Stor sannolikhet för uppgång

På fredag är det optionsinlösen för bland annat amerikanske optioner. OPEX kallas det bland traders. Jag brukar använda mig av detta i en del av mina strategier för att det finns en stark edge här. Aktieindex brukar påverkas mycket av denna händelse. Jag var lite nyfiken på hur Stockholmsbörsen skulle påverkas av detta. Vi alla vet ju att Stockholmsbörsen har hög korrelation mot omvärlden. Jag blev lite överraskad över resultatet. Det jag testade var om jag handlade börsen på måndag morgon, hur skulle det går för mig om jag sålde efter 1 till 5 dagar senare (på stängning). Kraven är att det är optionsinlösensvecka i April.

Du ser nedan resultatet för det. Längst ner så ser du avkastningskurvan efter köp på måndag morgon och sälj efter 4 dagar. I översta rutan ser du resultat om man säljer efter 1 dag upp till 5 dagar.

Börsen idag – Dagens analys

OMX OPEX

Stark edge under hela perioden.

Utbildningar

inom Trading och Investeringar?