May 18

En elev berättar – så blev jag en Algotrader med Samuelssons Rapport – Del 3

Last Updated on 19 October, 2023 by Håkan Samuelsson

Jag skriver här om min erfarenhet och upplevelse av att ha genomgått Samuelsson Rapports Algotradingutbildning. (Professional)
Fortsättning på Tradingresan – Swingtradingutbildning…
Under utbildningen samtalade vi genom Skype en gång varje eller varannan vecka. Vi hade kontinuerlig kontakt via mail. För att kunna img 591564c37ce54 Samuelssons Rapportköra strategierna behövs ett tradingsystem och när jag genomgick kursen för ett antal månader sedan kunde jag välja mellan Multicharts och TradeStation.
Nackdelen är att dessa kostar mycket men samtidigt är det suveräna handelssystem som är smidiga att handla med och som är en förutsättning för att kunna lära sig utveckla egna strategier. (Sedan jag slutade utbildningen så finns även även Amibroker och Prorealtime att välja emellan och som är billigare alternativ). Jag valde Multicharts eftersom det fanns en gratis trial på en månad att använda samtidigt som Multicharts i jämförelse med Tradestation har tillgång till fler europeiska marknader. I början gick vi igenom lite grundläggande funktioner med Multicharts. Jag kollade Multicharts tutorials för att lära mig ytterligare om programvaran, vilket jag kan rekommendera att göra. Oavsett vilken programvara du väljer är det viktigt att känna till dess viktiga funktioner.
Vi gick igenom varje strategi, idéerna bakom utvecklingen, uppbyggnaden, vilka indikatorer som passade bäst till den enskilda strategin och varför. Vi diskuterade vilka marknader som var bäst lämpade för mig att trada utifrån min situation. Vilken profit target och stop loss som fungerar bäst för just den specifika strategin och marknaden. Jag fick även två E-böcker som jag läste delar av som skulle förbereda mig innan jag skulle köra igång att trejda live. Jag fick lära mig innebörden av Position Sizing eller Money Management, Risk Managment men även väldigt mycket mer.
Någonting som genomsyrar hela kursen är förståelsen av vad en ’edge’ är. En edge är en term som används för att beskriva faktumet att det finns en positiv förväntning av en trade. Att din strategi är statistiskt testad för att ge en positiv avkastning över tid, att du har oddsen på din sida. En edge är som jag ser det den mest prominenta faktorn för framgångsrik trading över tid överhuvudtaget. Utan den har du egentligen ingenting.
Någonting som jag inte gjort tidigare men som jag förstår är viktigt för ens utveckling är att föra journal. Jag började dagligen journalföra mina trades, vilket strukturerade min trading. Detta uppskattas senare när du vill se tillbaka på dina resultat. Väldigt effektivt för att överblicka utveckling och upptäcka fel och misstag. Jag var nybörjade när jag påbörjade utbildningen men nu har jag kunskap, verktyg och tekniker som jag lärt mig och som jag har stor användning av idag i min utveckling till Algotrader.
Nästa vecka ska jag berätta mer om den spännande dagen när jag började trada live…
Del 1
Del 2
Del 3
Del 4
Del 5
Del 6
Del 7
Del 8

Related Posts

Prova Trading Signaler (Dagligen med Live Resultat) – 9 SEK

Prova Trading Signaler (Dagligen med Live Resultat) – 9 SEK

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer (Resultat från 2008)

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer (Resultat från 2008)

Hur många håller på med algoritmisk trading?

Hur många håller på med algoritmisk trading?

6 månaders tradingutbildning – Algotrading (10 algostrategier)

6 månaders tradingutbildning – Algotrading (10 algostrategier)