpa saker på avbetalning är stora.
Det finns dock även nackdelar med ett kreditkort. Den främsta är att det är lätt att förköpa sig eftersom det går att handla ända till dess att krediten är slut. Det innebär att du egentligen handlar för lånade pengar när du egentligen inte har råd. Väljer du dessutom att delbetala vissa varor kan det innebära dyrare inköp på grund av att kreditbolaget lägger på ränta på pengarna.

Åldersgräns, villkor och krav för att få ett kreditkort 

Åldersgränsen för att utfärda ett kreditkort skiljer sig ganska rejält, precis som det gör med betalkort. Det finns ett tiotal onlinekort som har en åldersgräns under 18 år, och ett hundratal kreditkort som har en åldersgräns mellan 18 och 20 år.
När det gäller villkoren för avbetalning kan även dessa skilja sig åt, då det är upp till varje kreditkortsföretag att sätta en gräns för hur snabbt du är skyldig att betala tillbaka pengarna. I vissa fall går det att få upp till 60 dagars räntefri kredit, men det kan som sagt variera kraftigt.
Vissa kreditkort har såväl årsavgift som uttagsavgift vilket är viktigt att känna till. Dessa brukar dock jämna ut sig genom diverse bonus- och rabatterbjudanden, men det är ändå värt att kolla upp hur höga avgifterna är.

Vad är ett debetkort och hur fungerar det?

Ett debetkort är en form av kontokort som erbjuder olika betalningstjänster. När du handlar debiteras köpbeloppet från ditt konto, precis som det gör när du handlar med ett betal- eller bankkort.
Att debetkort är det vanligaste sättet att betala kanske du inte tänker på, eftersom kortet snarare brukar kallas för bankkort. Debetkort är alltså ett kort du kan använda såväl i bankomaten som på nätet och i affären.
Den största skillnaden mellan ett debet- och ett kreditkort är att pengarna dras samma dag som du handlar, och i vissa fall omgående. Det innebär att du alltid behöver ha en viss summa pengar på kortet

Åldersgräns, villkor och krav för att få ett debetkort 

Om det saknas pengar på ditt debetkort när du handlar riskerar du att få en så kallad övertrasseringsavgift. Storleken på avgiften kan skilja sig åt beroende på kreditkortsföretag, så det kan vara värt att kolla upp. Då majoriteten av alla banker har egna kontokort kan även förmåner och villkor skilja sig åt.

Samhällets förändrade syn på pengar

I Sverige finns det banker som har tagit bort åldersgränsen för betalkort helt. Även i de nordiska grannländerna ser man en tydlig sänkning av åldersgränsen. Användningen av kontanter kommer med all sannolikhet att fortsätta sjunka, vilket medfört att användningen av bank-, betal- och kreditkort ökat.

Vad är ett debetkort och hur fungerar det?

Det vanligaste är att ungdomar får sitt första betalkort i högstadieåldern, men det kan såklart se lite olika ut. Barn mognar olika snabbt, men att hantera ett betalkort i riktigt ung ålder ställer ganska stora krav och synen på pengar kan förändras snabbt. Det är till exempel mycket svårare att hålla koll på hur mycket pengar man gör av med än om man tar slantar ur sparbössan. Det kan också vara svårare att förstå pengar värde när man aldrig handskas med dem fysiskt.

De största skillnaderna mellan kreditkort och debetkort

1. Med ett kreditkort får du en månadsfaktura istället för att bli debiterad direkt
2. Med ett kreditkort handlar du med lånade pengar medan du använder dina egna pengar när du handlar med ett debetkort
3. Med ett kreditkort kan du välja att delbetala dina köp
4. Med ett debetkort kan du aldrig handla för mer pengar än du faktiskt har
5. Ett debetkort omfattas sällan av uttagsavgifter
6. Med ett kreditkort har du större frihet men riskerar också att övertrassera kontot lättare

Vilket typ av kreditkort ska man ha?

Vilket kreditkort ska man ha egentligen? Eller om vi vänder på det – vilka är de kreditkort man inte bör ha?
Det finns många olika former av kreditkort och bankkort. Därför gör vi ett försök att reda ut begreppen samt lista för- och nackdelar för att göra valet något enklare för dig som ska ansöka om ett bank- eller kreditkort.
När det gäller just kreditkort bör man undvika kort som har höga avgifter och saknar specifika förmåner. Det är också viktigt att inte ta ut alltför många kreditkort, eftersom det kan påverka möjligheten att låna pengar till exempelvis en bostad eller en bil. För varje kreditkort du har räknas krediterna samman, och du kan nästan vara säker på att kreditupplysningsföretagen utgår ifrån att du nyttjar dem fullt ut.

Vilken typ av kort ska man då välja?

Att det finns olika typer av bank- och kreditkort vet du säkert redan, men vet du vad som skiljer dem åt och vilka fördelar respektive kort har?
Här följer en kort guide som kanske kan underlätta ditt val av kort:
Bankkort
Ett kort där pengarna dras direkt från kontot som egentligen innehåller lånade pengar. Dessa pengar är du förstås skyldig att betala tillbaka, och villkoren för detta skiljer sig mellan olika kreditkortsföretag. Därför är det viktigt att läsa på och att jämföra olika kreditkort.

