Last Updated on 7 oktober, 2021 by Håkan Samuelsson

Jag skriver här om min erfarenhet och upplevelse av att ha genomgått Samuelsson Rapports Algotradingutbildning. (Professional)
Tradingresan – Live Swingtrading fortsättning
Signalerna från strategierna är kvantifierade med en definierad edge, vilket betyder att det finns en positiv förväntning av en trade. Men självklart ger inte alla signaler alltid avkastning men du har dock alltidposition sizing Samuelssons Rapport oddsen på din sida, vilket betyder att du mest troligtvis kommer tjäna pengar över tid. En strategi har exempelvis en edge på 70% men det förutsätter att du som trader tar alla signaler för att strategin ska vara robust. Det kan vara en psykologisk utmaning i början att helt följa ett mekaniskt system eftersom den ”diskretionära” människan i dig tror sig veta bättre.
Andra saker som är viktiga tänka på är att ha lågt courtage och föra journal som jag nämnt i tidigare inlägg. Var konsekvent i din trading och ha tålamod. Position Sizing är oerhört viktigt, vilket betyder hur du ska allokera ditt kapital för att minimera risken. Läs mer om det här, ( http://www.vantharp.com/tharp-concepts/position-sizing.asp ).
Om jag ska sammanfatta mina upplevelser av utbildningen så kan jag helt klart säga att detta har givit mig mer än jag förväntade mig och är verkligen nöjd med Samuelsson som tradingcoach. Kunskaper som jag idag också har nytta av som Algotrader. Jag fick den hjälp jag behövde och uppskattade även att jag kunde ställa frågor om annat inom trading än swingtrading .
Möjligheten att få vägledning och hjälp av en professionell trader är inte direkt vanligt i Sverige. Frågan är om det ens finns? Dom flesta som erbjuder utbildning här hemma verkar ju inte ha trading som huvudsyssla utan har sina utbildningar, sina seminarier eller bokskrivande etc. som levebröd.
Denna utbildning är något som jag rekommenderar alla som är intresserade av trading.
Jag återkommer snart och ska då ska jag dela med mig av mina erfarenheter och upplevelser från Algotradingutbildningen som jag påbörjade några månader efter denna utbildningen!
Vi hörs snart igen…
Del 1
Del 2
Del 3
Del 4
Del 5
Del 6
Del 7
Del 8

Följ Oss På Twitter