Last Updated on 22 september, 2021 by Håkan Samuelsson

Bondora

Bondora, vad är det?
Bondora är ett P2P företag där man både kan låna pengar och låna ut pengar. De är inom P2P precis som Lendify som vi skrivit mycket om tidigare.

Bondora
Bondora

Det är ett internationellt företag med sitt säte i Estland.
Det kommer mer info inom kort. Du kan läsa mer här.

Överblick

Bondora tillhandahåller individuella lån. De årliga räntorna varierar mycket beroende på låntagarens profil. de kan vara så hög som 200% (!) för de mest spekulativa. Naturligtvis, med tanke på den ibland vansinniga räntenivån, kommer dessa lån inte med en återköpsgaranti, och uteblivna betalningar är ett stort problem.

Info

För mycket marknadsföring, inte tillräckligt med avkastning: Bondora misslyckas helt och hållet att leverera de förväntade resultaten. Det är svårt att vara säker på långsiktiga resultat när portföljens avkastning minskar månad efter månad! Om Bondora bara spenderade så mycket tid att förbättra avkastningen när de spenderar på att marknadsföra sig, skulle alla sina investerare vara rika. Men för nu är allt vi har löften om stor förväntad avkastning. Jag skulle råda investerare att inte lyssna på deras marknadsföringstryck och att investera genom ett företag som faktiskt fokuserar på investerare.
De flesta P2P-utlåningswebbplatser gör att du kan ange minst en risknivå och en önskad ränta och har ofta en granularitet per land. Till skillnad från dem låter Bondoras portföljförvaltare dig bara välja en investeringsprofil och ger dig en uppskattning av den förväntade avkastningen.

Portfölj

Denna uppskattning bör verkligen tas med en nypa salt; Jag har ännu inte läst en recension av Bondora där den förväntade avkastningen var uppfylld.

Finansieringsmetoder

 Bondora
  Bondora
  Bondora
 Bondora
 Bondora
Förutom Bondora så finns Lendify som är i ungefär samma branscher och P2P.

 

Följ Oss På Twitter