IG mäklare

IG är en global mäklare som startade redan 1974. Dom tillhandahåller finansiella tjänster och har på senare år fokuserat mycket på handel med CFD:er och andra finansiella instrument med hävstång.

Under tillsyn av finansinspektionen

När man kommer i kontakt med en mäklare för första gången så behöver man någon typ av trygghet. Man behöver veta att mäklaren är seriös och att allt är i sin ordning. IG står under finansinspektionens tillsyn i Sverige. Dessutom finns bolaget representerat av 13 länder och är global marknadsledare när det kommer till CFD:er. Totalt har bolaget över 195.00o kunder och erbjuder handel på över 16.000 marknader. Detta är svårslaget och svårt att finna bland IG:s konkurrenter.

En kombination av kunskap och möjligheter

IG har profilerat sig som en mäklare som ger traders möjlighet att handla med ett stort utbud av finansiella produkter. Man jobbar också mycket med att öka kunskapen hos sina kunder. I sitt utbud har IG en hel del kurser och bra förklaringar till hur olika instrument fungerar. Man går också på djupet gällande olika strategier för trading.

Enkelt att öppna ett konto

En annan fördel med IG är att det är mycket enkelt att öppna ett konto. Det går på några minuter. Med över 45 års erfarenhet kan du känna dig trygg i att dina pengar är i säkert förvar efter din första insättning.

CFD – vad är det?

CFD står för Contract for Difference och är ett finansiellt instrument. Fördelen med dessa är att man kan handla tillgångar med hävstång. Hävstången uppnås genom att den som köper en CFD enbart betalar en del av tillgångens nominella värde. Resterande finansieras genom ett lån som är inbyggda i produkten.  Det kan liknas med att köpa en bostad. Man betalar ju bara en viss del med kontanter. Resterande finansieras med lån. Men när bostaden stiger i värde så får man fortfarande ta del av hela värdeökningen. Att köpa en bostad och finansiera den med lån är alltså en typ av hävstångsprodukt.

Vad kan du handla för produkter hos IG?

Hos IG kan du handla med i princip allt. TIll exempel så kan du handla med index på över 25 olika marknader. Du kan handla med valutor om du gillar det och självklart aktier. Även kryptovalutor finns med i utbudet.

MetaTrader 4 – IG:s egna plattform

IG har också mycket användbar teknologi för handel. Deras egen plattform MetaTrader 4 ger dig som användare en tydlig överblick över alla dina affärer. Verktyget fungerar som ett stöd för dig och erbjuder all den data du behöver för att kunna följa marknaderna och fatta rätt beslut.

Support

IG erbjuder också telefonsupport, vilket inte är så vanligt om man tittar på deras konkurrenter. Ofta har dessa internationella aktörer begränsat sin support till chat eller e-mail, men här kan du ringa dygnet runt från lördagar klockan 9 till fredagar klockan 23.

Övrigt

IG är ett brittiskt företag som länge varit börsnoterat på Londonbörsen. Företagets huvudkontor ligger i London.
Företagets filial i Sverige är registrerat av Finansinspektionen.

Summering

Vill du ha en tillförlitligt mäklare med ett stort utbud av finansiella instrument och marknader – då är IG mäklaren för dig. Med över 45 års erfarenhet och under finansinspektionens tillsyn erbjuder IG bra tjänster och bra service.

Vill du ha konkreta råd om trading och aktiesparande? Få vårt nyhetsbrev!

Dela inlägget

Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email