Bästa kreditkortet

Innan man beslutar sig för att leta efter det bästa kreditkortet 2019 och startar jakten på så finns det några saker att tänka på. I den här artikeln kan du läsa grunderna för vad ett kreditkort är, vad det kan innebära att ha ett kreditkort och vad som skiljer kreditkort åt jämfört med andra typer av kontokort. Du har också möjlighet att jämföra kreditkort nedan. Alltför att kunna hitta det bästa kreditkortet som passar just ditt liv och dina behov.


Kortio är Sveriges största kort- och låneförmedlare som tar fram erbjudanden och jämför flera av landets ledande låneinstitut och banker. På så sätt kan de förmedla kort eller lån med bästa möjliga villkor för varje kund och lånesituation. Tjänsten är helt kostnadsfri och man har alltid möjligheten att få tala med en av våra erfarna lånehandläggare (även om låneansökan görs via Internet). Trots attde tar fram flera olika kort- och lånealternativ registreras endast en kreditupplysning hos UC när du jämför med Kortio.

 • Helt fristående
 • Erbjuder privatlån från 5 000 upp till hela 500 000 kr.
 • Endast en UC tas när du jämför
 • Tjänsten är helt kostnadsfri för att jämföra kreditkort
 • Tillgång till ett stort antal erfarna lånehandläggare

Vad är ett kontokort?

Ett kontokort är en typ av betalmedel som förekommer i tre huvudsakliga utföranden: bankkort, betalkort och kreditkort. Samtliga av dessa kort kan användas för att köpa saker. Ett bankkort är sammankopplat direkt med kortinnehavarens bankkonto, med ett betalkort kan man handla nu och sedan betala månadsvis på faktura, och med ett kreditkort kan man handla både med pengar som finns på bankkontot och med kredit.

Kontokortet är en plastbricka som kan vara utrustat med chip och/eller metallremsa, några siffror, ditt namn, information om kortets giltighetstid, namnet på banken som har utfärdat kortet samt en säkerhetskod. Exempel på banker som ger ut kontokort är Swedbank, SEB och Nordea. Om du har ett kreditkort 2019 kommer även detta framgå: både genom att siffrorna på kortet sticker ut, och genom att loggan på kreditföretaget är tryckt på kortet. Exempel på kreditföretag vars logga kan vara tryckt på kortet är Mastercard och VISA.

När man gör ett köp med ett kontokort sker en så kallad auktorisation, vilket innebär att kortet kopplas upp till banken via datakommunikation. Detta sker mellan kortterminalen och banken och är en automatiserad process. Om banken godkänner köpet kommer köpet att kunna genomföras, om banken avslår köpet kommer köpet att avslås. För att slutföra köpet måste du godkänna att den givna summan dras från ditt kort, vilket du gör genom att skriva in din pinkod i kortterminalen och trycka på godkänn två gånger.

Om du till exempel handlar med ett bankkort behöver du ha pengar på kontot för att kunna handla med kortet, om du inte har tillräckligt med pengar för att betala för en vara du vill köpa kommer köpet att avslås. Om du däremot har ett kreditkort eller betalkort behöver du inte ha pengar tillräckligt på kortet på samma sätt, utan kan handla och få en faktura på köpet i efterhand.

Klicka på nedan bild om du vill komma till kortio och jämföra olika kreditkort.

Vad är kreditkort?

Kreditkort är en typ av kontokort. Precis som namnet antyder har kortet kopplingar till kredit. Kredit innebär att man gör ett tillfälligt lån hos den bank som har utfärdat kreditkortet till en, vilket betalas i efterhand; antingen som en klumpsumma eller i form av delbetalningar. När man handlar på kredit får man en faktura av kortföretaget som man betalar. Med andra ord kan det sägas att banken fungerar som en mellanhand mellan dig och företaget du handlar hos: banken betalar dina varor tillfälligt, varpå du hamnar i skuld till banken som du ska betala tillbaka i efterhand.

Om du inte skulle betala tillbaka pengarna efter första fakturan kommer det leda till att du först får en påminnelse, därefter skickas din skuld vidare till ett inkassoföretag, och om du fortfarande inte betalat tillbaka kommer skulden skickas vidare till Kronofogden. När skulden är fastställd kommer det synas i form av betalningsanmärkning, vilket registreras hos bland annat kreditupplysningsföretag och kan begränsa din framtida möjlighet att göra kreditköp, ta lån, kunna teckna avtal och kontrakt.