Kreditkort
Kreditkort

Fördelar med bankkort:

– För den som har svårt att klara av ett specifikt återbetalningskrav är bankkort ett bra alternativ då pengarna dras direkt från kontot. I samma sekund som du handlar är pengarna borta, vilket kan göra det lättare att förstå hur mycket pengar som faktiskt finns på kontot.
Betalkort
En typ av kort som liknar ett kreditkort men med den stora skillnaden att du blir återbetalningsskyldig mycket snabbare än om du betalar med ett kreditkort. Generellt sett måste du betala tillbaka kortskulden senast månaden efter dina inköp, men även detta kan variera.

Fördelar med betalkort:

– Det faktum att pengarna dras månaden efter det att du gjort dina inköp gör att du får större handlingsfrihet med ett betalkort än med exempelvis ett kontokort.
Kreditkort
Ett kort som också det används för att betala för varor och tjänster, men som har en förutbestämd kreditgräns som går att utnyttja. Kom ihåg att även krediten är lånade pengar och att du måste betala tillbaka dessa till kreditkortsföretaget. När det ska ske skiljer sig åt mellan olika företag.
Med ett kreditkort är det enkelt att se de utgifter man har haft under en månad, då alla köp sammanställs och skickas som en månadsfaktura. Det innebär att det du handlar på ditt kreditkort i december betalas i januari, det du handlar i januari betalas i februari, och så vidare.
Ibland går det att välja att delbetala beloppet, det vill säga betala lite ena månaden och resten andra månaden. Detta är dock ofta förknippat med extra räntekostnader, vilket gör att delbetalningar generellt sett blir ett dyrare alternativ.

Fördelar med kreditkort:

– Oftast finns det ett antal förmåner kopplade till ett kreditkort, det kan vara allt från rabatterbjudanden, bonusprogram, försäkringar och kreditpoäng som går att handla för. De till att välja ett kreditkort som ger poäng på alla köp.

Fler vanliga korttyper

Bensinkort
Numer har de flesta bensinbolag egna bensinkort med mer eller mindre förmånliga poäng- och bonussystem. Detta är främst en fördel för dig som kör bil ofta, och som har möjlighet att tanka på samma ställe (eller åtminstone hos samma kedja). Nackdelen med ett bensinkort är att du endast kan utnyttja det hos ett specifikt bolag.
Resekreditkort
Ett kort som passar perfekt för den som reser ofta i jobbet eller privat. Fördelarna med ett sådant kreditkort kan vara gratis avbeställningsskydd och avgiftsfri ombokning, ersättning för förlorat bagage, försenad avgång/ankomst och så vidare. En nackdel kan vara höga valutaavgifter och höga kostnader för uttag för att ta ut pengar utomlands.

Vilket alternativ är bäst?

Det är en fråga som i princip är omöjlig att besvara, eftersom olika bank- och kreditkort omfattas av olika villkor och förmåner. Därmed är det upp till dig själv att ta reda på så mycket som möjligt om olika former av kort innan du väljer det som passar bäst för dina behov.
Det som generellt skiljer sig åt mellan olika bank- och kreditkort är räntekostnader, bonuserbjudanden och försäkringar. Genom att ta hjälp av en jämförelsesajt som är nischad på just kreditkortsföretag kan du få fram information om flera olika företag på en och samma gång. Du får en samlad bild av vilka försäkringar och bonusar med mera som ingår, och framför allt – vilka som saknas!

Försök att göra så här när du väljer kort.

– Försök välja ett kreditkort med låg ränta (runt 10–15%)
– När räntesatsen går upp emot 20% eller högre; dra öronen åt dig
– Jämför olika bank- och kreditkort för att hitta bäst villkor och förmåner
– Väljer du delbetalning tillkommer oftast en räntekostnad
– Fundera över vad du främst behöver ett kreditkort till
– Sök kreditkort som ger bonus på alla inköp
– Leta efter rabatter och samarbeten som ger dig fördelar när du handlar
– Leta efter kreditkortsföretag som erbjuder generösa försäkringar
– Kolla upp vad som inkluderas i en reseförsäkring
– Undersök utbudet av gratis och avgiftsfria kreditkort
– Även om ditt kreditkort saknar årsavgift innebär det inte per automatik att det är gratis
– Det finns få kreditkort som inte omfattas av några som helst avgifter
– Kreditkort med låga avgifter har generellt sett sämre bonusar och försäkringar

Bäst kreditkort 2020

Innan man beslutar sig för att leta efter det bästa kreditkortet 2020 och startar jakten på så finns det några saker att tänka på. I den här artikeln kan du läsa grunderna för vad ett kreditkort är, vad det kan innebära att ha ett kreditkort och vad som skiljer kreditkort åt jämfört med andra typer av kontokort. Du har också möjlighet att jämföra kreditkort nedan. Alltför att kunna hitta det bästa kreditkortet som passar just ditt liv och dina behov.

