April 4

Diversifiera din trading – Holy grail?

Last Updated on 12 April, 2024 by Håkan Samuelsson

Diversifiera din trading –  | Sojabönor – kan man tjäna pengar på det?

diversifiera

Att diversifiera kan vara något av en “holy grail” om man håller på med trading. Om man som jag har automatiserat det mesta i min handel så blir det väldigt mycket enklare att handla med många strategier samtidigt. Fördelen med diversifiering inom trading är att du kan sänka din risk avsevärt samtidigt som du kan få högre avkastning. Drawdownen adderar inte och blir större men det gör däremot avkastningen. Givetvis måste ursprungsstrategierna vara av bra kvalitet och ha en start edge till att börja med.

En strategi som varit i en drawdown sedan september 2016 och precis gjort nya högstanivåer är en gammal trotjänare som trejdar Sojabönor (terminer). Inget spektakulärt i strategin egentligen förutom att den är robust. Den bygger på enkel och solid logik som har stor chans att leverera bra trades i många år framöver.

Återigen så är det en trendföljande strategi som endast har 35-40% vinnare men vinnarna är istället mycket större än förlorarna. I mars månad hade den en fantastisk trade som tjänade 47oo dollar per kontrakt (se bild) samt att den tog strategin till nya högstanivåer och avslutade drawdownen.

Trading behöver inte alltid vara högintensiv och extremt pricksäker med höga winrates. Även trendföljande strategier som denna kan ha en plats i en diversifierad portfölj. Nedan ser du ett diagram som visar avkastningen sedan 2009 och med ett courtage plus slippage på USD50. Tidigare än 2009 bör man vara försiktig med intradagsdata i sojabönor. Den har dessutom ändrat öppettider under åren vilket man måste ta hänsyn till om man skall handla och backtesta med terminen.

img 5b329dd539978 Samuelssons Rapport

Related Posts

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer – (Resultat Från 2008)

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer – (Resultat Från 2008)

Prova Trading Signaler (Dagligen + Live Resultat) – Endast 9 SEK

Prova Trading Signaler (Dagligen + Live Resultat) – Endast 9 SEK

Oslobörsen – Buy the fucking dip!

Oslobörsen – Buy the fucking dip!

RSI-indikator – en variant

RSI-indikator – en variant