betalda undersökningar

Last Updated on 27 October, 2021 by Håkan Samuelsson

Betalda undersökningar

Att tjäna några extra slantar här och där är i många fall välkommet. Vi lever ganska pressade lik och det gäller att få både tid och pengar att räcka till. Ett sätt att tjäna lite mer pengar varje månad är att genomföra så kallade betalda undersökningar. Ja, det är precis vad det låter som. Många företag betalar faktiskt pengar för att få sina undersökningar utförda.

betalda undersökningar
betalda undersökningar

En som är bland de mer populära bland survey deltagare är den här. Jag vet inte om dem har kvar samma betalningen fortfarande.  Betald undersökning. (också för svenskar).

En bra lista med betalda undersökningar

*** Vill du synas med ditt företag i denna listan? Hör av dig till oss.

Vad är en betald undersökning?

Som människa och del av vårt samhället, så har du per automatik kunskaper och åsikter om vår värld. Åsikter som företag är beredda att betala för, om du bara delar med dig. Har du tid över och vill tjäna en extra slant, så kanske betalda enkäter och undersökningar är någonting för dig.

betalda undersökningar - enkäter
betald undersökning

Positiva aspekter med sidoinkomster från Surveys

Fördelen med att få inkomster, via exempelvis betalda undersökningar, är att pengar man tjänar inte räknas in i vardagsekonomin. I vardagsekonomin och en eventuell buffert finns era löner och barnbidraget, etc. Här finns också alla räkningar och alla utgifter. Varje månad ser likadan ut och det är svårt att göra några drastiska förändringar, för att exempelvis börja spara mer pengar, utan att det får en påtaglig effekt i vardagen. De flesta betalda undersökningarna betalar ut enkelt till ditt bankkonto eller din Paypal. Paypal är superenkelt att komma igång med. Det räcker med en emailadress.

Betalda enkäter som extrajobb

En annan fördel med att använda just betalda undersökningar som sitt extraarbete och extra inkomst, är ju att arbetet kan utföras i princip vart som helst. Det enda du behöver tillgång till är din mobil, alternativt ibland en laptop. Att kunna arbeta med betalda undersökningar på det här sättet medför en stor flexibilitet och du kan själv styra över när du ska arbeta och när du ska vara ledig. Kanske får du några minuter över medan barnen är på träningen? Då passar det ju perfekt att göra en undersökning eller två.
Andra extraarbeten som kräver att man är på plats i exempelvis en butik kräver ju en helt annan logistik, där hela familjen behöver anpassa sig efter extrajobbet. Att arbeta med en betald undersökning är alltså att arbeta utan att det inverkar för mycket på det övriga livet.
En sidoinkomst från betalda undersökningar kommer mer in som en bonus och det blir betydligt enklare att spara undan pengarna eller öronmärka dom för ett viss användningsområde,

En Betald undersökning kan vidga dina vyer

Vad många kanske inte tänker på är är att en betald undersökning också kan bidra med en hel del positiva saker, utöver de pengar man får för att utföra dom. De betalda undersökningarna ställer ofta intressanta frågor, sådan du själv kanske aldrig riktigt funderat över. De ger dig alltså en möjlighet att reflektera över saker som du aldrig tidigare reflekterat över. Förhoppningsvis kan detta hjälpa dig att konkretisera dina egna åsikter gällande de ämnen som den betalda undersökningen tar upp.


Betalda Undersökningar – Lista

 

Paid Surveys at home:

Som medlem hos Paid Surveys at home kommer du få undersökningar direkt i din epost. Du klickar sedan på länken och fyller ut undersökningen. Något som kan vara både en fördel och en nackdel är att det inte är ett svenskt företag. Du kommer få betalt i dollar vilket är trevligt med tanke på den nuvarande växelkursen.

Gold opinions:

Gold opinions låter dig svara på undersökningar via datorn. Enligt deras egen hemsida får du ca 5 dollar per undersökning, du kan också få mycket annat som presentkort samt andra prylar. Betalning sker via PayPal eller mail, både fungerar alldeles utmärkt. Helt enkelt ett bra sätt att tjäna lite extra pengar på.

Triaba:

Detta är ett svenskt företag som låter dig tjäna upp till 40 kronor per undersökning som du genomför. En stor fördel med just detta företag är att de också erbjuder en smidig app för dig som vill börja tjäna pengar via mobilen. Detta låter dig tjäna pengar oavsett vart du befinner dig, så länge du har mobilen med dig.

Perfect Day panelen:

Ännu ett svenskt företag som erbjuder betalda undersökningar online. Genom att svara på olika undersökningar samlar du poäng som du sedan kan använda till olika saker. Du kan till exempel ta ut dem via PayPal eller skänka dem till WWF. Enda kravet för att vara medlem är att du måste bo i Sverige.

Prize Rebel:

Nu är det dags för ett engelskt företag. Hos Prize Rebel fyller du ut undersökningar och får betalt på olika sätt. Du kan till exempel få ut presentkort till Steam och Amazon. Det finns faktiskt hela 504 olika sätt att få ut dina belöningar! Totalt har de betalat ut 19 miljoner euro sen starten 2007.

Tellus:

Nu kommer vi tillbaka till Sverige med Tellus. Ersättningen för undersökningarna ligger för det mesta mellan 15 och 25 kronor vilket är helt okej. Om en undersökning dyker upp som passar dig får du ett mail. I mailet finns en länk till undersökningen. När du sedan är klar med undersökningen får du en belöning för din tid.

Konsumentpanelen:

Konsumentpanelen är ett svenskt företag som precis som att det finns många andra ger dig pengar för att delta i olika undersökningar. Du kan enkelt ta ut dina pengar via PayPal eller via andra metoder som passar dig bättre. Det enda du behöver göra för att komma igång är att skapa ett konto, sen är allt klart.