Kortiot?a=1057230978&as=1249697205&t=1&tk=1&i=1 Samuelssons Rapport är Sveriges största kort- och låneförmedlare som tar fram erbjudanden och jämför flera av landets ledande låneinstitut och banker. På så sätt kan de förmedla kort eller lån med bästa möjliga villkor för varje kund och lånesituation. Tjänsten är helt kostnadsfri och man har alltid möjligheten att få tala med en av våra erfarna lånehandläggare (även om låneansökan görs via Internet). Trots attde tar fram flera olika kort- och lånealternativ registreras endast en kreditupplysning hos UC när du jämför med Kortio.

 • Helt fristående
 • Erbjuder privatlån från 5 000 upp till hela 500 000 kr.
 • Endast en UC tas när du jämför
 • Tjänsten är helt kostnadsfri för att jämföra kreditkort
 • Tillgång till ett stort antal erfarna lånehandläggare

t?a=1063565183&as=1249697205&t=1&tk=1&i=1 Samuelssons Rapport

Vad är ett kontokort?

Ett kontokort är en typ av betalmedel som förekommer i tre huvudsakliga utföranden: bankkort, betalkort och kreditkort. Samtliga av dessa kort kan användas för att köpa saker. Ett bankkort är sammankopplat direkt med kortinnehavarens bankkonto, med ett betalkort kan man handla nu och sedan betala månadsvis på faktura, och med ett kreditkort kan man handla både med pengar som finns på bankkontot och med kredit.

Kontokortet är en plastbricka som kan vara utrustat med chip och/eller metallremsa, några siffror, ditt namn, information om kortets giltighetstid, namnet på banken som har utfärdat kortet samt en säkerhetskod. Exempel på banker som ger ut kontokort är Swedbank, SEB och Nordea. Om du har ett kreditkort kommer även detta framgå: både genom att siffrorna på kortet sticker ut, och genom att loggan på kreditföretaget är tryckt på kortet. Exempel på kreditföretag vars logga kan vara tryckt på kortet är Mastercard och VISA.

När man gör ett köp med ett kontokort sker en så kallad auktorisation, vilket innebär att kortet kopplas upp till banken via datakommunikation. Detta sker mellan kortterminalen och banken och är en automatiserad process. Om banken godkänner köpet kommer köpet att kunna genomföras, om banken avslår köpet kommer köpet att avslås. För att slutföra köpet måste du godkänna att den givna summan dras från ditt kort, vilket du gör genom att skriva in din pinkod i kortterminalen och trycka på godkänn två gånger.

Om du till exempel handlar med ett bankkort behöver du ha pengar på kontot för att kunna handla med kortet, om du inte har tillräckligt med pengar för att betala för en vara du vill köpa kommer köpet att avslås. Om du däremot har ett kreditkort eller betalkort behöver du inte ha pengar tillräckligt på kortet på samma sätt, utan kan handla och få en faktura på köpet i efterhand.

Klicka på nedan bild om du vill komma till kortio och jämföra olika kreditkort.

Vad är kreditkort?

Kreditkort är en typ av kontokort. Precis som namnet antyder har kortet kopplingar till kredit. Kredit innebär att man gör ett tillfälligt lån hos den bank som har utfärdat kreditkortet till en, vilket betalas i efterhand; antingen som en klumpsumma eller i form av delbetalningar. När man handlar på kredit får man en faktura av kortföretaget som man betalar. Med andra ord kan det sägas att banken fungerar som en mellanhand mellan dig och företaget du handlar hos: banken betalar dina varor tillfälligt, varpå du hamnar i skuld till banken som du ska betala tillbaka i efterhand.
Om du inte skulle betala tillbaka pengarna efter första fakturan kommer det leda till att du först får en påminnelse, därefter skickas din skuld vidare till ett inkassoföretag, och om du fortfarande inte betalat tillbaka kommer skulden skickas vidare till Kronofogden. När skulden är fastställd kommer det synas i form av betalningsanmärkning, vilket registreras hos bland annat kreditupplysningsföretag och kan begränsa din framtida möjlighet att göra kreditköp, ta lån, kunna teckna avtal och kontrakt.
Även om du vid det här skedet har betalat tillbaka skulden kommer betalningsanmärkningen finnas kvar i tre år. Om skulden har gått till Kronofogden gör de en utmätning där de kollar på dina tillgångar och huruvida dessa uppnår samma värde som du är skyldig.

jämför kreditkort
jämför kreditkort

 

Vad är ett betalkort?

Ett betalkort är en typ av kontokort där köp kan göras och betalas i efterhand. Vanligtvis kommer en faktura månatligen för samtliga köp som har gjorts med betalkortet under denna tiden. Hela fakturan ska då betalas direkt. Det är vanligt att använda betalkort om kortinnehavaren inte vill ha en fri tillgång till att kunna göra köp och betala i efterhand. Det kan till exempel vara företag som använder sig av denna typ av betalkort.
En typ av betalkort som är vanligt förekommande är till exempel ett fordonsbränslekort som har utfärdats av bränslebolaget. Kortet kan då enbart användas vid köp av fordonsbränsle och relaterade produkter. Kortinnehavaren är då ingen specifik person, utan kortet kan användas gemensamt av flera personer. Inom företag kan det till exempel finnas ett gemensamt betalkort för bränsle som man använder för att tanka företagets egna bilar.

