Tjäna Pengar Hemifrån

Allt fler börjar titta närmare på möjligheten att jobba hemifrån. Dels kan det vara för att ha en liten sidoinkomst, något du kan göra på din fritid. Andra tycker det är skönt att slippa rutinen av att gå till ett jobb varje morgon. Sedan kan det också öppna möjligheten att bo var som helst i världen men ändå ha ett bra jobb. Oavsett vilken kategori du faller i så kommer du att hitta mycket intressant i listan här nedan. Låt dig inspireras till att börja tjäna pengar hemifrån.

1) Starta upp din egen blogg. Trots att det finns så många bloggare har du en chans att lyckas med det här. Det viktiga är att ha något intressant att berätta så att du får upp en läsarkrets. Ofta är det lättare att skriva bra innehåll om du verkligen tycker om det du håller på med. Så skriv gärna om något som ligger dig nära om hjärtat. Med tiden kan du tjäna bra pengar på reklam och e-handel. Men det tar tid att bli populär och kräver en hel del arbete. Så du behöver tålamod och en förmåga att regelbundet lägga ut nytt och intressant material.

2) Tjäna pengar på betalda undersökningar på nätet. Det är ett lätt sätt att tjäna pengar på. Företag lägger idag ut stora summor med pengar för att ta reda på vad konsumenter tycker och vill ha. Nu kan du själv vara med och tjäna pengar enkelt online på dessa betalda undersökningar. Du kan hitta betalda undersökningar här (också för svenskar).

3) Jobba som skrivare. Det här är ett brett yrke, som inkluderar allt som har med skrivande att göra. Journalism, men också så kallade spökskrivare. Du kan vara den som skriver innehållet på sajter, bloggar eller artiklar. På den engelska marknaden är konkurrensen ganska stor. Men om du är bra med det skrivna ordet så kan du lyckas ganska bra på svenska och därmed kunna jobba hemifrån.

4) Översättning och språklektioner. Världen har krympt och du kan idag jobba hemifrån genom att ge lektioner via internet, som med Skype till exempel. Många företag satsar på att de anställda ska kunna språket innan de skickas på ett nytt uppdrag.

5) IT-konsult. Alla har datorer men de flesta vet inte så mycket om dem. Du kan göra mycket från en separat dator och måste inte vara på plats. Att jobba hemifrån är lätt med remote access eller rådgivning.

6) Kundtjänst. Att jobba hemifrån med kundtjänst är både lätt och effektivt. Du kan sitta var som helst i landet och svara i telefon eller mejl. Det kräver att du har ett lyssnande öra och intresse för andras problem, samt att du känner till verksamheten och dess olika delar.

7) Göra smycken eller annat hantverk. Det går att förvandla en hobby till inkomst. Sätt upp en sajt och marknadsför dina saker. Eller sälj dem via Etsy, fiverr eller liknande sajter som tillåter dig att jobba hemifrån.

8) Sälja kakor. Det kanske låter banalt men kan bli en stor verksamhet om du är riktigt bra. En del har specialiserat sig på tårtor med design och levererar till fester, födelsedagar och bröllop. Ju bättre du är desto mer kan du tjäna. Men även mer normal bakning kan växa till sig, det är många som gärna vill ha hemlagat men inte har tid själva.

9) Webbutvecklare. Har du pluggat koder och kan skapa en väl fungerande hemsida så kan du mycket väl jobba hemifrån med det. Kan du bygga avancerade system från grunden så har du större chanser till jobb. Men även webbutvecklare som använder publiceringsverktyg kan komma långt.

10) SEO-konsult. Som SEO konsult kan du dels ge goda råd om hur de ska gå till väga för att lyckas i sökmotorer, men också vara den som ser till att det händer. Du kan ha skribenter som också jobbar hemifrån. Hjälpa kunden med SEO och göra sin sajt synlig.

Jobba hemifrån

Jobba hemifrån

 

11) Digital marknadsföring. Dagens marknadsföring måste inkludera en digital del, för så gott som allt sker på nätet. Du kan jobba hemifrån och lägga upp en fungerande strategi för vilket företag som helst. Koppla samman med SEO, sociala nätverk och allt annat som behövs för att lyckas idag.

