Hopbakslån

Har du många mindre lån och krediter idag? Ofta kanske man inte tänker på det, men kostnaderna för dessa kan sammantaget bli ganska höga. Ansök om ett hopbakslån där du samlar alla dina lån och krediter i ett och samma lån.

Skicka in din ansökan nedan och få svar från upp till 25 olika banker.

Tjänsten är gratis!

Minska kostnaderna genom hopbakslån

När vi köper en TV på avbetalning, handlar på nätet och betalar med Klarna, använder vårt bensinkort för mycket, osv. Ja då samlar vi på oss många små lån. Dessa lån kan ha mycket olika löptid, amortering och ränta. Dessutom har dom ofta avgifter för faktura och andra avgifter knutna till sig. Till slut kan kostnaderna för alla dessa lån bli så höga att man börjar få svårt att få ekonomin att gå runt. Alla pengar går till att betala av på alla dessa krediter och smålån.

Ta ett nytt grepp över din ekonomi med hopbakslån

Det är här som hopbakslån kommer in i bilden. Genom att ta ett hopbakslån som kan betala av alla dina smålån och krediter, så kan du få ner din månadskostnad rejält. Det blir lite som att städa i ekonomin. Men tänk bara på att inte ta en massa nya lån och göra om samma misstag igen.

Vad är ett hopbakslån egentligen?

Ett hopbakslån är ingenting annat än ett privatlån, även kallat blancolån. Det är alltså ett lån utan säkerhet. Räntan är individuell och banken sätter den baserat på din kreditscore. Om du har en bra kreditscore så kan du få en lägre ränta. Din score beräknas genom att titta på din taxerade inkomst och dina befintliga lån. Det innebär att får många smålån faktiskt försämrar din score och minskar dina möjligheter att få ett hopbakslån. Så var ödmjuk inför din ansökan och ta tacksamt emot vad som erbjuds. Men glöm för den delen inte att jämföra olika alternativ.

Så här ansöker du om ett hopbakslån

Börja med att gå igenom alla dina smålån och krediter och summera din totala skuld. Räkna också ut hur mycket du betalar varje månad på alla dessa lån. Då kan du enkelt se senare hur mycket du kan tjäna per månad genom att samla dina lån. Du du väl vet summan så får du ta dig en funderare på vilken avbetalningstid du vill ha på ditt hopbakslån. Många gör misstaget att samla sina lån och sedan dra på med maximal avbetalningstid. Då får man förvisso ned kostnaden rejält. Men man förlänger ju sin tid som skuldsatt ganska rejält. Här får man göra en avvägning och se vad man tycker är rimligt. 

hopbakslån

hopbakslån

Hopbakslånets beståndsdelar

Ett privatlån består av själva lånebeloppet, en avbetalningstid samt en ränta. När det gäller ränta så kan man titta på den nominella räntan eller den effektiva räntan.

Nominell ränta på hopbakslån

Nominell ränta är själva räntan som man betalar på det lånebelopp man hopbakslånar. Det är oftast den nominella räntan som bankerna visar upp när dom marknadsför sina hopbakslån. Men som vi snart ska se så tillkommer det ofta en del andra kostnader, vilket gör att den nominella räntan blir missvisande. I alla fall om man tänker att den nominella räntan ska visa kostnaderna för själva hopbakslånet.

Effektiv ränta på hopbakslån

Vill man få en mer rättvisande ränta så bör man istället leta efter den effektiva räntan.  Effektiv ränta har blivit allt mer populär bland jämförelsetjänster för privatlån. Då tar man nämligen alla andra kostnader som är kopplade till hopbakslånet och slår ut dessa tillsammans med räntan. Det kan vara kostnader såsom fakturaavgifter eller uppläggningskostnader för hopbakslånet. Den effektiva räntan visar alltså alla kostnader och när man ska jämföra hopbakslån med varandra så är det enklast att titta efter den här siffran.

Hitta det bästa hopbakslånet

För att hitta det bästa hopbakslånet så bör man använda sig av en jämförelsetjänst. Detta bör man göra av flera anledningar.

  • För att få bättre ränta
  • För att slippa många kreditupplysningar

Vill man få den bästa räntan så bör man göra en jämförelse av hopbakslån. Banker kan tolka din kreditscore väldigt annorlunda. En bank ger dig en kanonränta på ditt hopbakslån, medan den andra ger dig en mycket högre ränta. En annan bank kanske erbjuder 12 års återbetalningstid medan den andra erbjuder 15 år.

Försök att undvika många upplysningar vid ansäkan om hopbakslån

Varje gång du ansöker om ett hopbakslån direkt hos en bank så tas det en kreditupplysning på dig. Varje förfrågan registreras och syns i ditt utdrag. Det innebär att när nästa bank tar ut en upplysning på dig så kommer den att se din tidigare fråga. Varje fråga sänker ditt kreditbetyg. Därför är det viktigt att vara restriktiv med sina upplysningar. Använder man en jämförelsetjänst så är en av fördelarna att det bara tas en upplysning. Den här upplysningen distribueras sedan till de olika banker som dom samarbetar med. På så sätt kan du enkelt undvika att få för många frågor registrerade på ditt namn.

Hopbakslån ger utrymme att spara

Som ett sista tips är det värt att nämna vad man bör göra med de extra pengar man får över varje månad när man samlar sina lån. Man bör omgående sätta igång med sitt sparande. Väntar man för länge så kan man bli bekväm och ändra sin livsstil efter sin nya ekonomiska situation. Ju längre tid som går desto svårare blir det att komma igång med sparandet. Gör man det istället omgående så blir det enklare. Genom att spara en viss summa varje månad och sätta in dom på en fond eller liknande, så kommer pengarna istället att arbeta för en. Istället för att betala en massa ränta till en massa kreditgivare så kan du får ränta på dina pengar. Till slut kommer du att märka att intäkterna från ditt kapital sakta men säkert rör sig mot samma summa som de utgifter du har på ditt hopbakslån. Det kommer att vara en skön känsla. På slutet av återbetalningstiden kommer förhoppningsvis intäkterna från dina fonder att kunna användas för att fullt ut täcka dina räntekostnader.

Summering – Hopbakslån

Genom att ta ett hopbakslån kan du sänka dina utgifter varje månad. Se till att jämföra olika låneerbjudanden med varandra och sätt igång med ditt sparande. Det här kan vara din chans att återhämta dig ekonomiskt.

Leave a Reply