Kreditkort 2020
Kreditkort 2020

Vad är ett bankkort?

Ett bankkort är ett kontokort som är kopplat direkt till en persons bankkonto. Kortet är personligt och det står alltid kortinnehavarens namn på det. När man lönearbetar kommer lönen vanligtvis in på bankkontot som bankkortet är kopplat till. Kortet kan användas för att göra direktköp av olika varor och tjänster och fungerar likadant som kontanter, bara att formatet är ett annat. Med ett bankkort kan du inte använda dig av krediter. Kännetecken för ett bankkort är bland annat att plastkortet är helt platt, siffrorna är tryckta direkt på kortet och är ej utstickande, på kortet finns även ett chip och/eller metallremsa, kortinnehavarens namn, bankens namn, säkerhetskod och giltighetstid. Det är vanligt att loggan Maestro finns på dessa kort.

Bankkorten används bland annat av personer som inte vill, kan eller får ha kredit på sitt bankkort. Det kan bero både på att personen har betalningsanmärkningar eller att personen inte är myndig. Vissa personer har även parallella kontokort där de har både bankkort och betal- eller kreditkort. Med bankkortet kan du handla både i betalterminaler och i vissa fall även online så länge du gör betalningar direkt och inte försöker handla på faktura.

Vad är skillnaden på kreditkort och betalkort?

När man handlar med både kreditkort och betalkort får man varje månad hem en räkning där samtliga köp som gjorts med kortet finns redovisade. Man betalar med andra ord ingenting direkt vid inköpen utan betalar i efterhand. Om hela skulden betalas av direkt tillkommer oftast ingen ränta på lånet.

Det som skiljer kreditkort och betalkort åt är möjligheten till flexibilitet vid återbetalning av beloppet. Med kreditkort kan du dela upp din betalning och betala en viss summa av beloppet under exempelvis flera månaders tid, med tillhörande ränta. Räntan för ett kreditkort är ofta hög och kan ligga mellan 5 och 25 procent. Med betalkort finns inte den betalmöjligheten utan hela summan ska betalas tillbaka på en gång.

img 5b7fb82b54c29 Samuelssons Rapport

Vilka olika förmåner finns med kreditkort?

Innan man börjar att jämföra kreditkort så kan det vara bra att veta att olika företag alltid har rabatter och förmåner av olika slag. Vad dessa består i kan dock skilja sig åt mellan kort och för samma kort över tid. Det kan också variera beroende på vilken typ av kreditkort det handlar om, då det både finns allmänna kreditkort och kreditkort som är mer specifika. De specifika korten kan till exempel vara inriktade på fordonsbränsle, mat, resor eller shopping, och då ge rabatter och förmåner inom dessa områden. Mer generellt kan följande sägas om förmånerna med att ha kreditkort:

 • Bonusprogram: Bonusprogram innebär att det vid varje inköp samlas poäng på kortet. Poängen kan sedan bytas mot kontanter eller varor.
 • Försäkringar: För alla kreditkort kommer en tillhörande reseförsäkring. Det finns även en mängd olika försäkringar som kan innefattas i kortet, såsom leveransförsäkring vid internethandel, allrisk, överfallsförsäkring och prisförsäkring.
 • Rabatter: Det är vanligt att kortföretagen samarbetar med olika företag, vilket gynnar dig som kund genom att du får tillgång till olika rabatter. Det kan vara både produktspecifika rabatter och mer generella sådana. Exempel på rabatter kan vara att man får 10 procent rabatt när man hyr en bil hos ett specifikt företag eller att man får 5 procent rabatt på maten man köper.
 • Reserelaterade tjänster: Om du har ett kort som är inriktat på resor kan det göra så att du kan resa billigare, få tillgång till speciella platser i till exempel flygplanet eller får erbjudande om att boka hotell billigare. Om det är ett dyrare kreditkort du har kan det även ingå särskild service när du är utomlands.
 • Möjlighet att handla på kredit: En av de kanske främsta förmånerna du får med ett kreditkort är kanske att du får möjlighet att handla på kredit. Du behöver inte ha tillgång till pengar just nu, utan kan betala i slutet av månaden när du fått in pengar.

På vilka sätt kan det bästa kreditkorter vara bäst?

När man jämför kreditkort så kan det vara bra att veta att ett kreditkort kan vara bäst på flera olika sätt och handlar om vad du söker hos ett kreditkort. Det kan till exempel vara att du vill ha specifika rabatter på en viss vara när du handlar hos ett visst företag, eller att du vill ha förmåner när du reser. Det kan också vara att du vill ha olika typer av försäkringar vilket gör att ett visst kreditkort passar dig perfekt.
Ett kreditkort kan också vara det som passar dig bäst, jämfört med andra typer av kontokort. Själva utformningen av det bästa kreditkortet kan vara det betalsätt som passar bäst för ditt specifika ändamål.
Som med det mesta handlar det om att nyttan ska överstiga de eventuella nackdelarna och riskerna som finns. Det kan till exempel handla om att du får ta del av bonusar och poängsystem som gynnar dig, eller att det du tjänar på att ha ett kreditkort är mer än de kostnader som finns i förbindelse till det. Det är många saker att tänka på när man skall jämföra kreditkort och när man jagar efter det bästa kreditkortet.