Nordic Panel:

Det är enkelt att komma igång med Nordic Panel. Först registrerar du dig, något som bara tar några minuter. Sen kan du sätta igång med undersökningarna. En undersökning tar för det mesta mellan 5 och 10 minuter. Ersättningen som du får efter en undersökning varierar beroende på hur lång tid undersökning tar.

Clixsense:

Clixsense erbjuder många olika sätt att tjäna pengar men det största är deras betalda undersökningar. Du registrerar dig med ett konto, sen kan du direkt börja besvara undersökningar och tjäna pengar. De har också låga krav för när du kan begära ut dina pengar, du kan därför snabbt få ut det du tjänat.

Blocketpanelen:

Ytterligare ett svenskt företag som låter dig svara på enkäter för pengar. Anledningen till namnet är att många av deras undersökningar kommer från just blocket, något som uppskattas då företaget är välkänt och seriöst. Efter varje avslutad undersökning får du en viss summa pengar som du antingen kan skänka bort eller behålla.

Toluna:

Antagligen att av Sveriges mest välkända företag när det kommer till betalda undersökningar. Det är även ett internationellt företag som finns i flera olika länder och som låter dig välja mellan flera olika belöningar efter en slutförd undersökning. Du registrerar dig snabbt och enkelt och kan sedan sätta igång direkt.

Yougov:

Yougov är ett stort företag som låter dig svara på enkäter för belöningar. Informationen som de samlar in via dessa enkäter säljer de sedan till olika företag som behöver mer information innan de fattar ett beslut. Efter en undersökning får du poäng som du sedan kan använda för att till exempel köpa presentkort.

Filmpanelen:

Filmpanelen är en del av Filmstaden, företag som driver Sveriges biografer. Här kan du enkelt registrera dig för att sedan svara på undersökningar. Som tack får du någon form av kompensation som du sen själv kan använda eller skänka till välgörenhet. Ett bra sätt att tjäna lite extra pengar om du får tid över.

Panel.se:

Ännu ett svenskt företag som erbjuder betalda enkäter online. Som tack för din tid får du presentkort. Du kan också välja att skänka det du tjänar till någon form av välgörenhet, till exempel att plantera ett träd. Självklart kan du välja på många olika butiker och företag där du kan använda ditt presentkort.

Åsiktstorget:

Här kommer ett företag som funnits med ett bra tag nu. När du registrerat dig och börjat svara på undersökningar kan du välja om du vill ha presentkort eller pengar, direkt via PayPal. Varje undersökning ger dig ett visst antal poäng som du sedan använder för att lösa in mot dessa belöningar.

Panelen:

Panelen jobbar med undersökningar från företag som TV4 och Cmore. Om du vill vara med och påverka dessa företag samtidigt som du får belöningar kan detta därför vara perfekt. Du svarar på undersökningar och som tack för din tid får du en viss belöning. Självklart varierar denna belöning beroende på hur stor undersökningen är.

Globaltestmarket:

Globaltestmarket grundades redan 1999, det är därmed ett av dem företag som varit i branschen längst. Totalt har alla som genomfört undersökningar under denna tid tjänat 30 000 000 dollar! En väldigt stor summa pengar som man självklart vill ta del av. Du registrerar dig, svara på undersökningar och får en belöning, precis som med alla andra liknande sidor.

SurveyBee:

Hos SurveyBee kan du tjäna upp till 50 kronor per enkät, en bra ersättning som är högre än många andra företag. Enligt dem själva tar det inte mer än 30 sekunder att slutföra din registrering. Du kan få både pengar och presentkort, det bestämmer du själv. De erbjuder många olika undersökningar och ger dig inga orimliga förväntningar. Utan tvekan ett av de bättre företagen på marknaden.

Din åsikt:

Din åsikt är ännu ett gammalt företag som funnits på marknaden länge. Du registrerar snabbt och enkelt ett konto, sen kan du börja svara på de undersökningar de väljer ut åt dig. Efter varje undersökning tjänar du premier som du sedan kan använda till olika saker. Du kan till exempel tjäna presentkort på dina favoritbutiker.

Ipsos I say:

Här kan du svara på betalda enkäter och tjäna belöningar. Du kan också delta i tävlingar för att vinna fina priser. Självklart finns det inga krav, du jobbar när du har tid och lust och tjänar pengar på det jobb du lägger ner. Att delta i marknadsundersökningar kan dessutom hjälpa dig att förändra hur företagen och deras produkter tänker vilket alltid är en fördel.

Mobrog:

Mobrog låter dig göra undersökningar online men de har också en stor fördel. Hos dem kan du utföra marknadsundersökningar via mobilen, du kan därför jobba så fort du får någon tid över då du alltid har mobilen med dig. Belöningarna är bra och undersökningarna kan verkligen hjälpa företagen att förändras med dina åsikter.

Hiving:

Hiving är ett engelskt företag som låter dig svara på fler undersökningar för att få belöningar. Efter varje undersökning får du ett visst antal poäng. Dessa poäng kan du sedan använda för att få ut pengar via PayPal eller så kan du omvandla dem till kuponger hos Amazon. Företaget jobbar med flera stora företag som vill ha dina åsikter om olika ämnen för att dem ska bli bättre i framtiden.

Sammanfattning – betalda enkäter

Vem vet, kanske är det du som tar initiativ till nästa diskussionsämne vid matbordet? Något du själv behandlat och behövt ha åsikter om vid den senaste betalda undersökningen. Vad tycker dina nära och kära om de frågor du behandlat i de senaste undersökningarna? Håller dom med dig eller kan det kanske vara startskottet på en intressant debatt?

Följ Oss På Twitter