Last Updated on 22 november, 2020 by Håkan Samuelsson

Guld och silver – en jämförelse

Här är en liten bildserie som jag gjort av olika diagram där jag jämför Guld och Silver. Diagrammen visar silver för 3 månader sedan, silver idag, guld idag och platinum idag. Vi ser här att Guld som alla pratar om så mycket och som väldigt många tror kommer att gå upp kanske inte gör det trots allt.
I varje fall inte om man tror på att det finns en viss korrelation mellan Guld, Silver och Platinum. Titta särskilt på likheten mellan diagrammen för silver för 3 månader sedan och guld idag. Ganska likt va? Ett troligt scenario är att guld vandrar samma väg som silver. Jag tror diagramserien talar för sig själv.
Om någon fortfarande är bullish guld efter att ha sett dessa diagram så borde väl då silver istället vara ett bättre val än guld med tanke på att korrelationen mellan dom båda är hög. Silver finns som ETF också.
Men den bästa risk/reward trejden här borde väl ändå vara att köpa silver och blanka guld. En klassisk pair/spreadtrade.
Som jag skrev här så har jag en massa anledningar till att guld kommer gå upp men i och med att hela råvarusektorn (samt andra ädelmetaller) har kollapsat så tror jag nog numer på att det kommer att vara mycket svårt för Guld att vara kvar på dessa nivåer. En dubbel inverterad ETF för guld (DZZ) ligger nära till hands och är lockande…
Guld+idag Samuelssons Rapport
Silver+Juli Samuelssons RapportSilver+idag Samuelssons RapportPlatinum+idag Samuelssons Rapport