Jämföra kreditkort
Jämföra kreditkort

Vilka fördelar och nackdelar finns med kreditkort 2020?

Det finns både fördelar och nackdelar med kreditkort. Vilka fördelar och nackdelar som är relevanta kan skilja sig åt mellan olika personer, vilket även gäller vad olika personer kategoriserar som en fördel respektive nackdel. Nedan listas några punkter på generella saker som kan vara bra att veta om när det kommer till att leta efter det bästa kortet 2020:

 • Lättillgänglig kredit: Om du har ett kreditkort där du inte använt upp hela kreditsumman kommer du alltid ha tillgång till krediter. Vissa använder sig av kredit till exempel om de oväntat får en större utgift, såsom att de behöver handla ett nytt kylskåp direkt för att det tidigare gick sönder. Om det är mindre summor som lånas, och om man har ekonomi för att betala tillbaka det kommande månad, kan det fungera att betala med kredit. Det gäller dock att ha koll på sin ekonomiska situation när man handlar med kredit, så att man inte går i personlig konkurs genom att överstiga sin ekonomiska status. Fråga alltid dig själv om du har råd att köpa det du tänkt, innan du genomför köpet.
 • Rabatter: Nästan alla kreditkort som finns på marknaden erbjuder någon typ av rabatt. Om det är ett kreditkort som ges ut av ett specifikt företag, till exempel en bensinstation eller en mataffär, är oftast rabatterna som ges hos det egna företaget. Det är också vanligt att det ges rabatter hos samarbetspartners av olika slag. Det kan vara allt från samverkan mellan ett hyrbilsföretag och en hotellkedja till nöjesparker och ett taxibolag. I och med att rabatterna oftast är kopplade till specifika områden – om kreditkortet inte är allmänt – kan man fundera på vilka typer av rabatter man själv skulle ha mest nytta av. Om du till exempel aldrig reser kanske du har större nytta av rabatter som inte är reserelaterade.
 • Bonusprogram: Det är vanligt att kreditkort har bonusprogram 2020, där man samlas poäng genom att göra inköp med kortet. Poängen som samlas kan sedan användas till olika erbjudanden som kreditföretaget har. Ofta är det kopplade till företaget själva på något sätt. Till exempel om du har ett kreditkort som ges ut av ett reseföretag kan poängen användas till att betala resor. I vissa fall kan poängen även bytas mot kontanter eller varor av olika slag. Oavsett vilket bonusprogram som finns för de olika kreditkorten är det vanligt att man tjänar på det om man handlar regelbundet. Det är till exempel ovanligt att inte få någon återbäring alls om man handlar för över tusen kronor. Det är ofta den här punkten – samt punkten om rabatter – som brukar vara avgörande för folk när de ska välja vilket kreditkort de vill ha.
 • Trygghet: När du tar emot fakturan för de köp du har gjort med kreditkortet kan du se samtliga överföringar som har gjorts. Du kan då upptäcka om något fel har begåtts, till exempel om en betalning har råkats genomföras två gånger eller om någon felaktig betalning har gjorts. Om du upptäcker transaktioner av detta slag kan du kontakta kortföretaget direkt och informera om det. Vanligtvis tar de bort dessa kostnader från fakturan och du behöver bara betala för de giltiga utgifterna du har haft.
 • Ekonomisk överblick: Om du inte har någon koll på vilka utgifter du har varje månad kan det vara en god idé att göra upp en budget för att ha lite större inflytande över din ekonomiska situation. Med ett kreditkort kan du tydligt se samtliga köp du har gjort med kreditkortet, vilket kan vara behjälpligt i vissa fall. I andra fall kan utgifterna komma som något oväntat, då det inte är dina egna pengar som handlas med när köp gör, vilket gör att det kan vara svårt att ha koll på sina totala utgifter under tiden man handlar saker.
 • Kostnader: När man har ett kreditkort tillkommer både en årskostnad och uttagsavgifter. Om man delbetalar kan det även tillkomma höga kostnader för räntan som tillkommer. Det händer ibland att folk börjar delbetala sina kreditfakturor, vilket innebär att de har skulder de behöver betala tillbaka över längre tid, samtidigt som deras inkomster kan vara både oförändrade och förändras. Det rekommenderas alltid att betala tillbaka hela fakturan direkt när man får den, så att man inte råkar dra på sig extra utgifter. Det finns vissa kreditkort som inte har någon årsavgift alls, dessa har oftast även lägre förmåner.
 • Fördröjd betalning: I och med att köpen som har gjorts betalas med en månads fördröjning – om du till exempel handlat i januari kommer du betala fakturan för den månaden i februari – är det viktigt att man har koll på sina framtida inkomster. Du bör även ha eventuella oväntade utgifter i åtanke här. Även om du har exakt samma inkomst i februari som i januari kan du fortfarande råka ut för oväntade utgifter, såsom att en vattenläcka i bostaden behöver åtgärdas eller att din cykel blir stulen så att du behöver köpa en ny. Se därför till att alltid ha en god marginal när du gör dina köp, och handla inte upp hela din nästkommande lön direkt. Gör en beräkning där du – om möjligheten finns – sparar undan en viss summa som du inte handlar upp. Om du har den möjligheten kan det vara en stor ekonomisk trygghet, både i nuet och i framtiden.
 • Ränta: Om du inte betalar tillbaka hela fakturan direkt när du får den kommer det innebära att du kommer få göra delbetalningar över längre tid, med tillhörande hög ränta. Räntan kan variera och ligger vanligtvis mellan 5 och 25 procent. Även om räntan är låg kan det dock innebära problem för dig när du ska betala tillbaka, och om räntan är som högst och du har köpt någonting som var väldigt dyrt kan det vara en smärre katastrof för din ekonomi. Vilken betydelse räntan har för dig beror helt på vilka inkomster du har och vilken ekonomisk situation du befinner dig i. Fundera alltid på om du har råd att betala ränta om du överväger att göra delbetalningar, och kolla alltid upp vilken procentsats räntan ligger på redan från början. Om du vet att du kommer vara tvungen att delbetala bör du se till att ha ett kreditkort med så låg ränta som möjligt.
 • Delbetalning: Delbetalning kan kännas lockande, då det skapar en upplevelse av lägre utgifter. I längden innebär det dock vanligtvis motsatsen: genom att delbetala kommer du vara tvungen att betala en ränta, vilket innebär en extra utgift och högre totalkostnad. Om du handlar med kreditkort behöver du dock aldrig delbetala, utan har åtminstone en formell möjlighet att betala tillbaka hela summan du har lånat direkt när du får din första faktura. Du slipper då en extra ränta som tillkommer vid delbetalning.
 • Högre utgifter än inkomster: När man handlar med kreditkort 2020 är det lätt hänt att man får högre utgifter än inkomster, vilket innebär att man lever över sin ekonomiska situation. Om man har högre utgifter än inkomster är det ett upplägg som tenderar att leda till att människor blir skuldsatta – antingen till privatpersoner eller till sin bank. Om du använder dig av kreditkort bör du därför ha en väldigt god koll på din ekonomi och verkligen försäkra dig om att du inte handlar för mer än du får in. Det kan ta lång tid att spara ihop pengar till någonting man behöver köpa, men i längden är det ofta billigare än om man handlar med kredit som man inte har råd att betala tillbaka. Om du inte har råd att köpa någonting nu kommer du kanske inte heller ha råd att betala fakturan för det om en månad.
  Vill du läsa ytterligare information om olika kreditkort kan du besöka bastakreditkortet.com.

