Last Updated on 12 september, 2021 by Håkan Samuelsson

Nästan alla drömmer om att ha mer pengar att spendera på saker som de gillar. Det stora problemet är att många tror det enda sättet att ha mer pengar över är att tjäna mer pengar vilket inte är enkelt. De missar en viktig sak. För att ha mer pengar över behöver du bara spendera mindre och detta är väldigt enkelt.

Självkontroll:

Det första du måste lära dig för att spendera mindre är självkontroll. Du måste ta kontroll över din ekonomi. Börja med att sätta dig ner i slutet av en månad och lägga fram alla siffror. Kolla hur mycket du tjänar och hur mycket du gör av med. Sedan tittar du vad du lägger alla dina pengar på. Finns det några utgifter som är onödiga? Behöver du verkligen den där koppen kaffe på vägen till jobbet? Ett sätt att spara pengar kan vara att ta med en termos med kaffe till jobbet hemifrån. Både godare och billigare.

Sätt upp mål:

Att spara pengar utan att ha något att spara till är nästan omöjligt. Du kommer därför behöva sätta upp olika mål för dig själv. Kanske vill du resa bort någonstans? Sätt då det som mål och varje gång du vill spendera pengar behöver du bara tänka på detta mål. Med lite tur ändrar du dig och sparar istället pengarna.

Zmarta
Zmarta

Separat sparkonto:

Det här är nästan det viktigaste du kan göra för att spara stora summor pengar. Skapa ett separat sparkonto där du varje månad sätter in en viss summa pengar. Sätt över denna summan i början av månaden, sen får du klara dig med det du har kvar på kontot. Sparkontot ska inte röras, se det som om du inte har dem pengarna. Pengarna på sparkontot får bara användas till ditt mål. Inget annat.

Jämför:

Det finns faktiskt ett sätt at minska dina utgifter utan att behöva ge upp något. Om du jämför lån, elavtal och försäkringar kommer du kunna sänka dina månadskostnader utan att du ger upp något. Många bolag konkurrerar med varandra, att byta elavtal eller försäkring kan därför spara dig stora summor pengar.
Men vem orkar egentligen leta igenom tusentals olika sidor för att jämföra olika avtal och lån? Du är inte den enda som tycker så och därför finns nu Zmarta. Zmarta är en sida på internet som jämför lån, elavtal och försäkringar så att du slipper. Du behöver bara fylla i några få saker så hittar Zmarta det som passar dig bäst till lägst pris. På bara några få sekunder kan du alltså spara stora summor pengar.

Sammanfattning:

Som ni ser finns det många olika sätt som du enkelt och snabbt kan spara pengar på. Först måste du lära dig självkontroll och ta kontroll över din ekonomi. För att förenkla ditt sparande bör du också sätta upp ett mål. Nästa steg är att skapa ett separat sparkonto så att du kan se ditt sparande växa varje månad. Det sista knepet som vi gått igenom är att använda Zmarta för att jämföra lån, elavtal och försäkringar online. Vi hoppas att även ni kan lyckas med ert sparande tack vare dessa tips.

Följ Oss På Twitter