Last Updated on 7 October, 2021 by Håkan Samuelsson

För ett antal år sedan, 2011 tror jag de var, så hade jag en portfölj på min blogg som hette “Lat men Smart”. Det var en portfölj som enbart bestod av investmentbolag. Meningen var att vi inte skulle ändra i den så mycket utan låta bolagen ta hand om sig själva och att vi åker med på den förhoppningsvisa trevliga resan uppåt. Portföljen som den såg ut då hade slagit index alla år (utom ett tror jag) sedan år 2000. Observera att detta var utan utdelning vilket gör att avkastningen egentligen var mycket bättre.

Jag tänkte det kunde vara kul att se hur det har gått sedan dess om vi behöll samma portföljsammansättning. Jag kommer framöver erbjuda den portföljen gratis här på bloggen. Jag kommer inte att vikta om den vid nyår som jag gör med andra portföljer utan jag kommer endast låta den vara som den är. Så här ser avkastning ut sedan dec 2011 till idag.

lat men smart
En rejäl skillnad som ni ser. Portföljen har gått upp 154% (exkl utdelning) och OMX30 har gått upp 41%. Ni kommer hitta avkastning på denna strategi framöver under fliken resultat.

Följ Oss På Twitter