June 9

En elev berättar – så blev jag en Algotrader med Samuelssons Rapport – Del 6

Last Updated on 19 October, 2023 by Håkan Samuelsson

Jag skriver här om min erfarenhet och upplevelse av att ha genomgått Samuelsson Rapports Algotradingutbildning. (Professional)
Jag har i tidigare inlägg berättat om mina erfarenheter och upplevelser av Swingtradingutbildningen på Samuelssons Rapport och hade nu i kommande inlägg tänkt dela med mig om hur det var att genomgå Algotradingutbildningen.
“Är du redo och motiverad att börja tävla med the big boys, du lämnar nu gokartbanan och hoppar direkt över till Formel 1”  //Samuelsson
Ovan citat kommer från Samuelsson från vårt första samtal och det fick mig verkligen att tänka till, bli lite nervös men samtidigt galet jävla taggad att köra igång och utvecklas som trader. Om du delar målsättning med mig att någon gång i framtiden kunna bli en framgångsrik trader, utveckla strategier från statistiska data, då är detta utbildning för dig.robottrading utbildning Samuelssons Rapport
Jag hade tradat strategierna från Swingtradingutbildningen i ungefär 3 månader, testat lite egna idéer och kontaktade Samuelsson någon gång ibland om jag hade några funderingar innan jag kände att det var dags att fortsätta med nästa utmaning. Jag bokade då in ett samtal för att få lite mer information om Algotradingutbildningen.
Denna utbildning kostar förhållandevis ganska mycket mer än Swingtradingutbildningen. Men som med allt annat så måste man våga satsa för att kunna komma någonstans. Samma princip med investeringar, du kan inte förvänta dig någon avkastning om du inte investerar.
Vi körde ett kortare samtal där vi diskuterade mer omfattande om vad dom olika paketen (Bas, Guld, Professional) innehåller och vilket kapital som krävdes för respektive. Man lär sig att trada med futures, alltså terminer. Terminer som har råvaror, valutor och obligationer som underliggande och vilket är annorlunda till skillnad från aktier och ETF’er.
Samuelsson rekommenderade några olika programvaror och mäklare som han tyckte var bra och jag valde ett av dessa alternativen. Jag fick se avkastningsrapporter från tradingstrategierna som jag skulle få ta del av. Vi gick igenom dessa och diskuterade risk, förväntad avkastning, förväntat spenderad tid och mycket mycket mer. Allt verkade väldigt intressant och jag kände ganska omgående att detta var det jag vill satsa på. Även om jag egentligen redan visste vad jag ville göra så tog jag några dagar och funderade igenom allting.
Egentligen var det inget svårt beslut men jag var lite osäker på hur mycket pengar jag ville allokera till detta. Men ju mer jag funderade desto tydligare blev det, detta var min möjlighet då jag hade tillräckligt med kapital, tid och ville satsa till 100%. Jag bestämde mig att satsa på professionella paketet och kontaktade Samuelsson om detta.
Nästa vecka ska jag berätta vidare om hur vi startade igång utbildningen
Del 1
Del 2
Del 3
Del 4
Del 5
Del 6
Del 7
Del 8

Related Posts

Prova Trading Signaler (Dagligen med Live Resultat) – 9 SEK

Prova Trading Signaler (Dagligen med Live Resultat) – 9 SEK

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer (Resultat från 2008)

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer (Resultat från 2008)

Hur många håller på med algoritmisk trading?

Hur många håller på med algoritmisk trading?

6 månaders tradingutbildning – Algotrading (10 algostrategier)

6 månaders tradingutbildning – Algotrading (10 algostrategier)