Även om du vid det här skedet har betalat tillbaka skulden kommer betalningsanmärkningen finnas kvar i tre år. Om skulden har gått till Kronofogden gör de en utmätning där de kollar på dina tillgångar och huruvida dessa uppnår samma värde som du är skyldig.

 

jämför kreditkort

jämför kreditkort

 

Vad är ett betalkort?

Ett betalkort är en typ av kontokort där köp kan göras och betalas i efterhand. Vanligtvis kommer en faktura månatligen för samtliga köp som har gjorts med betalkortet under denna tiden. Hela fakturan ska då betalas direkt. Det är vanligt att använda betalkort om kortinnehavaren inte vill ha en fri tillgång till att kunna göra köp och betala i efterhand. Det kan till exempel vara företag som använder sig av denna typ av betalkort.

En typ av betalkort som är vanligt förekommande är till exempel ett fordonsbränslekort som har utfärdats av bränslebolaget. Kortet kan då enbart användas vid köp av fordonsbränsle och relaterade produkter. Kortinnehavaren är då ingen specifik person, utan kortet kan användas gemensamt av flera personer. Inom företag kan det till exempel finnas ett gemensamt betalkort för bränsle som man använder för att tanka företagets egna bilar.

Kreditkort 2019

Kreditkort 2019

Vad är ett bankkort?

Ett bankkort är ett kontokort som är kopplat direkt till en persons bankkonto. Kortet är personligt och det står alltid kortinnehavarens namn på det. När man lönearbetar kommer lönen vanligtvis in på bankkontot som bankkortet är kopplat till. Kortet kan användas för att göra direktköp av olika varor och tjänster och fungerar likadant som kontanter, bara att formatet är ett annat. Med ett bankkort kan du inte använda dig av krediter. Kännetecken för ett bankkort är bland annat att plastkortet är helt platt, siffrorna är tryckta direkt på kortet och är ej utstickande, på kortet finns även ett chip och/eller metallremsa, kortinnehavarens namn, bankens namn, säkerhetskod och giltighetstid. Det är vanligt att loggan Maestro finns på dessa kort.

Bankkorten används bland annat av personer som inte vill, kan eller får ha kredit på sitt bankkort. Det kan bero både på att personen har betalningsanmärkningar eller att personen inte är myndig. Vissa personer har även parallella kontokort där de har både bankkort och betal- eller kreditkort. Med bankkortet kan du handla både i betalterminaler och i vissa fall även online så länge du gör betalningar direkt och inte försöker handla på faktura.

Vad är skillnaden på kreditkort och betalkort?

När man handlar med både kreditkort och betalkort får man varje månad hem en räkning där samtliga köp som gjorts med kortet finns redovisade. Man betalar med andra ord ingenting direkt vid inköpen utan betalar i efterhand. Om hela skulden betalas av direkt tillkommer oftast ingen ränta på lånet.

Det som skiljer kreditkort och betalkort åt är möjligheten till flexibilitet vid återbetalning av beloppet. Med kreditkort kan du dela upp din betalning och betala en viss summa av beloppet under exempelvis flera månaders tid, med tillhörande ränta. Räntan för ett kreditkort är ofta hög och kan ligga mellan 5 och 25 procent. Med betalkort finns inte den betalmöjligheten utan hela summan ska betalas tillbaka på en gång.

Vilka olika förmåner finns med kreditkort?

Innan man börjar att jämföra kreditkort så kan det vara bra att veta att olika företag alltid har rabatter och förmåner av olika slag. Vad dessa består i kan dock skilja sig åt mellan kort och för samma kort över tid. Det kan också variera beroende på vilken typ av kreditkort det handlar om, då det både finns allmänna kreditkort och kreditkort som är mer specifika. De specifika korten kan till exempel vara inriktade på fordonsbränsle, mat, resor eller shopping, och då ge rabatter och förmåner inom dessa områden. Mer generellt kan följande sägas om förmånerna med att ha kreditkort:

