Betalda undersökningar – bra lista

Att tjäna några extra slantar här och där är i många fall välkommet. Vi lever ganska pressade lik och det gäller att få både tid och pengar att räcka till. Ett sätt att lite mer pengar varje månad är att genomföra så kallade betalda undersökningar. Ja, det är precis vad det låter som. Många företag betalar faktiskt pengar för att få sina undersökningar utförda.

En som jag själv gillar och som betalade bra när jag jämförde olika sajter hittar du här. Jag vet inte om dem har kvar samma betalningen fortfarande.  Betald undersökning. (också för svenskar). 

 

Vad är en betald undersökning?

Som människa och del av vårt samhället, så har du per automatik kunskaper och åsikter om vår värld. Åsikter som företag är beredda att betala för, om du bara delar med dig. Du kan få så mycket som 50 kronor per utförd undersökning.Har du tid över och vill tjäna en extra slant, så kanske betalda undersökningar är någonting för dig.

betald undersökning

betald undersökning

Positiva aspekter med sidoinkomster från betalda undersökningar

Fördelen med att få inkomster, via exempelvis betalda undersökningar, är att pengar man tjänar inte räknas in i vardagsekonomin. I vardagsekonomin och en eventuell buffert finns era löner och barnbidraget, etc. Här finns också alla räkningar och alla utgifter. Varje månad ser likadan ut och det är svårt att göra några drastiska förändringar, för att exempelvis börja spara mer pengar, utan att det får en påtaglig effekt i vardagen.

En sidoinkomst från betalda undersökningar kommer mer in som en bonus och det blir betydligt enklare att spara undan pengarna eller öronmärka dom för ett viss användningsområde,

Betalda undersökningar som extrajobb

En annan fördel med att använda just betalda undersökningar som sitt extraarbete, är ju att arbetet kan utföras i princip vart som helst. Det enda du behöver tillgång till är din mobil, alternativt ibland en laptop. Att kunna arbeta med betalda undersökningar på det här sättet medför en stor flexibilitet och du kan själv styra över när du ska arbeta och när du ska vara ledig. Kanske får du några minuter över medan barnen är på träningen? Då passar det ju perfekt att göra en undersökning eller två.

Andra extraarbeten som kräver att man är på plats i exempelvis en butik kräver ju en helt annan logistik, där hela familjen behöver anpassa sig efter extrajobbet. Att arbeta med betalda undersökningar är alltså att arbeta utan att det inverkar för mycket på det övriga livet.

Betalda undersökningar kan vidga dina vyer

Vad många kanske inte tänker på är är att betalda undersökningar också kan bidra med en hel del positiva saker, utöver de pengar man får för att utföra dom. De betalda undersökningarna ställer ofta intressanta frågor, sådan du själv kanske aldrig riktigt funderat över. De ger dig alltså en möjlighet att reflektera över saker som du aldrig tidigare reflekterat över. Förhoppningsvis kan detta hjälpa dig att konkretisera dina egna åsikter gällande de ämnen som den betalda undersökningen tar upp.

Vem vet, kanske är det du som tar initiativ till nästa diskussionsämne vid matbordet? Något du själv behandlat och behövt ha åsikter om vid den senaste betalda undersökningen. Vad tycker dina nära och kära om de frågor du behandlat i de senaste undersökningarna? Håller dom med dig eller kan det kanske vara startskottet på en intressant debatt?

Exempel på en bra lista med betalda undersökningar

Blocketpanelen
Discshop panelen
GFK panelen
Perfectday panelen
Prize Rebel
Tellus
Konsumentpanelen
Nordic panel
Clixsense
Toluna
Yougov
Filmpanelen
Panel.se
Åsiktstorget
Panelen
Globaltestmarket
Din åsikt
Ipsos I Say
Mobrog
Hiving