 

bästa kreditkortet 2020
bästa kreditkort 2020

Vilka kostnader kan uppkomma med ett kreditkort 2020?

Att ha ett kreditkort kommer ofta innebära vissa kostnader. Även de bästa kreditkorten kommer att kosta pengar. Detta är en av de viktigaste punkterna att titta på när du jämför kreditkort. Vissa av kostnaderna är kopplade direkt till ditt användande av kortet, medan andra kostnader finns genom att du bara innehar ett kreditkort. Nedan ges några exempel på utgifter och avgifter som kan finnas när man har ett kreditkort.

 • Aviavgift: Om du delbetalar fakturan för ditt kreditkort så kan det tillkomma en aviavgift för varje faktura som skickas ut. I vissa fall tillkommer denna kostnaden även för den första fakturan som skickas ut.
 • Ränta: Om delbetalning görs kommer du vara tvungen att betala en ränta för kreditlånet du har gjort. Räntan kan ligga mellan 5 och 25 procent, och det vanligaste är att den ligger mellan 10 och 20 procent.
 • Uttagsavgift: Om du tar ut pengar från en bankomat med kreditkortet tillkommer vanligtvis en uttagsavgift. Det är vanligt att avgiften ligger på 3 procent av det totala beloppet, och som lägst ligger summan runt 35 kronor. I vissa fall kan summan vara densamma inrikes som utomlands, men detta kan skilja sig åt mellan olika kreditkort.
 • Valutapåslag: Om du handlar med kreditkortet utomlands kan det tillkomma en avgift för valutapåslag. Summan för detta ligger vanligtvis mellan 1 och 3 procent. Om du är utomlands en längre tid kan det finnas billigare alternativ än att använda kreditkortet som betalmedel.
 • Årsavgift: Om du har ett kreditkort kommer du vanligtvis betala en avgift årligen bara för att du innehar kreditkortet. Detta gäller oavsett om du använder kortet eller inte. Vissa kreditkort är kostnadsfria första året, men kostar därefter. Det finns vissa kreditkort som inte har någon årsavgift, men det vanligaste är att de har en årsavgift.

t?a=1063565156&as=1249697205&t=1&tk=1&i=1 Samuelssons Rapport

Sanslösa kreditkort

Tycker du att det är förvånansvärt med kortavgifter på flera tusen kronor om året? Då ska vi berätta om några betydligt mer hårresande exempel på kreditkort! Vad sägs om kreditgränser upp till 250 000 dollar, minimikrav på att spendera minst 50000 pund om året eller kreditkort som inkluderar tillgång till privata jetplan?
Det är faktiskt sant… de finns och här följer en kort presentation av några av dessa kreditkort!

