May 26

En elev berättar – så blev jag en Algotrader med Samuelssons Rapport – Del 4

Last Updated on 19 October, 2023 by Håkan Samuelsson

Jag skriver här om min erfarenhet och upplevelse av att ha genomgått Samuelsson Rapports Algotradingutbildning. (Professional)
Tradingresan – Live Swingtrading
Fortsättning på Tradingresan
Efter en tid av hårt arbete och fullt fokus på trading var dagen äntligen här då jag skulle köra igång Live med swingstrategierna. Var grymt exalterad över att börja trada signaler från mina nu tre strategier. Jag blev img 5927e0a7568e5 Samuelssons Rapportallteftersom mer trygg med MultiChart, programmet jag valde att använda när jag påbörjade utbildningen. Programmet kan vara jobbigt att lära sig i början men är lätt när man kommit igång med det. Det är en omfattande plattform med många grymma verktyg och funktioner. Som jag nämnt tidigare finns det flera bra tutorials där ute som hjälper dig att förstå programmet närmare.
Jag hade sedan tidigare integrerat strategierna som ingår i Swingtradingutbildningen i MultiCharts, vilket inte var några större svårigheter när du har Samuelsson som navigerar dig igenom alla stegen. Så småningom lär du dig allt detta och blir allt eftersom mer självständig som swingtrader. I början när allting var nytt och obekant använde jag strategierna för endast svenska marknaden. Med tiden när jag fick mer erfarenhet, blev jag mer och mer bekväm med programvaran och då utökade jag till ett par andra europeiska marknader men framförallt till den amerikanska marknaden.
Jag granskade mina strategier i MultiCharts varje dag med förhoppningen att dem hade gallrat ut några kandidater som har ’’köpsignal’’. Jag köper samtliga aktier som ger signal och som följer de kriterier som jag satt upp sedan tidigare och behåller dem  sedan tills en ’säljsignal’’ ges.
Eftersom strategierna är statistisk testade är det en förutsättning att du tar ’’alla’’ signaler och inte bara dem du ’’tror’’ har mest potential och även följer signalerna på samma sätt som i strategierna.
Vi hörs snart igen…
Del 1
Del 2
Del 3
Del 4
Del 5
Del 6
Del 7
Del 8

Related Posts

Prova Trading Signaler (Dagligen med Live Resultat) – 9 SEK

Prova Trading Signaler (Dagligen med Live Resultat) – 9 SEK

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer (Resultat från 2008)

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer (Resultat från 2008)

Hur många håller på med algoritmisk trading?

Hur många håller på med algoritmisk trading?

6 månaders tradingutbildning – Algotrading (10 algostrategier)

6 månaders tradingutbildning – Algotrading (10 algostrategier)