April 4

Vilken mäklare, tradingprogram och verktyg skall man använda om man vill börja med trading?

Last Updated on 12 April, 2024 by Håkan Samuelsson

Jag fick idag en läsarfråga som jag tror många skulle vara intresserad av ett svar på.
Hej Håkan.
Jag har surfat runt lite och mitt första intryck är att det är mycket att ta in, men att man kanske kan spara lite tid genom att få tips om att välja rätt mäklare, tradingprogram samt verktyg. Det är givetvis mer än det som är viktigt att veta, men det var där jag fastnade omedelbart. Är det något du skulle kunna ge några rekommendationer runt?
SVAR:

Det är inte alldeles enkelt att tipsa om det du frågar om. Problemet är att Sverige är såpass litet att den typ av trading jag föredrar och som jag anser fungerar bäst är svår att genomföra. Det jag jobbar med är vad som kallas mekanisk trading eller algotrading. Det finns idag ingen mäklare eller leverantör i Sverige som har verktyg som är bra nog för detta. Vill du jobba med så kallad manuell trading – trading där du inte testar om något fungerar innan du handlar (lite generaliserande men tyvärr oftast sant…) – så finns det många bra nätmäklare. Avanza och Nordnet är några av dessa. 
 
Personligen så gillar jag Tradestation, Multicharts, Amibroker och Interactive Broker. Det finns många fler men det är dessa jag jobbat med i många år.
 
Lycka till med din trading! 
 
mvh Håkan

Related Posts

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer – (Resultat Från 2008)

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer – (Resultat Från 2008)

Prova Trading Signaler (Dagligen + Live Resultat) – Endast 9 SEK

Prova Trading Signaler (Dagligen + Live Resultat) – Endast 9 SEK

Oslobörsen – Buy the fucking dip!

Oslobörsen – Buy the fucking dip!

RSI-indikator – en variant

RSI-indikator – en variant