Konsolidering. vad betyder det? – förklaring och definition

Konsolidering kan betyda flera olika saker beroende på vilken bransch man syftar på. Denna bloggen håller på med trading, privatekonomi och investeringar så då blir valet enkelt. Kosolidering betyder inom trading att aktiekursen har stannat av och att den för närvarande inte befinner sig i en trend. En kosolidering kan vara bra att identidiera av flera anledningar. Kanske du vill använda dig av scalping. En metod som är ofta är beroende av att man handlar något inom en viss intervall. Man köper och säljer något om och om igen inom ett särskilt prisspann. Det är en variant, det finns flera. Men just denna variant av scalping är beroende av en konsolidering. Kan du då identifiera denna så är hälften vunnet.

Nedan bild visar ett exempel på en konsolidering.

konsolidering

konsolidering

 

Här hittar du en ordlista inom både ekonomi, trading och finans i Sverige. En ekonomisk ordlista med alla de viktigaste begreppen.

Vad blir effekten av några dagars konsolidering efter en stor range day i OMX?

Vad händer efter en stor range day och konsolidering i OMX (XACT Bull)? En konsolidering där vi först har en stor ”rangeday” (high-low) och sedan några dagar med mindre ”ranges” än den första.

Den bästa exiten är efter 4 dagar. Då får man bäst vinst och profit factor. Procent vinnare blir högre efter 5 dagar.

Här hittar du många fler strategier och edger.

Read More