December 24

Handel med ETFer är inte samma sak som spel!

Last Updated on 22 August, 2022 by Håkan Samuelsson

Numera så är det väldigt lätt för helt vanliga människor att tjäna pengar på aktier och fonder. Har man bara en dator med internetuppkoppling så kan man snabbt ta reda på vad som händer med olika index, valutor och tillgångar. Men i och med att man numera kan sätta pengar på valutors rörelser såväl som på en tillgångs värde så finns det de som tror att handel med ETFer är spel.

Den som börjar handla med ETFer med denna inställning har verkligen inte förstått att en ETF är en börshandlad fond och inte en chanstagning på en värdeminskning eller ökning. Därmed inte sagt att handel med de binära optionerna inte är okej, det gäller bara att förstå skillnaden.

Spel finns det gott om!

För den som vill vinna pengar snabbt så är det klart att det kan vara en fördel med binära optioner som även anses vara rättvisare och enklare än vanlig börshandel. Det där med rättvist kan man diskutera, för seriös handel med aktier går inte ut på att man gissar och hoppas på det bästa. Men det är helt klart enklare att ha två val och snabbt få in en slant på korrekta gissningar.

Om man tycker att det är intressant med valutor och tillgångar så är det klart att  binära optioner kan vara en kul form av spel. Annars så finns det ju så många andra roliga spelformer online, man kan ju till exempel spela eurojackpot och ha chansen att vinna bra mycket mer än vad man kan med en mindre satsning på en binär option. Det är dock väldigt viktigt att förstå att den här typen av spel och ETFer alls inte är samma sak.

Vem bör handla med ETFer?

Men är det verkligen så att man bör hålla sig borta från ETF om man inte är en seriös börshandlare med lång erfarenhet? Nej, så är det inte! Som investerare i ETFer så kan du lätt följa med i utvecklingen av en samling tillgångar på nätet och via viktiga nyhetsorgan. Den här handeln innebär trots allt en lägre risk då man inte behöver köpa aktier i alla företag som ingår i ett index. I och med att man handlar med ett enda instrument men ändå kan investera i flera olika branscher så blir det enklare och flexiblare vilket gör den här handeln attraktiv för många.

Nybörjare bör dock se till att först och främst få en grundläggande förståelse för hur man handlar med finansiella instrument och då är binära optioner inte ett bra exempel!  Visst kan handel med binära optioner leda till att man får bättre koll på vad som händer med aktier och tillgångars värde men man behöver lite mer kött på benen för att lyckas med ETFer. Om det är så att du har ett stort intresse för börshandel och upplever att du faktiskt har möjlighet att investera på rätt sätt men inte vill ta för stor risk så är ETF handel för dig. Men om du mest är ute efter underhållning och möjligheten att snabbt tjäna pengar på rätt känsla för en valutakurs så kan du istället satsa på binära optioner som fungerar mer som spel där tur kommer att få stort inflytande över hur det går.

Related Posts

Vilken är världens bästa börs i världen historiskt?

Vilken är världens bästa börs i världen historiskt?

Bästa börsen i Europa historiskt?

Bästa börsen i Europa historiskt?

Vilken är nordens bästa börs historiskt?

Vilken är nordens bästa börs historiskt?

Vilken var den första aktien på stockholmsbörsen? (Och vilken var den första optionen)

Vilken var den första aktien på stockholmsbörsen? (Och vilken var den första optionen)