 • Bonusprogram: Bonusprogram innebär att det vid varje inköp samlas poäng på kortet. Poängen kan sedan bytas mot kontanter eller varor.
 • Försäkringar: För alla kreditkort kommer en tillhörande reseförsäkring. Det finns även en mängd olika försäkringar som kan innefattas i kortet, såsom leveransförsäkring vid internethandel, allrisk, överfallsförsäkring och prisförsäkring.
 • Rabatter: Det är vanligt att kortföretagen samarbetar med olika företag, vilket gynnar dig som kund genom att du får tillgång till olika rabatter. Det kan vara både produktspecifika rabatter och mer generella sådana. Exempel på rabatter kan vara att man får 10 procent rabatt när man hyr en bil hos ett specifikt företag eller att man får 5 procent rabatt på maten man köper.
 • Reserelaterade tjänster: Om du har ett kort som är inriktat på resor kan det göra så att du kan resa billigare, få tillgång till speciella platser i till exempel flygplanet eller får erbjudande om att boka hotell billigare. Om det är ett dyrare kreditkort du har kan det även ingå särskild service när du är utomlands.
 • Möjlighet att handla på kredit: En av de kanske främsta förmånerna du får med ett kreditkort är kanske att du får möjlighet att handla på kredit. Du behöver inte ha tillgång till pengar just nu, utan kan betala i slutet av månaden när du fått in pengar.

På vilka sätt kan det bästa kreditkorter vara bäst?

När man jämför kreditkort så kan det vara bra att veta att ett kreditkort kan vara bäst på flera olika sätt och handlar om vad du söker hos ett kreditkort. Det kan till exempel vara att du vill ha specifika rabatter på en viss vara när du handlar hos ett visst företag, eller att du vill ha förmåner när du reser. Det kan också vara att du vill ha olika typer av försäkringar vilket gör att ett visst kreditkort passar dig perfekt.

Ett kreditkort kan också vara det som passar dig bäst, jämfört med andra typer av kontokort. Själva utformningen av det bästa kreditkortet kan vara det betalsätt som passar bäst för ditt specifika ändamål.

Som med det mesta handlar det om att nyttan ska överstiga de eventuella nackdelarna och riskerna som finns. Det kan till exempel handla om att du får ta del av bonusar och poängsystem som gynnar dig, eller att det du tjänar på att ha ett kreditkort är mer än de kostnader som finns i förbindelse till det. Det är många saker att tänka på när man skall jämföra kreditkort och när man jagar efter det bästa kreditkortet.

Jämföra kreditkort

Jämföra kreditkort

Vilka fördelar och nackdelar finns med kreditkort 2019?

Det finns både fördelar och nackdelar med kreditkort. Vilka fördelar och nackdelar som är relevanta kan skilja sig åt mellan olika personer, vilket även gäller vad olika personer kategoriserar som en fördel respektive nackdel. Nedan listas några punkter på generella saker som kan vara bra att veta om när det kommer till att leta efter det bästa kreditkortet 2019:

 • Lättillgänglig kredit: Om du har ett kreditkort där du inte använt upp hela kreditsumman kommer du alltid ha tillgång till krediter. Vissa använder sig av kredit till exempel om de oväntat får en större utgift, såsom att de behöver handla ett nytt kylskåp direkt för att det tidigare gick sönder. Om det är mindre summor som lånas, och om man har ekonomi för att betala tillbaka det kommande månad, kan det fungera att betala med kredit. Det gäller dock att ha koll på sin ekonomiska situation när man handlar med kredit, så att man inte går i personlig konkurs genom att överstiga sin ekonomiska status. Fråga alltid dig själv om du har råd att köpa det du tänkt, innan du genomför köpet.
 • Rabatter: Nästan alla kreditkort som finns på marknaden erbjuder någon typ av rabatt. Om det är ett kreditkort som ges ut av ett specifikt företag, till exempel en bensinstation eller en mataffär, är oftast rabatterna som ges hos det egna företaget. Det är också vanligt att det ges rabatter hos samarbetspartners av olika slag. Det kan vara allt från samverkan mellan ett hyrbilsföretag och en hotellkedja till nöjesparker och ett taxibolag. I och med att rabatterna oftast är kopplade till specifika områden – om kreditkortet inte är allmänt – kan man fundera på vilka typer av rabatter man själv skulle ha mest nytta av. Om du till exempel aldrig reser kanske du har större nytta av rabatter som inte är reserelaterade.
 • Bonusprogram: Det är vanligt att kreditkort har bonusprogram 2019, där man samlas poäng genom att göra inköp med kortet. Poängen som samlas kan sedan användas till olika erbjudanden som kreditföretaget har. Ofta är det kopplade till företaget själva på något sätt. Till exempel om du har ett kreditkort som ges ut av ett reseföretag kan poängen användas till att betala resor. I vissa fall kan poängen även bytas mot kontanter eller varor av olika slag. Oavsett vilket bonusprogram som finns för de olika kreditkorten är det vanligt att man tjänar på det om man handlar regelbundet. Det är till exempel ovanligt att inte få någon återbäring alls om man handlar för över tusen kronor. Det är ofta den här punkten – samt punkten om rabatter – som brukar vara avgörande för folk när de ska välja vilket kreditkort de vill ha.
 • Trygghet: När du tar emot fakturan för de köp du har gjort med kreditkortet kan du se samtliga överföringar som har gjorts. Du kan då upptäcka om något fel har begåtts, till exempel om en betalning har råkats genomföras två gånger eller om någon felaktig betalning har gjorts. Om du upptäcker transaktioner av detta slag kan du kontakta kortföretaget direkt och informera om det. Vanligtvis tar de bort dessa kostnader från fakturan och du behöver bara betala för de giltiga utgifterna du har haft.
 • Ekonomisk överblick: Om du inte har någon koll på vilka utgifter du har varje månad kan det vara en god idé att göra upp en budget för att ha lite större inflytande över din ekonomiska situation. Med ett kreditkort kan du tydligt se samtliga köp du har gjort med kreditkortet, vilket kan vara behjälpligt i vissa fall. I andra fall kan utgifterna komma som något oväntat, då det inte är dina egna pengar som handlas med när köp gör, vilket gör att det kan vara svårt att ha koll på sina totala utgifter under tiden man handlar saker.
 • Kostnader: När man har ett kreditkort tillkommer både en årskostnad och uttagsavgifter. Om man delbetalar kan det även tillkomma höga kostnader för räntan som tillkommer. Det händer ibland att folk börjar delbetala sina kreditfakturor, vilket innebär att de har skulder de behöver betala tillbaka över längre tid, samtidigt som deras inkomster kan vara både oförändrade och förändras. Det rekommenderas alltid att betala tillbaka hela fakturan direkt när man får den, så att man inte råkar dra på sig extra utgifter. Det finns vissa kreditkort som inte har någon årsavgift alls, dessa har oftast även lägre förmåner.
 • Fördröjd betalning: I och med att köpen som har gjorts betalas med en månads fördröjning – om du till exempel handlat i januari kommer du betala fakturan för den månaden i februari – är det viktigt att man har koll på sina framtida inkomster. Du bör även ha eventuella oväntade utgifter i åtanke här. Även om du har exakt samma inkomst i februari som i januari kan du fortfarande råka ut för oväntade utgifter, såsom att en vattenläcka i bostaden behöver åtgärdas eller att din cykel blir stulen så att du behöver köpa en ny. Se därför till att alltid ha en god marginal när du gör dina köp, och handla inte upp hela din nästkommande lön direkt. Gör en beräkning där du – om möjligheten finns – sparar undan en viss summa som du inte handlar upp. Om du har den möjligheten kan det vara en stor ekonomisk trygghet, både i nuet och i framtiden.
 • Ränta: Om du inte betalar tillbaka hela fakturan direkt när du får den kommer det innebära att du kommer få göra delbetalningar över längre tid, med tillhörande hög ränta. Räntan kan variera och ligger vanligtvis mellan 5 och 25 procent. Även om räntan är låg kan det dock innebära problem för dig när du ska betala tillbaka, och om räntan är som högst och du har köpt någonting som var väldigt dyrt kan det vara en smärre katastrof för din ekonomi. Vilken betydelse räntan har för dig beror helt på vilka inkomster du har och vilken ekonomisk situation du befinner dig i. Fundera alltid på om du har råd att betala ränta om du överväger att göra delbetalningar, och kolla alltid upp vilken procentsats räntan ligger på redan från början. Om du vet att du kommer vara tvungen att delbetala bör du se till att ha ett kreditkort med så låg ränta som möjligt.
 • Delbetalning: Delbetalning kan kännas lockande, då det skapar en upplevelse av lägre utgifter. I längden innebär det dock vanligtvis motsatsen: genom att delbetala kommer du vara tvungen att betala en ränta, vilket innebär en extra utgift och högre totalkostnad. Om du handlar med kreditkort behöver du dock aldrig delbetala, utan har åtminstone en formell möjlighet att betala tillbaka hela summan du har lånat direkt när du får din första faktura. Du slipper då en extra ränta som tillkommer vid delbetalning.
 • Högre utgifter än inkomster: När man handlar med kreditkort 2019 är det lätt hänt att man får högre utgifter än inkomster, vilket innebär att man lever över sin ekonomiska situation. Om man har högre utgifter än inkomster är det ett upplägg som tenderar att leda till att människor blir skuldsatta – antingen till privatpersoner eller till sin bank. Om du använder dig av kreditkort bör du därför ha en väldigt god koll på din ekonomi och verkligen försäkra dig om att du inte handlar för mer än du får in. Det kan ta lång tid att spara ihop pengar till någonting man behöver köpa, men i längden är det ofta billigare än om man handlar med kredit som man inte har råd att betala tillbaka. Om du inte har råd att köpa någonting nu kommer du kanske inte heller ha råd att betala fakturan för det om en månad.
bästa kreditkortet 2019