Coutts & Co World Card
Coutts & Co World Card
Coutts & Co World Card
Förmodligen världens mest exklusiva kreditkort. Ryktet säger att det bara finns 100 innehavare av kortet och en av dem sägs vara drottning Elizabeth av England. Kortet ges endast ut till Coutts & Co’s egna kunder och det förutsätter att du har XXX antal miljoner på kontot. Bland förmånerna finns möjligheten att shoppa var som helst, när som helst, efter ett telefonsamtal till Coutts World Card service.

American Express Centurion
American Express Centurion
American Express Centurion
Mer känt som ”AmEx Black” och kanske det mest kända kortet av dem alla. Detta kort kan du inte ansöka om utan endast inbjudan gäller och kraven är minst sagt höga. Låter 250 000 dollar per år som småpengar i dina öron så kanske du är näste person att få ett! Centurion korten tar dig steget upp bland kändisar och mångmiljonärer, ordnar dina privata jetflygningar och tillgång till American Express egna service team, dygnet runt!

Stratus Rewards Card
Stratus Rewards Card
Stratus Rewards Card
Tycker du det är lite smått obekvämt att flyga första klass? Stratus Rewards Visa, även känt som ”the White Card”, ger dig tillgång privata jetplan, lyxsafaris och presentkorgar i klass med dem som delas ut på Oscarsgalorna!

Citibank Ultima
Citibank Ultima
Citibank Ultima
Ges bara ut i Tyskland, Ryssland, Asien och utvalda delar av mellanöstern. Med Ultima kortet kan du boka upp dig på privata jetplan, en Bentley med tillhörande chaufför och när du ändå har ett plan tillhanda, varför inte hyra en privat ö att flyga till?

Merrill +
Merrill +
Merrill +
Värdesätter du medlemskap i exklusiva vinklubbar, personliga shoppare och en uppsjö av flyg och hotellförmåner. Merrill + är då det rätta kreditkortet, dock ligger kreditgränsen bara på 250 000 dollar i månaden vilket kan kännas lite väl torftigt!

Allmän info om de olika kreditkorten


re:member Flex
re:member Flex

Allmän information om bolag när du jämför för at hitta bästa kreditkorten

Sedan 2005 har Swedbank och den brittiska banken Barclays Bank ingått i ett samarbete, EnterCard, som ger ut kredit- och betalkort samt delbetalningar, med mål att bli Nordens och Baltikums ledande kreditkortsföretag. I september 2006 lanserades ett nytt kreditkort, re:member, på den svenska marknaden. EnterCard har över 150 anställda i Stockholm, Trondheim och Oslo och hanterar idag ca 700 000 kreditkort.

Bank Norwegian
Bank Norwegian

Allmän information om detta kreditkort

Bank Norwegian är en internetbank för privatmarknaden. Banken säljer enkla, standardiserade inlåning- och utlåningsprodukter via internet.
Vi ska, med hjälp av tekonologi och innovation, förse våra kunder med de bästa lösningarna för köp och användning av finansiella tjänster över internet. Du ska alltid ha tillit till att du får en av marknaden bästa villkor som kund hos oss!
Bank Norwegian AS är ett dotterbolag helägt av Norwegian Finans Holding ASA. Norwegian Finans Holding ASA är uteslutande ett förvaltningsbolag och har inga andra funktioner än att förvalta aktierna i dotterbolaget. Det ingår i dag inga fler företag i koncernen.

Ikanobanken
Ikanobanken

Allmän information om detta kreditkort

Ikano Banks affärsidé är att ge många människor ett enkelt och smidigt alternativ att låna och spara pengar. Företaget startades 1995 och har ca 200 medarbetare. Ägare är IKANO (familjen Ingvar Kamprad).

Coop
Coop

Allmän information om detta kreditkort

Coop erbjuder sina medlemmar finansiella tjänster. Kreditgivare är MedMeraBank AB som sedan 2007 bedriver bankverksamhet och är ett dotterbolag till KF. Bankverksamheten sker under Finansinspektionens tillsyn.
Läs gärna mer om oss på vår hemsida:

Supremecard
Supremecard

Allmän information om detta kreditkort

Supreme Card startades juli 2005 och är ett eget affärsområde inom Resurs Bank. Grundtanken har sedan start varit att Supreme Card ska ge något tillbaka till kreditkortsinnehavaren för de köp som görs via kortet. Supreme Card driver ett eget bonusprogram där kunderna samlar poäng som sedan kan utnyttjas till resor, upplevelser, designprodukter, biobiljetter, en ny Ipod, tidningsprenumerationer, musik via Spotify och mycket mera.
I dagsläget finns det tre stycken kort; Supreme Card Gold, Supreme Card Woman och Supreme Card Green. Alla korten erbjuder flexibla betalningslösningar och många mervärden!

