April 4

Det har varit en turbulent vecka. OMX 30 ner -5,3

Last Updated on 12 April, 2024 by Håkan Samuelsson

Det har varit en turbulent vecka. OMX 30 ner -5,3%. I stort sett hela börsen har fått stryk. Inte ens råvaror har klarat sig denna veckan. Världsindexet MSCI World har gått ner -5,63%. De flesta har flytt till säkrare papper såsom obligationer. Yielden har pressats ner på de flesta obligationspapper. Räntenedgångarna tyder på att marknaden förutser räntesänkningar framöver. Bästa bransch har Health care återigen varit. Och handlar vi aktier så vill vi vara i de sektorer som går bäst just nu. Aktier som kan vara bra att kika lite extra på just nu i “några-veckors-perspektiv” eller tills sektorn inte är starkast igen är: Astra, Biogaia, Bioinvent, Elekta, Karo Bio och Probi. Dessa ser bra ut med tanke på diagram och sektorstyrka. Kan du hålla dig borta från avtryckaren så hade jag rekommenderat att stoppa pengarna på banken istället till bästa räntan enligt Compricer. Det kan ta ett tag till innan vi får några styrkebesked från börsen.
v36 Samuelssons Rapport
Bästa aktie veckan som gick bland OMX30 var Tele2 och Swedish match. Sämsta var Nokia och Vostok Gas.
v36 veckans+svenska+aktier Samuelssons Rapport
Vår enkla kortsiktiga markettimer 10MA/21MA crossover visar SÄLJ. Vår långsiktiga 200MA visar också sälj.
v36 OMX30 Samuelssons Rapport
OMX Health care visar styrka.
Biotech Samuelssons Rapport
Världens marknader visar att dollarn varit stark. (bra för svensk export dit) Obligationer har gått upp, (yield ner) investerare flyr till säkrare marker. Förvånande har varit att guld också gått ner tillsammans med oljan, detta har troligen med styrkan i dollarn att göra. Sämst har Emerging markets gått. (Trist för alla PPM-sparare som gått “all-in” i detta på senare år). Reverse to the mean bevisar sin styrka mer än någonsin just nu…
v36 Hot+or+Not Samuelssons Rapport
SAMVIX visar att en viss volatilitet börjar komma tillbaka. På USA marknaden så har ett flertal av mina modeller signalerat buymode då volatiliten är större där. Men det har vi inte här så det är fortfarande SÄLJ.
v36 VIXSAM Samuelssons Rapport
Är det en viss divergens vi ser jämfört med förra botten i juli? Vi är inte i närheten ännu av så många nya “lows” som vi var då. Nu är inte detta benet ner klart ännu men divergensen kan vara viktig. Den är väldigt tydlig på USA börsen. Där är vi nere på nivåer som förra botten i indexen men bredden “breadth” är inte i närheten så ¨dålig som då. Detta tyder på att en snabb återhämtning kan vara möjlig eller rättare sagt så tror jag att sannolikheten är större för upp än ner. Men för att prata emot mig själv lite så är det ganska oviktigt så länge trenden är NER! “Trend is your friend”… 😉
v36 20Day higholow Samuelssons Rapport
McClellan visar att pengar strömmar ur marknaden. Visar SÄLJ.
v36 McClellan+OMX Samuelssons Rapport
Bottenfiskaren rör på sig lite men gör inget större väsen av sig.
v36 Bottenfiskaren Samuelssons Rapport
En titt på olika sentiment i framförallt USA visar inte på några speciella extremvärden alls. De jag tittar på är exv. VIX, Put/Call, AAII Investors Intelligence samt några mindre kända mätningar. I dessa sentiment vill vi gärna se extremvärden åt något håll för att sedan luta oss åt andra hållet.
Det var dagens genomgång av diagram. Som jag sagt många gånger tidigare, mina market timing modeller för längre sikt visar på att vi skall hålla oss till cashpositioner. Alltså, sälj vad du har och sätt in dina pengar på banken, allt annat är gambling. Om du trots allt vill spekulera i aktier så håll dig då till starka aktier i starka sektorer. Råkar du vara aktiestins eller heta Warren i förnamn då säljer du aldrig utan har en långsiktig strategi och har järnkoll på dina siffror… Om du nu mot förmodan heter Warren i förnamn så använder du nedgångarna som vi går igenom nu till att köpa in dig i bra företag till bättre priser.
Nu har jag svamlat klart och har du orkat läsa ända hit så är du värd en eloge… 😉 Ha en bra vecka!

Vad säger man? Finanskris!!!

Min blogg i Affärsvärlden

En rejäl rekyl på börsen

McClellan Oscillator på OMX – Modifierad McClellan

Related Posts

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer – (Resultat Från 2008)

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer – (Resultat Från 2008)

Prova Trading Signaler (Dagligen + Live Resultat) – Endast 9 SEK

Prova Trading Signaler (Dagligen + Live Resultat) – Endast 9 SEK

Japanska Yen – information om valutan Yen

Japanska Yen – information om valutan Yen

Hur påverkar stigande räntor din aktieportfölj och dina aktier?

Hur påverkar stigande räntor din aktieportfölj och dina aktier?