April 4

Kryptovalutor i tider av ekonomisk turbulens: Här är vad du behöver veta

Last Updated on 12 April, 2024 by Håkan Samuelsson

Kryptovalutor är en typ av digital valuta som inte är knuten till någon regering eller centralbank. Den senaste tidens ekonomiska turbulens i världen har haft en stor påverkan på krypto-branschen och dess värde.

Med tanke på rådande marknadsförhållanden och dessa turbulenta tider har många investerare börjat fundera om de verkligen borde investera i kryptovalutor. I vår artikel undersöker vi varför kryptovalutor nas marknadsvärde har gått ned på sista tiden och ger en analys av hur framtiden ser ut för kryptovalutor.

Majoriteten av kryptovalutor har förlorat sitt marknadsvärde

Kryptovalutor har varit i nyheterna ett tag nu. Efter flera år av stigande kurser, så har kursutvecklingen inte gått särskilt bra på den sista tiden. Faktum är att majoriteten av dessa digitala valutor har tappat sitt marknadsvärde. Till exempel föll Bitcoin under 20.000 dollar tidigare i månaden då flertalet investerare valde att sälja sina kryptovalutor och andra risktillgångar.

Detta drivs av makroekonomiska faktorer som inflation och den amerikanska centralbankens ränteförändringar. Förutom att ha en betydande inverkan på krypto marknaderna, så har aktiemarknaden också varit tumultartad – med många teknikaktier som gått ned i värde.

Hur ser framtiden ut för kryptovalutor?

Kryptovalutor har tagit världen med storm och har utvecklats från vad många betraktade som en nisch investering till en etablerad och pålitlig investeringsform. Även om den har, i likhet med andra investeringsformer, tagit stryk de senaste månaderna – så spår många experter att dem har en god framtid.

I länder där den lokala valutan har devalverats mot dollarn ses bland annat krypto som en investering som man måste ha – eftersom den potentiellt kan användas som ett en tillgång som fungerar som inflationsskydd eller tillgång som kan ersätta den lokala valutan. Medan i andra utvecklade länder där de har en stabil växelkurs ses tillgången mer som en investering som kan vara bra att ha för att diversifiera sin egen portfölj.

Vart kan man handla kryptovalutor?

Alla transaktioner bekräftas och görs permanenta av nätverket av noder i kryptovaluta blockkedja. I Sverige är det populärt att antingen köpa certifikat kryptovaluta Avanza eller att köpa och äga den genom en krypto mäklare.

Den största skillnaden med ett kryptovaluta certifikat är att priset på den underliggande tillgången följer priset på exempelvis Bitcoin. Det vill säga, om priset på Bitcoin stiger med 5%, så kommer ditt certifikat att öka i värde. Det är i motsats till att äga kryptovaluta själv, där du får ta del av ökningen direkt.

Related Posts

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer – (Resultat Från 2008)

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer – (Resultat Från 2008)

Prova Trading Signaler (Dagligen + Live Resultat) – Endast 9 SEK

Prova Trading Signaler (Dagligen + Live Resultat) – Endast 9 SEK

Bitcoin Daytrader – Blanka Bitcoin

Bitcoin Daytrader – Blanka Bitcoin

Bitcoin daytrader – vinst igen – denna gången live!

Bitcoin daytrader – vinst igen – denna gången live!