12) Skriva sånger eller texter på beställning. Folk vill gärna ha originella sånger för sitt bröllop eller andra evenemang. Eller så har de musiken men är inte så duktiga på att uttrycka sig med ord. Du kan också marknadsföra din egen musik eller sånger, det är lätt att bränna en CD eller överföra filer.

13) Catering. Det kan vara svårt att ha en catering-firma utifrån ett helt vanligt kök, men det är inte alls omöjligt. Begränsa dig till mindre tillställningar och håll din meny enkel. Många fester idag har ett tema, som går igen även i maten.

14) Fotograf. Folk älskar fotografier och det är inte alla du kan ta med din mobiltelefon. Har du lite kunskap kan du ta porträttbilder. Ett alternativ är att ta bilder när du är utomhus för att sedan sälja dem online. Dels till specifika kunder men även genom att lägga upp dem på sajter med stockfoton. Du får en liten summa varje gång någon laddar ner dina bilder.

15) Lärare. Du kan lära ut mycket och jobba hemifrån, både akademiska ämnen eller något typ musikinstrument. Dels kan eleverna komma till dig. Men det går också att lära ut olika saker via internet. Med en helt vanlig webkamera och mikrofon kan du ha kontakt med vem som helst ute i världen.

16) Sömmerska. Folk behöver laga eller ändra sina kläder, perfekt för dig som vill jobba hemifrån. Andra vill ha en skräddarsydd klänning. Du kan också sy leksaker eller tillbehör för att sedan sälja dem online.

17) Bokföring. Med dagens molntjänster och digitala verktyg är bokföring lätt när du vill jobba hemifrån. Alla fakturor och kvitton kan scannas eller på annat sätt överföras till din dator, och du gör jobbet i lugn och ro hemma.

jobba hemifrån

jobba hemifrån

 

18) Dagmamma är ett jobb som tillåter dig att jobba hemifrån. Du kan också ha dina egna barn hemma, vilket kan vara en stor besparing.

19) E-handel. Det finns flera olika sätt att driva e-handel och jobba hemifrån. Du kan antingen sälja dina egna produkter eller vara affiliate för andra företag.

20) Redigering och korrekturläsning. Du måste kunna språket väl för att jobba med detta, för ofta är detta sista steget innan publicering. Felstavningar och grammatiska fel kan göra stor skada. Så när du jobbar hemifrån med detta måste du vara noggrann och ha ett öga för detaljer.

21) Planera evenemang. Kan kräva en del arbete på plats, men är ett bra sätt att jobba hemifrån på. Alla kontakter med leverantörer, catering och location kan skötas från hemmet.

22) Starta egen You Tube kanal. Vissa Youtubare har många efterföljare och tjänar ganska stora pengar. Du kan jobba hemifrån och få betalt för annonser eller för att visa upp vissa produkter.

23) Smådjursvård. Hundar och andra smådjur behöver alltid tvättas. Lär dig klippa klor och rent allmänt ta hand om djuren.

24) Programmerare. Det här är ett brett yrke som passar väldigt bra för att jobba hemifrån. Beroende på din nivå kan du programmera dataspel, industriella maskiner eller vad kunden än beställer. Det är stor efterfrågan på programmerare runt om i Europa.

25) Uthyrare. Många tjänar stort på att hyra ut sitt hem på Airbnb eller liknande sajter. Du kan välja om det bara ska vara ett rum eller delar av hemmet. Har du lite utrymme i en källare till exempel så kan det löna sig att ställa det i ordning.

26) Reparera cyklar och maskiner. Om du är lite händig finns det en ganska stor marknad för att jobba hemifrån. Sprid ordet via annonser i matbutiken och online. I början kan det vara lite tungt men när du har arbetat upp ett gott rykte kommer uppdragen att trilla in.

27) Strategi för sociala nätverk. Alla företag har behov av en väl fungerande strategi på de sociala nätverken. Det är här folk träffas och du måste vara aktiv för att lyckas i affärsvärlden. Du kan jobba hemifrån och hjälpa olika företag komma igång.

28) Sjuksköterskeuppgifter. Vissa privata hälsobolag anlitar sköterskor för att svara på klienternas frågor på telefon. Andra behöver någon som kan yrket och tar hand om administrativa uppgifter.

