April 2

Därför misslyckas de flesta med sin aktieportfölj | Hur man sparar och lyckas med aktier

Last Updated on 19 October, 2023 by Håkan Samuelsson

Därför misslyckas de flesta med sin aktieportfölj

Jag fick en bra fråga idag som jag också får väldigt ofta. Jag tänkte att jag passar på att publicera den här på bloggen också så att andra kan se och läsa vad jag tycker om detta.
FRÅGA:

<img class=”wp-image-100437 size-full” title=”Hur man sparar och lyckas med aktier” src=”https://samuelssonsrapport.se/wp-content/uploads/img_5d6ccd991c8ae.png” alt=”Hur man sparar och lyckas med aktier” width=”264″ height=”257″ /> Hur man sparar och lyckas med aktier

Hej!
Jag är intresserade av sparande, fonder och aktier men är ganska ny på det. Jag har även två barn i ålder 7 och 12 år. Deras barnbidrag har jag sparat i vanliga sparkonto. Själv har jag mer pengar sparade och det mesta på sparkonton. Tycker det är svårt att veta vad man skall läsa på och se då man investerar i sin portfölj med fonder och aktier. Bör man sätta barnens pengar på aktier som ger utdelningar, köpa investmentbolag? Mina egna pengar? Tänkte ta “rygg” på dig och följa “råden”!!?  Jag undrar då om medlemskap investerare eller något annat medlemskap är något för mig? Vilken?
Med vänlig hälsning
SVAR:  Tack för ditt mail!
Om du är nyfiken på hur jag investerar pengar så kan du se det genom att anmäla dig till medlemskapet INVESTERARE.  Där finns olika portföljer med olika risk.
För det första hade jag inte satt in några pengar på börsen överhuvudtaget om jag inte kunde vara utan dem i 3-5 år minst (helst längre). För att lyckas på börsen måste man vara långsiktig. Anledningen till det är att börsen “alltid går upp” i det långa loppet men att det däremellan kan komma större nedgångar. Har man otur så kan man hamna i en cykel nedåt under något år eller två. Dessa är sällsynta men händer (alltid) med ojämna mellanrum. De är tyvärr extremt svåra att förutspå så det är ingen idé att tro att man kan tajma detta enkelt genom att sälja av portföljen i god tid innan. Så det bästa är att vara såpass långsiktig att en nedgång på ett par år inte spelar någon roll.
Däremot om man exv månadssparar kontinuerligt utan avbrott så kan man jämna ut dessa perioder och göra något bra av dem. Om börsen gått ner mycket under en period så handlar du just då – om du månadssparar – väldigt billigt och kommer att tjäna mer på den kommande uppgången som en dag kommer igen.
Det jag beskriver ovan tillsammans med att köpa bra aktier är enligt mig nyckeln till att lyckas på börsen. Alltså, köp bra företag (aktier) och sitt på dessa i både ned och uppgång. Köp mer kontinuerligt och gärna månadsvis oavsett vad börsen gör. Till sist, Läs aldrig ekonominyheterna. Det kommer att grumla ditt omdöme och göra så att du inte klarar av att följa det jag beskriver ovan.
Det är egentligen ganska enkelt att lyckas med aktier om man håller sig till planen. De flesta gör inte det…
Och, en sak till. Här är resultaten de senaste 10 åren!
Hoppas det hjälper! Lycka till.

Related Posts

Prova Trading Signaler (Dagligen med Live Resultat) – 9 SEK

Prova Trading Signaler (Dagligen med Live Resultat) – 9 SEK

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer (Resultat från 2008)

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer (Resultat från 2008)

Aktiemarknaden 2024 (Massiv Guide): Så Fungerar Börsen (Sverige och Utomlands)

Aktiemarknaden 2024 (Massiv Guide): Så Fungerar Börsen (Sverige och Utomlands)

Preferensaktier – Visste du detta? | Bästa Preffar 2024 (Inlösen)

Preferensaktier – Visste du detta? | Bästa Preffar 2024 (Inlösen)