Last Updated on 24 augusti, 2020 by Linus

Stor sannolikhet för uppgång

På fredag är det optionsinlösen för bland annat amerikanske optioner. OPEX kallas det bland traders. Jag brukar använda mig av detta i en del av mina strategier för att det finns en stark edge här. Aktieindex brukar påverkas mycket av denna händelse. Jag var lite nyfiken på hur Stockholmsbörsen skulle påverkas av detta. Vi alla vet ju att Stockholmsbörsen har hög korrelation mot omvärlden. Jag blev lite överraskad över resultatet. Det jag testade var om jag handlade börsen på måndag morgon, hur skulle det går för mig om jag sålde efter 1 till 5 dagar senare (på stängning). Kraven är att det är optionsinlösensvecka i April.
Du ser nedan resultatet för det. Längst ner så ser du avkastningskurvan efter köp på måndag morgon och sälj efter 4 dagar. I översta rutan ser du resultat om man säljer efter 1 dag upp till 5 dagar.
Börsen idag – Dagens analys

img 5ad258b08db28 Samuelssons Rapport
OMX OPEX
img 5ad25153ccdb0 Samuelssons Rapport
Stark edge under hela perioden.

Vill du ha konkreta råd om trading och aktiesparande? Få vårt nyhetsbrev!

Dela inlägget

Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email