Last Updated on 7 oktober, 2021 by Håkan Samuelsson

Skönt med lite goda nyheter. Börsen gick upp! Sedan mitten av maj har börsen gått ner mer än 20%. Det är en rejäl nedgång det. Nu fick vi verkligen en reaktion på den stora nedgången. Den var ganska väntad men ingen visste exakt när det skulle ske. Nästan allting såg extrem översålt ut på diagrammen. Reaktionen blev mer än 8% på en vecka! Wow! Det var nog en hel del blankare som fick panik i det rallyt.

Om vi tittar på diagrammet nedan så gick det upp så mycket att vi redan gick igenom det närmsta motståndet på runt 880. Personligen tror jag att om vi skall få någon bärighet i detta så behöver stanna över denna nivån några dagar. Problemet är om vi tittar på den röda linjen som är ett 200 moving average att vi fortfarande befinner oss i en nedåttrend. Och det är en ganska så stark sådan. Problemet är också att vi gick nedanför det horisontella strecket som jag ritat i slutet av juni och det var en breakdown av en sk head and sholder. En formation som många ggr kan vara kraftig och svår att stå emot. Det krävs alltså en hel del för att fortsätta uppåt. Det som talar för en fortsatt korrektion uppåt är det faktum att börsen gått ner så extremt mycket och länge att en korrektion på bara några dagar är ganska osannolik. Normalt brukar det fortsätta några veckor. Men vi får se.
Tycker jag om att handla kortsiktigt på börsen så är jag en köpare av OMX just nu. Långsiktigt så sitter mina pengar på ett räntebärande konto fortfarande och får 5% i ränta. Visserligen med en inflation som äter upp det mesta men man kan inte få allt…

Följ Oss På Twitter