Marginalen
Marginalen

Allmän information om detta kreditkort

Marginalen Bank är en ny bank på den svenska marknaden. Vi skapar tid och möjligheter för privatpersoner och företag att växa genom att vi förenklar deras ekonomiska vardag. Det gör vi genom att vara lyhörda och erbjuda okomplicerade och konkurrenskraftiga produkter och tjänster.
Vår koncern har idag cirka 330 anställda med kontor i Stockholm, Borås, Gävle, Kalix, Hudiksvall, Härnösand, Malmö och Söderhamn samt i Nederländerna, Lettland och i Litauen.
Vår vision är att bidra till en bättre värld genom att skapa ekonomiskt försprång för människor som söker en bank och partner som inte bara tittar på siffror utan lika mycket på idéer och framtid.

Everyday
Everyday

Allmän information om detta kreditkort

Everydaycard ges ut av Nordea Finans som under ett antal år haft en ledande roll som finansbolag i Sverige. Framgången bygger på gedigen kompetens och erfarenhet samt ett nära samarbete med Nordeas kontor och våra samarbetspartners.
Nordea Finans finns idag i Danmark, Finland, Norge, Estland, Lettland och Litauen, vilket ger goda möjligheter att erbjuda såväl lokala som globala finansieringslösningar. Tillsammans är vi norra Europas största finansbolag.
Nordea Finans erbjuder ett brett sortiment av produkter och helhetslösningar som gör att våra kunder kan finansiera sina investeringar. Några exempel på produkter är: leasing, avbetalning, fakturabelåning, kontraktsbelåning och kort- och konsumentkrediter.
Nordea Finans Sverige AB (publ) är ett helägt dotterbolag till Nordea Bank AB (publ).

SKV – kreditkort

Så här säger skatteverket om att ha ett kreditkort.

Kvitto

Är en kontokortsslip samma sak som ett kvitto för ett kreditkort?
Nej, det är inte samma sak. När du betalar med kreditkort så får du en kontoslip som visar att en transaktion har ägt rum. Utöver denna kontoslip så ska du få ett kvitto som bevisar att köpet har knappats in i kassan. För att undvika förvirring står det numera på kontoslippen att det inte är ett kvitto. Be alltid om kvitto, oavsett om du får en kontoslip! Det finns en rad andra kreditkortsjämförelsesiter som har liknande ranking som vi har. I de flesta fallen rankas re:member flex och bank norwegians kreditkort högt. Detta beror bland annat på bra bonusar samt att korten saknar årsavgift. Crediwizz.com är en annan jämförelsesite och även de har rankat tidigare nämnda kort högt. Vidare ger de även kortet Marginalen gold höga betyg.

Vilka möjligheter har jag att göra avdrag för ränteutgifter från mitt kreditkort 2020?

Du får göra avdrag för de räntor som du betalat under inkomståret för ditt kreditkort. Banker och kreditinstitut lämnar kontrolluppgift på den ränta som du betalat under året med ditt kreditkort. Har du fått kontrolluppgift är detta förtryckt i din inkomstdeklaration.

Det är bara för räntor på lån som du själv varit personligen betalningsansvarig för som du kan göra avdrag.

Om du begär avdrag för ränta som du inte har fått kontrolluppgift på, ska du lämna uppgift om långivarens namn i inkomstdeklarationen (till exempel under Övriga upplysningar). Om långivaren är en privatperson, ska du också lämna uppgift om dennes personnummer eller adress. Du begär avdrag för ränteutgifter vid punkt 8.1 i din inkomstdeklaration.

Om du har betalat förskottsränta under 2018 för ditt kreditkort som gäller senare år, får du bara dra av den del av räntan som gäller tid till och med den 31 januari 2020 i deklarationen 2020. Den del av räntan som inte är avdragsgill då får i stället dras av med ett lika stort belopp varje år under den återstående tid som förskottsbetalningen avser.

Om du har återbetalat lån i förtid och fått betala en ersättning till långivaren, räknas den ersättningen som en räntekostnad.

Gillad du denna artikel om att jämföra kreditkort 2020? Här hittar du en ordlista inom både ekonomi,trading och finans i Sverige. En ekonomisk ordlista med alla de viktigaste begreppen.

Sammanfattning

Vilket kreditkort som är bäst i Sverige beror främst på vad du ska använda ditt kort till. Ska du använda det för resor, bonusar, drivmedel eller mat? Vi listar våra bästa kreditkort inom varje kategori i listan här ovanför. VI har även t
Hitta det förmånligaste kreditkortet genom att utgå från dina behov. Vilket som är det förmånligaste kreditkortet beror på om du ska använda det till resa, shopping eller som en extra trygghet.
Kreditkortet växer och vilket som är det bästa kreditkortet 2020 låter vi vara osagt. Men genom att jämföra kreditkortet med andra kreditkort så kan man hitta det kort som passar än själv allra bäst.