April 4

Kryptomäklare – Jämför och hitta den bästa och billigaste kryptomäklaren

Last Updated on 12 April, 2024 by Håkan Samuelsson

Kryptomäklare

Kyptomäklare och handelsplattformar som fokuserar på så kallad kryptohandel har sedan Bitcoin på allvar började stiga i värde ökat lavinartat. Utbudet av kryptomäklare är gigantiskt och det kan vara svårt att navigera och välja vart man ska vända sig om man vill börja trada med Bitcoin. Vi går igenom de viktigaste faktorerna som du behöver ha koll på innan du ger dig i kast med att registrera konto och föra över pengar till en kryptomäklare.

Coinbase borja handla Samuelssons Rapport
markets borja handla Samuelssons Rapport
avanza borja handla Samuelssons Rapport
avatrade borja handla Samuelssons Rapport
nordnet borja handla Samuelssons Rapport

Vad är kryptohandel?

Kryptomäklare erbjuder alltså kryptohandel, men vad är det? För den som lyckats missa detta hypade fenomen så är kryptohandel alltså handel med så kallad digital valuta. Bitcoin skapades 2009 och även om valutan inte vunnit någon större framgång när det gäller användning så har valutan fått betydligt mer uppmärksamhet som en tillgång som man kan köpa och sälja i syfte att tjäna pengar på ett stigande värde.
Att syssla med kryptohandel skiljer sig mycket från att handla med konventionell valuta, eller aktier och fonder. Men det finns också likheter. Om du är intresserad av att ge dig in handel med kryptovaluta så behöver du öppna ett konto hos en kryptomäklare. Se till att välja en någorlunda välkänd mäklare, då det vimlar av oseriösa aktörer på marknaden som lovar guld och gröna skogar.

Kryptomäklare
Kryptomäklare

Kryptomäklare som erbjuder handel 24/7

Fördelen med att handla med kryptovaluta hos en kryptomäklare är att man inte behöver vara bunden till öppettider som en vanlig börs har. Här kan man handla 24/7. Det är dock för den sakens skull inte alla mäklare som tillhandahåller handel under årets alla dagar, dygnet runt, men möjligheten finns. I och med att många mäklare har sin bas i andra tidszoner än vår så är det bra att ta en extra koll på vilka öppettider dom har.

Kryptomäklare som erbjuder Social Trading Network

En hel del historier cirkulerar på nätet om traders som blivit experter på handel med kryptovalutor och som blivit mycket rika på kuppen. Vissa mäklare erbjuder dig som kund att ta rygg på dessa traders och helt enkelt kopiera deras aktiviteter. Det kan liknas vid att handla en hedgefond. Man blir delaktig i enskild investerares portfölj. Konceptet kallas Social Trading och vissa mäklare erbjuder ett så kallat Social Trading Network där man kan se olika traders resultat och välja vilka man vill kopiera.

Kryptomäklare som erbjuder bra diagramverktyg för trading

Precis som vid all annan trading så handlar kryptohandel om att ha så bra och tillförlitlig information som möjligt. Vissa mäklare är bättre än andra på den här punkten. Kan du öppna ett testkonto hos mäklaren, så gör det. Då får du chansen att se vilka verktyg och diagram som finns tillgängliga.

Hävstång

Avslutningsvis bör du även kolla upp om kryptomäklaren som du tittar på erbjuder hävstångsprodukter. En hävstång innebär att du kan belåna dina innehav för att på så sätt få en större utväxling på kursrörelserna. Vissa kryptomäklare erbjuder produkter med gigantisk hävstång. Här bör man dock vara försiktig. Med för stor hävstång så blir investeringen ingenting annat än en satsning på roulette.

Related Posts

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer – (Resultat Från 2008)

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer – (Resultat Från 2008)

Prova Trading Signaler (Dagligen + Live Resultat) – Endast 9 SEK

Prova Trading Signaler (Dagligen + Live Resultat) – Endast 9 SEK

Bitcoin Daytrader – Blanka Bitcoin

Bitcoin Daytrader – Blanka Bitcoin

Bitcoin daytrader – vinst igen – denna gången live!

Bitcoin daytrader – vinst igen – denna gången live!