September 11

En elev berättar – så blev jag en Algotrader med Samuelssons Rapport – Del 11

Last Updated on 11 April, 2023 by Håkan Samuelsson

Nu är jag tillbaka, taggad av att fortsätta dela med mig av mina erfarenheter. Kommer i detta inlägg fortsätta från där jag slutade i föregående inlägg, som handlade om upplevelser img 59b4ecd7f2b80 Samuelssons Rapportkring simulering av mina automatiserade strategier.
I det tidigare inlägget berättade jag att utgångspunkten med att simulera strategier är att tänka och hantera trejd på samma sätt som om det vore riktigt pengar för att få bäst möjliga förberedelse. Om du inte tränar och förbereder dig före matchen är sannolikheten större att du begår misstag eller skadar dig till den mån att du inte kan spela nästa match. Om vi
applicerar detta på tradingen kan vi säga om du inte förbereder dig och är kunnig i det du gör är sannolikheten större att du begår misstag som kan skada ditt konto och i värsta fall resultera i att du inte kan fortsätta trada. Om du tar hänsyn till detta kommer onödiga förluster bli färre och avkastningen avsevärt större. Det finns stor potential men var tålmodig.
Det var en pirrande magisk känsla när jag aktiverade mina strategier på mitt Live konto. Riktigt jävla kul att börja handla med riktiga pengar men samtidigt lite nervöst. Men en behaglig känsla att handla strategier som är statistiskt testade med en bestämd edge till skillnad från osäkerheten med slumpmässig diskretionär trading. Med anledningen av att jag simulerat tidigare var principen ungefär densamma men givetvis var känslan helt annorlunda.
Jag fortsatte föra journal som tidigare i både Excel men även dagliga tankar och funderingar i en Word journal. Jag körde igång samtliga strategier direkt då jag anser att diversifiera portföljen är viktigt för att minimera och sprida risken men också med förhoppningen om större avkastning. Men detta är givetvis med förutsättning att marknaderna du handlar inte är alltför korrelerade. Samtidigt som mina strategier handlar automatisk via min server fokuserar jag på att lära mig så mycket som möjligt om trading. Det är en perfekt kombination som ger mig möjligheten att spendera den mesta av tiden på strategiutveckling. Jag är nöjd med avkastning hittills och får hoppas det fortsätter så framöver.
En fortsättning på detta inlägget kommer inom ett par dagar…

Del 1
Del 2
Del 3
Del 4
Del 5
Del 6
Del 7
Del 8
Del 9
Del 10

Related Posts

Prova Trading Signaler (Dagligen med Live Resultat) – 9 SEK

Prova Trading Signaler (Dagligen med Live Resultat) – 9 SEK

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer (Resultat från 2008)

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer (Resultat från 2008)

Hur många håller på med algoritmisk trading?

Hur många håller på med algoritmisk trading?

6 månaders tradingutbildning – Algotrading (10 algostrategier)

6 månaders tradingutbildning – Algotrading (10 algostrategier)