Last Updated on 8 september, 2021 by Håkan Samuelsson

Det första som slår mig när jag läser dagens nyheter och tittar på börserna i Asien och USA ”nattbörs” är att vi inte ser en ännu större nedgång. En nyhet av den här kalibern brukar resultera i större utslag på börserna. Asien är i snitt ner 1.5% och USA är ner ca 1%. (8:00 på morgonen vår tid) Vad det här innebär vet jag natirligtvis inte men jag lutar åt att börsen är starkare än vad vi tror.
En Krasch hade inte behövt vänta till USA-börserna öppnar utan marknaden är global idag och de stora institutionerna hade sålt in i Asien redan om det varit aktuellt. Men det skall bli intressant hur allt utspelar sig. Kanske kan det vara så att ingen vågar blanka börsen mer nu pga det faktum att alla vet att någon åtgärd kommer även om det inte blir det första paketet som presenterades. Att då bli fast i en 2blankfälla” som den förra fredagen då vissa börser gick upp över 10%, det vågar nog ingen.
Allt mer pengar stannar vid sidlinjen. Jag vet från en del kollegor i USA att många väntar ut denna volatilitet och osäkerhet. Många tycker det är en extremt jobbig börs då ingenting fungerar som det brukar. Det är extrema rörelser åt båda hållen. Det innebär att skulle vi se lite styrka igen så kommer en hel del pengar flöda in igen.
Egentligen så skulle vi kunna säga att det vi ser nu är en bubbla åt andra hållet. En OBUBBLA kanske vi kan kalla det. Vi får extremer åt andra hållet istället. Att det är illa ställt är det inget snack om men att det är jordens undergång det är det inte. Är du långsiktig (+5år) så skulle jag nästan rekommendera dig att köpa dig in i den här marknaden. Köp då och då med några veckors/månaders mellanrum och sannolikheten att du kommer att tjäna en hel del pengar är stor.

Följ Oss På Twitter