Last Updated on 21 oktober, 2020 by Håkan Samuelsson

eToro

eToro är en så kallad social handelsplattform. Det innebär att du kan öppna ett konto, sätta in pengar och sedan kopiera vad redan framgångsrika traders gör. Om du blir framgångsrik själv så kan även du bli kopierad. Då tjänar du en extra inkomst.

eToro tar social trading till en ny nivå

 eToro har valt att satsa på mer än bara att kunna kopiera andra traders handel. Dom tillhandahåller även en hel del verktyg som gör det enkelt att diskutera strategier och investeringar med andra traders. På eToro har alla användare en egen profil. Det påminner i mångt och mycket om en social-media-plattform. Alla medlemmar presenterar sig och det är full transparens på hur bra eller dåligt det går för varje medlem. Man kan också hur många som kopierar en annan medlem och man kan själv välja att kopiera de personer man gillar.

Topplistor gör det enkelt att sålla

På eToro finns det topplistor över de medlemmar som presterar allra bäst. Du kan enkelt scrolla dig fram till olika profiler. De duktiga investerarna förklarar oftast i beskrivning hur deras strategi ser ut, samt hur mycket pengar dom rekommenderar att man investerar när man börjar kopiera dom.
 

etoro
etoro
 

eToro – enkelt att komma igång

Det är mycket enkelt att komma igång med eToro. Börja med att öppna ett konto och för sedan över pengar från din bank. Så fort du ser pengarna på ditt konto så kan du börja investera elle kopiera. Är du inte intresserad av att kopiera, utan vill köra din grej, så går det också bra. Om du lyckas väl så kommer du märka att andra investerare vill kopiera ditt mönster. Fördelen med det är att du faktiskt får betalt för varje person som kopierar dig.

Att investera med eToro

Vill man som sagt inte kopiera andra traders så går det bra att investera på egen hand. Faktum är att eToro har mycket konkurrenskraftiga system och verktyg för att göra handeln intressant och detaljrik. Du kan med hjälp av verktygen göra analyser och se alla de nödvändiga nyckeltal som du brukar använda.

Investera i algoritmer

En annan mycket intressant tjänst som eToro erbjuder är att du kan investera i algoritmer. Så, inte nog med att du kan kopiera framgångsrika traders, nu kan du även prova olika färdiga algoritmer och se vad dom kan bringa för avkastning. Även här kan du läsa om varje algoritm och se vilken strategi den jobbar efter.

eToro – mer om bolaget

Som alltid när man ska flytta över stora summor till en ny bank, så vill man försäkra sig om att man har att göra med en seriös aktör. eToro grundades 2007 av tre entusiastiska entreprenörer. Tanken var från början att göra handeln mer fri. Man ville komma bort från de traditionella institutens verksamheter där det var komplicerat att handla med aktier. Idén låg rätt i tiden och bolaget har utvecklats väl. I takt med att det kommit nya konkurrenter har man hittat nya unika områden, såsom social trading.

Summering

eToro är handelsplattformen för dig som vill interagera med andra traders. Här kan du ta rygg på andra traders och även bli kopierad själv. Du kan testa nya sätt att investera och lära dig mycket om finansmarknaderna på köpet