Investera i lån

Last Updated on 10 november, 2020 by Håkan Samuelsson

Investera i lån till privatpersoner

Varför inte bli din egen bank och investera i lån? Det blir snabbt mer och mer populärt bland privatpersoner att investera sina pengar i lån via så kallad P2P (peer to peer). Det är en stor marknad som öppnas upp nu när bankerna tappar sitt monopol på att låna ut pengar till privatpersoner.

Nu kan du alltså vara din egen bank och tjäna ränta på pengar som du investerar i lån (”lånar ut”). Med ny teknik som utvecklats mycket de senaste åren så finns det nu alltså möjlighet för privatpersoner och vanliga investerare att investera i lån. Genom den så kallade P2P tekniken så har det nu blivit möjligt att koppla ihop investerare och låntagare via en digital plattform, utan banken som mellanhand. Låntagaren får en lägre ränta samtidigt som investerare får bättre avkastning på sitt kapital.

För att minska risken så har man möjlighet att investera i en korg av lån vilket innebär att din investering sprids ut över många lån istället. Din ränta som du får från investeringen kan du sedan också välja att den blir automatiskt återinvesterad i nya lån. Du behöver alltså inte gör någonting efter att du investerat dina pengar och satt igång tjänsten.

Jag har kikat närmare på 2 av de största aktörerna på den svenska marknaden vilka är Lendify och Brocc. Det kommer snabbt flera aktörer och det gäller att ha koll. När jag kikade runt för ett tag sedan så tyckte jag att de verkade vara de mest seriösa och de hade ett bra upplägg.

Här kan du se om Lendify fortfarande är attraktivt. Broccs erbjudande hittade jag här.

Vill du ha konkreta råd om trading och aktiesparande? Få vårt nyhetsbrev!

Dela inlägget

Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email