bästa kreditkortet 2019

Vilka kostnader kan uppkomma med ett kreditkort 2019?

Att ha ett kreditkort kommer ofta innebära vissa kostnader. Även de bästa kreditkorten kommer att kosta pengar. Detta är en av de viktigaste punkterna att titta på när du jämför kreditkort. Vissa av kostnaderna är kopplade direkt till ditt användande av kortet, medan andra kostnader finns genom att du bara innehar ett kreditkort. Nedan ges några exempel på utgifter och avgifter som kan finnas när man har ett kreditkort.

 • Aviavgift: Om du delbetalar fakturan för ditt kreditkort så kan det tillkomma en aviavgift för varje faktura som skickas ut. I vissa fall tillkommer denna kostnaden även för den första fakturan som skickas ut.
 • Ränta: Om delbetalning görs kommer du vara tvungen att betala en ränta för kreditlånet du har gjort. Räntan kan ligga mellan 5 och 25 procent, och det vanligaste är att den ligger mellan 10 och 20 procent.
 • Uttagsavgift: Om du tar ut pengar från en bankomat med kreditkortet tillkommer vanligtvis en uttagsavgift. Det är vanligt att avgiften ligger på 3 procent av det totala beloppet, och som lägst ligger summan runt 35 kronor. I vissa fall kan summan vara densamma inrikes som utomlands, men detta kan skilja sig åt mellan olika kreditkort.
 • Valutapåslag: Om du handlar med kreditkortet utomlands kan det tillkomma en avgift för valutapåslag. Summan för detta ligger vanligtvis mellan 1 och 3 procent. Om du är utomlands en längre tid kan det finnas billigare alternativ än att använda kreditkortet som betalmedel.
 • Årsavgift: Om du har ett kreditkort kommer du vanligtvis betala en avgift årligen bara för att du innehar kreditkortet. Detta gäller oavsett om du använder kortet eller inte. Vissa kreditkort är kostnadsfria första året, men kostar därefter. Det finns vissa kreditkort som inte har någon årsavgift, men det vanligaste är att de har en årsavgift.

Sanslösa kreditkort

Tycker du att det är förvånansvärt med kortavgifter på flera tusen kronor om året? Då ska vi berätta om några betydligt mer hårresande exempel på kreditkort! Vad sägs om kreditgränser upp till 250 000 dollar, minimikrav på att spendera minst 50000 pund om året eller kreditkort som inkluderar tillgång till privata jetplan?

Det är faktiskt sant… de finns och här följer en kort presentation av några av dessa kreditkort!

