Last Updated on 8 september, 2021 by Linus

Finansportalen

Jag letade efter ett omdöme om Finansportalen vilket är en sida som jag själv använder då och då. En sida som jag gillar och vet att många andra också gör. Men jag var lite nyfiken på om vad alla andra tycker, hur är omdömet egentligen? Om jag inte minns fel så köptes även Finansportalen av Schibstedt för ett tag sedan.
Jämför produkter

Relaterade artiklar

Kundernas omdöme om Finansportalen

Efter en snabb googling på nätet så hittade jag två artiklar.

FInansportalen - varning eller inte? Omdöme?
Finansportalen
De första heter: ”Finansportalen varning -Inte helt oberoende. Läs vår artikel först.”
och den andra är ”Omdömen om Finansportalen.se | Läs kundernas omdömen om Finansportalen.se”
Den första artikeln skriver följande. Jag rekommenderar dig att besöka artiklarna om du vill läsa kompletta artiklrar, detta är bara ett utdrag.

Jämförelsesajt

Finansportalen är en jämförelsewebblats med stort fokus på finans och jämförande av finansiella tjänster. Finansportalen kallar sig för sveriges största och mest oberoende tjänst för jämförelse av finansiella tjänster. Det är en sanning med modifikation. Faktum är att vi har anledning att anta att flera av finansportalens rekommendationer är baserade på ekonomisk ersättning. Precis som vi, är finansportalen en affiliate inom finans. Vi är objektiva i våra recensioner men också öppna om att vissa finansiella tjänster betalar för exponering av sina varumärken hos oss.

Finansportalen är antagligen inte helt oberoende

Hela finansportalens intäcktsmodell är baserade på affiliate marketing, det vill säga att varje lead eller sälj som kommer ifrån finansportalen genererar en intäckt för webbplatsen.
Med det sagt, finansportalen är en bra och välanvänd webbplats men det är fortfarande viktigt att du känner till hela sanningen. Lita aldrig blint på en hemsidas rekommendationer utan gör en gediken koll av produkten du är intresserad av. Läs flera recensioner och kolla vad som skrivs på sociala medier.

Om Finansportalen

Så här skriver dom på sin hemsida.
Finansportalen är en av Sveriges ledande oberoende sajter om ekonomi i allmänhet och privatekonomi i synnerhet. Här hittar du smarta tjänster som sparar och tjänar pengar åt dig. Med hjälp av olika jämförelsetjänster sänker du dina privata levnadsomkostnader inom till exempel lån, försäkringar och el samtidigt som du ökar avkastningen på dina aktier och fonder med något av alla de gratisverktyg som finns till ditt förfogande. Finansportalen är din guide till bättre privatekonomi och varje månad hjälper vi över 500.000 svenskar att fatta smartare beslut kring sin ekonomi.
Tjänsten grundades 2001 av Mikael Karlsson och sedan hösten 2016 ägs Finansportalen av Schibsted, en internationell mediekoncern med 6900 anställda i 30 länder. I Sverige äger och driver man förutom Finansportalen bland annat Aftonbladet, SvD och Blocket.

Om schibstedt

Schibsted Media Group (Schibsted ASA) är en norsk mediekoncern med huvudkontor i Oslo. Bolaget bildades som ett tidskriftsförlag av Christian Schibsted 1839 och blev aktiebolag 1989 efter att tidigare varit ett familjeföretag. Schibsted introducerades på Oslo börs 1992. I dag är koncernen en av skandinaviens största medieaktörer med verksamhet inom press, förlag, multimedia, online classifieds och mobila tjänster. Koncernchef är Rolv-Erik Ryssdal. CFO är Trond Berger. EVP Communications & CSR är Lena K Samuelsson och Fredrik Lindén är informationsdirektör.
Den svenska delen av verksamheten styrs under Schibsted Sverige AB. Koncernchef och vd är Raoul Grünthal. CFO är Erik Hjelmstedt. Schibsted Sverige har ca 1.300 anställda med huvudkontor i Schibstedhuset på Kungsbron i centrala Stockholm.

Slutsats

Som sagt, jag gillat Finansportalen och tycker det är en bra sida med mycket information och verktyg som är användbara för den som behöver finansiell information. Den rekommenderas med andra ord.

Följ Oss På Twitter