Last Updated on 25 augusti, 2020 by Håkan Samuelsson

CFD-handel med säkerhetskrav

Det finns de som klagar på CFD-handel och menar att den inte kan tas seriöst och att den rentav är farlig. Nu har den här typen av handel funnits i Sverige under några år och det finns även gott om folk som tjänar bra på den. Oavsett om man vill spara i aktier eller tjäna snabbt på att man vet vad som kommer att hända med eurons kurs så måste man lära sig mer innan man tar risken. För risken att förlora pengar finns alltid där, det kommer man inte ifrån. Den som vill handla CFD:er med säkerhetskrav för att tjäna mer bör inse exakt vilka risker detta innebär innan pengarna investeras.

Handel med säkerhetskrav

När man handlar CFD med säkerhetskrav så innebär det att man kan förfoga en större position på en marknad än vad man har kapital för. Det är det här som kallas för att handla med hävstång. Man häver sig lite längre fram helt enkelt utan att ha kapitalet att backa upp detta med. Men är det säkert med hävstång?
Det man måste komma ihåg är att den här typen av handel kan innebära mycket större förluster. Man kan ju faktiskt förlora mer än vad man har satt in på kontot för CFD-handeln. Det är också därför som seriösa aktörer som CMC Markets ger rådet att man inte handlar med säkerhetskrav om man inte förstår risken.

Rådgivning är ett måste oavsett vad man handlar med

Det är inte riskfritt att jaga snabba cash och det får man inte glömma. Men heller inte att handla aktier på traditionellt sett via banken eller ett etablerat finansbolag. Det kan tyckas enkelt nog att satsa på CFD:er då man bara behöver förutse vad som kommer att hända med värdet på en tillgång. Är man duktig så är det klart att det kan vara fantastiskt att se hur en liten insats blir större och större. Det kan ju kännas som att man tjänar pengar på luft, och på sätt och vis så är det förstås också så.
Men om man förlorar på en insats som är riktigt stor så känns det inte som luft! Det är också därför som många bör ta rådet att diskutera handeln med en ekonomisk rådgivare innan man sätter igång. Det här bör vara en opartisk person som inte har något intresse av att sälja aktier, CFD:er, eller något annat.
Om man gör en felaktig placering efter att noga ha tänkt igenom saken så känns det lättare att acceptera förlusten. Man var ju förberedd på den. Det motsatta kan innebära en personlig katastrof då man kanske gick in med pengar som verkligen behövdes till annat. Då blir ju handeln likvärdig med oansvariga spel vilket knappast är tanken med den.

Är det säkert för dig?

Frågan du måste ställa dig då du vill handla CFD:er med säkerhetskrav är om det är säkert för dig. Här går det inte att enbart se på vad alla andra säger om saken. Få rådgivning och fundera på om du har råd med förlusten som du riskerar. Det är baserat på den här typen av analys som du kan handla säkert och få ut mesta möjliga av möjligheten att tjäna pengar på spekulationer.

Vill du ha konkreta råd om trading och aktiesparande? Få vårt nyhetsbrev!

Dela inlägget

Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email