Coutts & Co World Card

Coutts & Co World Card

Coutts & Co World Card
Förmodligen världens mest exklusiva kreditkort. Ryktet säger att det bara finns 100 innehavare av kortet och en av dem sägs vara drottning Elizabeth av England. Kortet ges endast ut till Coutts & Co’s egna kunder och det förutsätter att du har XXX antal miljoner på kontot. Bland förmånerna finns möjligheten att shoppa var som helst, när som helst, efter ett telefonsamtal till Coutts World Card service.
American Express Centurion

American Express Centurion

American Express Centurion
Mer känt som ”AmEx Black” och kanske det mest kända kortet av dem alla. Detta kort kan du inte ansöka om utan endast inbjudan gäller och kraven är minst sagt höga. Låter 250 000 dollar per år som småpengar i dina öron så kanske du är näste person att få ett! Centurion korten tar dig steget upp bland kändisar och mångmiljonärer, ordnar dina privata jetflygningar och tillgång till American Express egna service team, dygnet runt!
Stratus Rewards Card

Stratus Rewards Card

Stratus Rewards Card
Tycker du det är lite smått obekvämt att flyga första klass? Stratus Rewards Visa, även känt som ”the White Card”, ger dig tillgång privata jetplan, lyxsafaris och presentkorgar i klass med dem som delas ut på Oscarsgalorna!
Citibank Ultima

Citibank Ultima

Citibank Ultima
Ges bara ut i Tyskland, Ryssland, Asien och utvalda delar av mellanöstern. Med Ultima kortet kan du boka upp dig på privata jetplan, en Bentley med tillhörande chaufför och när du ändå har ett plan tillhanda, varför inte hyra en privat ö att flyga till?
Merrill +

Merrill +

Merrill +
Värdesätter du medlemskap i exklusiva vinklubbar, personliga shoppare och en uppsjö av flyg och hotellförmåner. Merrill + är då det rätta kreditkortet, dock ligger kreditgränsen bara på 250 000 dollar i månaden vilket kan kännas lite väl torftigt!

Allmän info om de olika kreditkorten


re:member Flex

re:member Flex

Allmän information om bolag när du jämför för at hitta bästa kreditkorten

Sedan 2005 har Swedbank och den brittiska banken Barclays Bank ingått i ett samarbete, EnterCard, som ger ut kredit- och betalkort samt delbetalningar, med mål att bli Nordens och Baltikums ledande kreditkortsföretag. I september 2006 lanserades ett nytt kreditkort, re:member, på den svenska marknaden. EnterCard har över 150 anställda i Stockholm, Trondheim och Oslo och hanterar idag ca 700 000 kreditkort.

Bank Norwegian

Bank Norwegian

Allmän information om detta kreditkort

Bank Norwegian är en internetbank för privatmarknaden. Banken säljer enkla, standardiserade inlåning- och utlåningsprodukter via internet.

Vi ska, med hjälp av tekonologi och innovation, förse våra kunder med de bästa lösningarna för köp och användning av finansiella tjänster över internet. Du ska alltid ha tillit till att du får en av marknaden bästa villkor som kund hos oss!

Bank Norwegian AS är ett dotterbolag helägt av Norwegian Finans Holding ASA. Norwegian Finans Holding ASA är uteslutande ett förvaltningsbolag och har inga andra funktioner än att förvalta aktierna i dotterbolaget. Det ingår i dag inga fler företag i koncernen.

Ikanobanken

Ikanobanken

Allmän information om detta kreditkort

Ikano Banks affärsidé är att ge många människor ett enkelt och smidigt alternativ att låna och spara pengar. Företaget startades 1995 och har ca 200 medarbetare. Ägare är IKANO (familjen Ingvar Kamprad).

Coop

Coop

Allmän information om detta kreditkort

Coop erbjuder sina medlemmar finansiella tjänster. Kreditgivare är MedMeraBank AB som sedan 2007 bedriver bankverksamhet och är ett dotterbolag till KF. Bankverksamheten sker under Finansinspektionens tillsyn.
Läs gärna mer om oss på vår hemsida:

Supremecard

Supremecard

Allmän information om detta kreditkort

Supreme Card startades juli 2005 och är ett eget affärsområde inom Resurs Bank. Grundtanken har sedan start varit att Supreme Card ska ge något tillbaka till kreditkortsinnehavaren för de köp som görs via kortet. Supreme Card driver ett eget bonusprogram där kunderna samlar poäng som sedan kan utnyttjas till resor, upplevelser, designprodukter, biobiljetter, en ny Ipod, tidningsprenumerationer, musik via Spotify och mycket mera.

I dagsläget finns det tre stycken kort; Supreme Card Gold, Supreme Card Woman och Supreme Card Green. Alla korten erbjuder flexibla betalningslösningar och många mervärden!

