June 22

En elev berättar – så blev jag en Algotrader med Samuelssons Rapport – Del 7

Last Updated on 11 April, 2023 by Håkan Samuelsson

Jag skriver här om min erfarenhet och upplevelse av att ha genomgått Samuelsson Rapports Algotradingutbildning. (Professional)
Under utbildningens första samtal gick vi närmare in på vad vi kommer gå igenom under kommande 6 månader, vilket upplägg, hur vi skulle strukturera arbetet. Jag fick givetvis
Title Samuelssons Rapport
komma med egna idéer och tankar vad som passade mig bäst utifrån min situation. Vi gjorde ett schema i Excel med saker jag skulle ordna och gå igenom innan jag började trada live.
Jag valde som sagt att köra på Algotradingutbildningen – professionell. Med positiva erfarenheter och med goda kunskaper jag fått från Swingtradingutbildningen såg jag därför ingen anledning att inte ta det mest kompletta paketet. Min målsättning var att satsa stort och jag har även nämnt tidigare att jag anser att detta är unik möjlighet. Jag kan tänka mig att flera är tvivelaktiga och skeptiska då det kan vara mycket pengar för vissa men kan nu i efterhand säga att det var värt varenda krona. Det är väl dock väldigt individuellt vad som passar en själv, beroende på sin ekonomiska situation. All har vi även olika målsättningar och tid att disponera.
Eftersom jag jobbade heltid var min tid mer begränsad men Samuelsson hade möjlighet att vara väldigt flexibel, vilket gjorde att det inte vara några problem att kunna kommunicera. Under första tiden och första samtalen gick vi igenom mer praktiska saker som att ordna med material, server och välja mäklare. Jag upprättade ett Future-konto via TradeStation, det var en del papper att skriva under men annars var det ganska smidigt. Jag skaffade mig en VPS server som jag månadsvis betalar för. Anledningen till varför du behöver en server är för att det blir mycket smidigare och mer praktiskt eftersom du då kan ha igång strategierna dygnet runt.
Öppettider för terminsmarknaderna har generellt sett öppet mycket längre men varierar dock väldigt mycket mellan marknaderna. Det är även relativt billigt att använda en server och det är även en förutsättning för att du ska automatisera din trading. Windows är ett krav för att kunna köra TradeStations på datorn. Jag hade dock en Macbook Pro och många programvaror är inte anpassade för Mac. Jag körde dock något som heter Boot Camp, en funktion som är förinstallerat i Mac, vilket innebär att man partitionerar hårddisken för att kunna använda Windows. Jag kommer dock snart gå över helt till en Windows-dator. Kommer berätta mer om det framöver. Jag införskaffade mig även två stycken 25 tums Dell skärmar och jag märkte allt eftersom att skärmyta är något man aldrig kan få för mycket av.
Jag återkommer snart igen.
Del 1
Del 2
Del 3
Del 4
Del 5
Del 6
Del 7
Del 8
https://samuelssonsrapport.se/algo-trading/

Related Posts

Prova Trading Signaler (Dagligen med Live Resultat) – 9 SEK

Prova Trading Signaler (Dagligen med Live Resultat) – 9 SEK

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer (Resultat från 2008)

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer (Resultat från 2008)

Hur många håller på med algoritmisk trading?

Hur många håller på med algoritmisk trading?

6 månaders tradingutbildning – Algotrading (10 algostrategier)

6 månaders tradingutbildning – Algotrading (10 algostrategier)