29) Marknadsundersökningar. Företagen är intresserade av att veta vad kunderna tycker om deras produkter och tjänster. Därför lägger de ner en hel del tid och pengar på att intervjua dem och göra marknadsundersökningar. En del kräver att du sitter på plats men många tillåter sina anställda att jobba hemifrån.

30) Mötesbokningskonsult. Ett jobb som innebär att kunna sälja, men framför allt att få till möten med potentiella klienter. Du måste ha en känsla för folk och sätta kunden främst. Samtidigt krävs det uthållighet och kompetens, men helt klart ett bra sätt att jobba hemifrån på.

31) Begravningsrådgivare. Det här kan vara ett stressigt jobb men ganska enkelt att jobba hemifrån. Du ger råd till de anhöriga om vilka val de har och hur mycket allting kostar, något som du kan göra över telefonen eller via e-post. Om du önskar kan du kombinera det med personliga möten eller delta i begravningar.

32) Transkribera eller skriva ut från video och audio filer. Ett ganska vanligt uppdrag för den som jobbar hemifrån. Du lyssnar på en inspelning och skriver sedan ner allting i ett dokument. Stora konferenser och andra viktiga möten måste alltid transkriberas.

33) Resebyrå. Ett perfekt jobb för att jobba hemifrån. Många som gör det har specialiserat sig på ett visst land eller en särskild sorts semestrar. Ju duktigare du är desto fler kunder kommer du att få. Du kan anordna gruppresor med en speciell inriktning och guider som talar svenska, till exempel.

34) Grafisk design eller webbdesign. Inte riktigt det samma som en webbutvecklare även om de är besläktade. Här läggs mer vikt på utseendet, och du behöver en stark känsla för färg och form. Lätt att jobba hemifrån med eftersom du sitter vid datorn och arbetar.

35) Hundvakt. Folk jobbar dygnets alla tider och vill gärna ha någon som ser efter deras hund. Det kan vara ett roligt sätt att jobba hemifrån och du har tid över till att göra annat också.

36) Personlig assistent. Det finns mycket som kan göras via telefon eller nätet. En personlig assistent som jobbar hemifrån kan boka in möten, göra scheman och ta hand om allt det praktiska.

37) Testa webbsajter. Både stora och små sajter betalar gärna någon för att testa hur väl deras hemsidor fungerar. Som helt vanlig person kan du jobba hemifrån och ge dina intryck av hur det går. Om du har mer utbildning eller erfarenhet kan du ta jobbet till en högre nivå.

38) Terapeut. Det har visat sig vara ett utmärkt sätt att jobba hemifrån på, speciellt när det kommer till familje- eller äktenskapsrådgivning. Klienterna känner sig avslappnade och du behöver inte stor plats för att ta emot dem. Men många trivs också med att få råd och prata via video eller chatt.

39) Valutahandel. Snabbt och tidvis stressigt. Men en chans att jobba hemifrån och tjäna stora pengar. Skaffa tillräckligt med information innan du sätter igång och lägg upp en praktisk plan för din valutahandel.

40) Tjänster hemma. Du kan öppna ett kontor i ditt hem, och låta kunderna komma till dig. Men vad som är ännu mer vanligt för den som jobbar hemifrån är att ge råd och tjänster via mejl eller telefon.

41) Telefonförsäljare. Du måste inte sitta på ett kontor för att sälja utan kan lätt jobba hemifrån. Eftersom lönen ofta är baserad på provision så kan det ta ett tag innan du arbetat upp en god inkomst. 

Vissa jobb kräver ett tillstånd, men nu för tiden är det ganska lätt att driva egen verksamhet även utan f-faktura. Du kan alltid fakturera genom ett finansbolag som tar en liten avgift för tjänsten. Detta gör det så mycket lättare att komma igång och jobba hemifrån. Egentligen är det bara fantasin som sätter gränserna.

Om du är bra på något kan du ofta förvandla det till ett jobb. Annars kanske du kan lära dig med tiden. Många har oanade förmågor som kan göra livet lättare, som att kunna ha en inkomst direkt från hemmet. Det är också viktigt att marknadsföra sig på flera olika sätt. Bygg upp en närvaro online och sprid information om de tjänster du erbjuder. Det behöver inte alls ta lång tid innan du börjar att jobba hemifrån.

Denna text är skriven av en frilansskribent och kan innehålla faktafel.