May 3

En elev berättar – så blev jag en Algotrader med Samuelssons Rapport

Last Updated on 11 April, 2023 by Håkan Samuelsson

Jag blev tillfrågad av Samuelsson för ett tag sedan om jag skulle vilja dela med mig av min upplevelse av algotradingutbildningen samt tradingresa personligen och tillsammans med Samuelssons Rapport. Jag tyckte idén var rolig och swing Samuelssons Rapportintressant och tackade ja ganska omgående. En av anledningarna till att jag tackade ja var för att jag tror att det kan vara intressant även för andra att läsa om min upplevelse och resa då många kanske står i valet och kvalet att göra en liknande resa eller kanske inte kände till att möjligheten ens fanns. Jag kommer skriva lite då och då och dela med mig av mina upplevelser hittills samt vad det är jag gör just nu och hur det går för mig med min trading.
Då sätter vi igång.

Tradingresan

Jag har använt mig av Samuelsons Rapport under en längre tid och jag hade som sagt tänkt att dela med mig av mina erfarenheter med er. Tanken är att både berätta om mina tidigare upplevelser samt att ni skulle få fortsätta följa min utveckling inom trading i samarbete med Samuelsson. Från diskretionär slumpmässig trading till statistisk testad algotrading.
Kort om min bakgrund så är jag en grabb på 24 år från Västsverige som har ett gediget intresse för investering och trading. Har studerat ekonomi och är övertygad om att jag har hittat rätt. Intresset för börsen har funnit sedan jag var väldigt liten och försöker ständigt lära mig något nytt. Som många andra där ute började jag genom att öppna ett ISK-konto på någon av de mer kända börsmäklarna, läsa böcker i ämnet, googla runt, prata med likasinnade etc. Jag kom dock till en tidpunkt då jag inte visste hur jag skulle ta mig vidare, stampade runt i blindo utan någon bestämt plan. Jag hittade vid den här tidpunkten Samuelsson Rapport som jag då började följa dagligen. Upplevde hemsidan som professionell och uppskattade att det fanns redovisades resultat att tillgå. Mig veterligen publiceras inte alltid det och det kan man ju fundera på varför…
Eftersom jag hade som målsättning att handla mer aktivt så fastnade jag mer för swingtradingen. Jag registrerade mig som Trader-medlem, upprättade ett ISK-konto för enbart ’’swingtradingen’’. Jag kontaktade även Samuelsson angående lite frågor och funderingar. Jag var nöjd med resultaten från swingtradingen men jag kände att jag ville utvecklas mer. Målsättningen fanns alltid där, att en dag kunna bli en framgångsrik trader. Mitt första steg var att börja med en Swingtradingkurs.
Vi hörs snart igen…
Del 1
Del 2
Del 3
Del 4
Del 5
Del 6
Del 7
Del 8

Related Posts

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer (Resultat från 2008)

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer (Resultat från 2008)

Prova Trading Signaler (Dagligen med Live Resultat) – 9 SEK

Prova Trading Signaler (Dagligen med Live Resultat) – 9 SEK

Hur många håller på med algoritmisk trading?

Hur många håller på med algoritmisk trading?

6 månaders tradingutbildning – Algotrading (10 algostrategier)

6 månaders tradingutbildning – Algotrading (10 algostrategier)