August 8

En elev berättar – så blev jag en Algotrader med Samuelssons Rapport – Del 10

Last Updated on 19 October, 2023 by Håkan Samuelsson

Efter att samlat på mig lite kunskap var det nu tid att köra igång en simulering av mina strategier tills dess jag var helt redo och säker att köra igång live. Jag började även får en bättre kontroll över TradeStation som är plattformen som jag använder för att trada olika terminer och som är anpassat för att automatisera strategierna. Simuleringen innebär att jag köper och säljer på samma sätt som om det vore live fast att jag 12 1 Samuelssons Rapporthandlar med s.k papperspengar. Utgångspunkten är att tänka och hantera trades på samma sätt som om det vore på riktigt. Det är en otrolig fördel och möjlighet att kontrollera om du är redo att köra igång med riktiga pengar. Under tiden du simulerar kommer det uppkomma alla möjliga fel och problem, vilket ger dig träning och erfarenhet i hantering av dessa. Med erfarenhet av problemlösning kommer du kunna ta snabbare och bättre beslut. Simulering kan även vara smart om du exempelvis utvecklar en ny strategi som du vill köra i inkubation en längre tid för att se om det finns en robusthet och en edge.
Under swingtradingutbildningen började jag journalföra min trades vilket skapade en struktur och kontroll som jag tidigare inte hade. Uppskattade verkligen smidigheten att kunna titta tillbaka på resultat men även fördelen med att tydligt kunna följa utvecklingen framåt. Effektivt sätt att upptäcka fel och problem när du jämför journalen med dagens trades. Jag vet flera som inte ser potentialen i att föra journal och jag kan lova dig att du inte kommer ångra dig om du börjar med det. Jag för dagligen journal i excel men även en daglig journal i word där jag skriver ner tankar och funderingar på allt som berör min trading.
Strategierna som är integrerade i TradeStation använder kodningsspråket ’’Easy Language’’ och den funktionen används även i MultiChart. TradeStation är ett omfattande program med stort utbud av appar och trading alternativ och som är långt bättre än dem svenska alternativen om du frågar mig. Easy Language i vilket fall är ett programmeringsspråk som används för att programmera trading idéer, där du skapar, utvecklar en kod, en strategi som du sedan testar på den valda marknaden/marknader.
Detta är en väldigt spännande och smart funktion där du kan forma dina egna idéer till en strategi. Kika igenom tutorials på youtube om du vill tydligare se vad det handlar om. Eftersom kodningen är viktigt så disponerar vi mycket till detta. Föreställ er känslan att skapa en egen strategi som är robust och med en stark edge som du kan tjäna pengar på. Tänk då vilken potential du har att skapat en diversifierad portfölj med strategier som ingår i utbildningen med ytterligare strategier som du kan köpa på SR tillsammans med strategier som du själv utvecklar.
Jag kommer ta semester under kommande tre veckor men återkommer senare igen.
Del 1
Del 2
Del 3
Del 4
Del 5
Del 6
Del 7
Del 8
Del 9

Related Posts

Prova Trading Signaler (Dagligen med Live Resultat) – 9 SEK

Prova Trading Signaler (Dagligen med Live Resultat) – 9 SEK

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer (Resultat från 2008)

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer (Resultat från 2008)

Hur många håller på med algoritmisk trading?

Hur många håller på med algoritmisk trading?

6 månaders tradingutbildning – Algotrading (10 algostrategier)

6 månaders tradingutbildning – Algotrading (10 algostrategier)