April 4

Cafémiljö och OMX-terminer

Last Updated on 12 April, 2024 by Håkan Samuelsson

Just nu sitter jag på ett av mina favoritfik i Stockholm och avnjuter en god kopp kaffe samt en härlig räkmacka. Det är lite molnigt ute och lite trist väder men inte speciellt kallt.
Jag sitter och jobbar lite och övervakar även mina trades via servern.  Det händer inte så jättemycket men det har blivit några trades redan. OMX tog en långposition tidigare som är på minus just nu men DAX tog en short och kompenserar upp det. Har nu även fått en Guldshort som jag hoppas väger det till min fördel…
Har börjat att jobba mer och mer i Multicharts. Har redan några Tradestationkonton med tillhörande programvaror men känner att jag behöver diversifiera. Det finns en hel del saker som jag gillar med MC. Den är för det första snabbare, sedan har den en riktigt bra portfoliotrader/backtester som jag gillar. Speciellt fördelen med att kunna trada en portfölj utan diagram gillar jag. Sedan finns det en rad nackdelar. Exempelvis hanteringen av Custom futures och att lägga in nya symboler. Riktigt jobbigt och krångligt. Speciellt efter att man är van vid Tradestation. Jag kör MC via IB just nu.
Jag gillar denna setupen med IB och MC då jag kan bredda mig ordentligt med nya marknader. USA´s marknader är ganska så konkurrensutsatta och gör att det blir svårare att hitta en edge. Just nu kikar jag på en hel del andra likvida marknader runt om i världen. Jag har redan strategierna så det är egentligen bara att plugga in de nya symbolerna och testa. Jag hoppas och tror på en hel del spännande upptäckter…
Så där är jag nu. Testandes nya marknader samt lärandes ny programvara och kanske det viktigaste av allt, avnjutandes en härlig räkmacka och kaffe i en trevlig cafémiljö.
Inte mycket att klaga på just nu… 🙂

Related Posts

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer – (Resultat Från 2008)

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer – (Resultat Från 2008)

Prova Trading Signaler (Dagligen + Live Resultat) – Endast 9 SEK

Prova Trading Signaler (Dagligen + Live Resultat) – Endast 9 SEK

Samuelssons Rapport

Samuelssons Rapport

Sova gott med en ny tradingstrategi

Sova gott med en ny tradingstrategi