July 13

En elev berättar – så blev jag en Algotrader med Samuelssons Rapport – Del 8

Last Updated on 19 October, 2023 by Håkan Samuelsson

Jag skriver här om min erfarenhet och upplevelse av att ha genomgått Samuelsson Rapports Algotradingutbildning. (Professional)
Jag var väl medveten när jag påbörjade Algotradingutbildningen att det kommer krävas mycket tid och arbete. Men när trading är ett av dina främsta intressen kan jag lova dig att det inte är några större problem att disponera den tiden och energin. Att sedan kombinera det med ett heltidsarbete var för mig inga större svårigheter men detta är väl dock väldigt individuellt.
Efter att ordnat med mycket av det praktiska som dator, skärmar, tradingmäklare(TradeStation), och server återstod nu mycket teoretiskt arbete. Jag hade en del förståelser om strategier, kodning, edger mm från Swingtradingutbildningen vilket var till en fördel. Men denna utbildning är dock mycket bredare, mer avancerad och djupgående, vilket krävde en del förberedelser innan jag kunde gå live.
Samuelsson rekommenderade mig två tradingböcker och eventuella frågor gick vi igenom vid Skype-samtalen. Den första boken förklarar mer grundläggande faktorer som är nödvändiga för att bli framgångsrik med sin trading. Många bra idéer och tips på hur du hittar edger på marknaden och hur du utvecklar dig ett tradingsystem som passar dig. Den andra boken var främst om kvantifierat trading och gick igenom mer grundligt och stegvis hur du utvecklar ett kvantifierat trading system. Det kan vara svårt att hitta böcker som ger färdighet och gallra ut dem som ger felaktighet. Men att läsa och studera mycket i ämnet är någon jag gör dagligen och efter hand lär man sig att se vad som är av kvalitet. Förutom att läser böcker, kikar jag runt mycket på nätet, läser artiklar, bloggar, och lyssnar mycket på intervjuer, poddar med duktiga välkända traders och investerare.
Strategierna som ingår i utbildning handlar terminer på en rad olika marknader. Det finns potential för en riktigt fin avkastning men det betyder även att risken är större. Men om jag får säga lite kort om terminer så är det ett finansiellt instrument med betydande hävstång. Terminer är ett derivat, vilket betyder att med ett mindre belopp kontrollerar ett betydligt större underliggande värde. Om du sedan har strategier som automatiskt handlar dessa marknader är det otroligt viktigt att kunna ha kontroll över sin trading och inneha kunskapen att vidta rätt åtgärder när problemen uppkommer.
Därför är det viktigt att inte ha för bråttom att börja trada live utan var tålmodig och starta igång när du känner dig säker. När du väl kör igång live kommer det dock innebära en magisk känsla kan jag lova. Grymt spännande och absolut det roligaste jag vet.
På återseende
Här nedan finner du tidigare inlägg.
Del 1
Del 2
Del 3
Del 4
Del 5
Del 6
Del 7
Del 8
Del 9

Related Posts

Prova Trading Signaler (Dagligen med Live Resultat) – 9 SEK

Prova Trading Signaler (Dagligen med Live Resultat) – 9 SEK

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer (Resultat från 2008)

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer (Resultat från 2008)

Hur många håller på med algoritmisk trading?

Hur många håller på med algoritmisk trading?

6 månaders tradingutbildning – Algotrading (10 algostrategier)

6 månaders tradingutbildning – Algotrading (10 algostrategier)