Marginalen

Marginalen

Allmän information om detta kreditkort

Marginalen Bank är en ny bank på den svenska marknaden. Vi skapar tid och möjligheter för privatpersoner och företag att växa genom att vi förenklar deras ekonomiska vardag. Det gör vi genom att vara lyhörda och erbjuda okomplicerade och konkurrenskraftiga produkter och tjänster.

Vår koncern har idag cirka 330 anställda med kontor i Stockholm, Borås, Gävle, Kalix, Hudiksvall, Härnösand, Malmö och Söderhamn samt i Nederländerna, Lettland och i Litauen.

Vår vision är att bidra till en bättre värld genom att skapa ekonomiskt försprång för människor som söker en bank och partner som inte bara tittar på siffror utan lika mycket på idéer och framtid.

Everyday

Everyday

Allmän information om detta kreditkort

Everydaycard ges ut av Nordea Finans som under ett antal år haft en ledande roll som finansbolag i Sverige. Framgången bygger på gedigen kompetens och erfarenhet samt ett nära samarbete med Nordeas kontor och våra samarbetspartners.

Nordea Finans finns idag i Danmark, Finland, Norge, Estland, Lettland och Litauen, vilket ger goda möjligheter att erbjuda såväl lokala som globala finansieringslösningar. Tillsammans är vi norra Europas största finansbolag.

Nordea Finans erbjuder ett brett sortiment av produkter och helhetslösningar som gör att våra kunder kan finansiera sina investeringar. Några exempel på produkter är: leasing, avbetalning, fakturabelåning, kontraktsbelåning och kort- och konsumentkrediter.

Nordea Finans Sverige AB (publ) är ett helägt dotterbolag till Nordea Bank AB (publ).

SKV – kreditkort

Så här säger skatteverket om att ha ett kreditkort.

Kvitto

Är en kontokortsslip samma sak som ett kvitto för ett kreditkort?

Nej, det är inte samma sak. När du betalar med kreditkort så får du en kontoslip som visar att en transaktion har ägt rum. Utöver denna kontoslip så ska du få ett kvitto som bevisar att köpet har knappats in i kassan. För att undvika förvirring står det numera på kontoslippen att det inte är ett kvitto. Be alltid om kvitto, oavsett om du får en kontoslip! Det finns en rad andra kreditkortsjämförelsesiter som har liknande ranking som vi har. I de flesta fallen rankas re:member flex och bank norwegians kreditkort högt. Detta beror bland annat på bra bonusar samt att korten saknar årsavgift. Crediwizz.com är en annan jämförelsesite och även de har rankat tidigare nämnda kort högt. Vidare ger de även kortet Marginalen gold höga betyg.

Vilka möjligheter har jag att göra avdrag för ränteutgifter från mitt kreditkort 2019?

Du får göra avdrag för de räntor som du betalat under inkomståret för ditt kreditkort. Banker och kreditinstitut lämnar kontrolluppgift på den ränta som du betalat under året med ditt kreditkort. Har du fått kontrolluppgift är detta förtryckt i din inkomstdeklaration.

Det är bara för räntor på lån som du själv varit personligen betalningsansvarig för som du kan göra avdrag.

Om du begär avdrag för ränta som du inte har fått kontrolluppgift på, ska du lämna uppgift om långivarens namn i inkomstdeklarationen (till exempel under Övriga upplysningar). Om långivaren är en privatperson, ska du också lämna uppgift om dennes personnummer eller adress. Du begär avdrag för ränteutgifter vid punkt 8.1 i din inkomstdeklaration.

Om du har betalat förskottsränta under 2018 för ditt kreditkort som gäller senare år, får du bara dra av den del av räntan som gäller tid till och med den 31 januari 2019 i deklarationen 2019. Den del av räntan som inte är avdragsgill då får i stället dras av med ett lika stort belopp varje år under den återstående tid som förskottsbetalningen avser.

Om du har återbetalat lån i förtid och fått betala en ersättning till långivaren, räknas den ersättningen som en räntekostnad. Du hittar mer information om kreditkort på följande sida: Alltomkreditkort.se

Gillad du denna artikel om att jämföra kreditkort 2019? Här hittar du en ordlista inom både ekonomi,trading och finans i Sverige. En ekonomisk ordlista med alla de viktigaste begreppen.